Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check de Vox-klassen

vmbo t/m vwo

Haal het beste uit jezelf!

Bij ons leer je anders dan op een traditionele school, want je werkt samen met andere leerlingen aan projecten, maar volgt tegelijkertijd jouw eigen leerpad. Waar jouw leerpad naar toegaat? We gaan het samen ontdekken!

Vox-klassen is er voor leerlingen die nieuwsgierig zijn, die het leuk vinden om te experimenteren en nieuwe dingen te ontdekken, en die echte doeners zijn. Je werkt samen met andere gemotiveerde leerlingen, met niveaus van vmbo t/m vwo, die allemaal verschillende ideeën en ervaringen hebben. Je kunt dus met en van elkaar leren.

Vox is de nieuwe naam voor ons onderwijsinitiatief Leergemeenschap020/LG020. Onze naam bestaat uit drie letters: VO (Voortgezet onderwijs) en X. Die laatste letter vinden wij heel belangrijk. X staat voor mixen van talenten, niveaus en vakken. Want wij denken dat mixen beter onderwijs oplevert en meer kansen voor iedereen.

Ja, ik kom naar de open dagen 2019

  • woensdag 16 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam
  • zaterdag 26 januari, 11.00 - 14.00 uur
  • donderdag 7 februari, 19.00 - 21.00 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Pablo


Vita


Rozemarijn


Tuur

Filmpjes over onze school

Je leert met je eigen laptop

Door het werken met projecten beweeg je meer

Er zijn geen lokalen maar een groot plein

Het is een hechte groep, iedereen werkt samen

Adres

Buiksloterweg 85, 1031 CG Amsterdam

Veel vrijheid en verantwoordelijheid

Samen werken aan projecten

Van de redactie. Wij willen iets vertellen over Vox-klassen. Het is een hele leuke school, je hebt er weinig huiswerk, je mag als je met een project bezig bent zelf weten waar je gaat zitten

en we hebben ook leuke gymlessen. We werken hier meestal op de laptop en met projecten. Projecten houdt in dat we niet met boeken werken en niet stil, iedereen praat. We mogen voor onze projecten zelf spullen halen bij bouwmarkten of we mogen er voor naar buiten. Zoals we voor een project naar het bos mochten om mensen te interviewen. Ik vind het heel leuk dat we heel veel vrijheid krijgen. Anderen kinderen zitten dan in de klas, in een klaslokaal met boeken voor zichzelf en moeten luisteren of stil werken en soms wel samen. Waar wij werken heet ‘Het Werkplein’. Op het werkplein staat een kas waar je rustig met je groepje zou kunnen werken. Er zijn ook 2 strandwachtstoelen midden op het werkplein, daar mag je ook werken. Je mag overal met oortjes werken als je maar doorwerkt.

Wie kan je hier tegenkomen?

Anneke Volp
teamleider
Samen zorgen we voor de juiste weg!
Bas Huijbers
Mentor / docent
Wat hier allemaal gebeurt, fantastisch!

Bekijk onze
verhalen

Starten en afsluiten

Coachtijd

Tijdens coachtijd bespreken we de dag met elkaar. We beginnen en eindigen elke dag met coachtijd. In mijn coachgroep zitten 12 kinderen. Je bespreekt waar je aan gaat werken en wat je af moet hebben op een dag. Ook als er iets aan de hand is, kun je dat in de coachgroep vertellen.
De coach van jouw coachgroep komt ook een keer bij jou thuis om de sfeer te proeven en te kijken en bespreken hoe het met je gaat.

Pablo

Scrummen

To do, busy en done

Na de coachtijd gaan we altijd scrummen. Scrummen is dat je met je eigen projectgroepje taken gaat verdelen. Dit doe je met post-its. Hier schrijf je op wat je af moet hebben op die dag. En we bespreken wie wat moet doen. Bij het scrummen heb je drie opties: to do, busy en done. To do is dat je er nog aan moet beginnen. Busy is dat je ermee bezig bent, maar het is nog niet af. EN done is dat de taak klaar is. Scrummen is wel handig en ook wel leuk. Het is een soort agenda, maar dan voor de hele groep.

Vita

Elke week een project

Een krant maken

Iedere week werken we aan een project. Dat project is elke keer weer anders. Het kan bijvoorbeeld over wiskunde gaan en de week daarna over bijvoorbeeld de natuur, jezelf of kunst. We werken nu bijvoorbeeld aan een krant. Dat doen we met een groepje van ongeveer zes kinderen. Voor de krant moet iedereen vier artikelen schrijven. We kregen een foto en een titel waar we twee verschillende berichten over moesten schrijven. De andere twee berichten mag je zelf verzinnen. Behalve de vier artikelen per persoon, moet er ook een strip in de krant komen en een reclameposter/advertentie. Met de strip ben ik nu bezig en dat vind ik superleuk. Aan het eind van de week moet de krant klaar zijn. We gaan dan elkaars kranten lezen.

Tuur

Gezellig samen op pad

Kamp

Kamp
Wij zijn in leerjaar 1 op kamp geweest. Het kamp was aan het einde van het jaar en duurde drie dagen en twee nachten. We gingen naar scoutingcentrum De Stierop. We zijn er met de fiets naartoe gegaan en gingen ook nog langs de Zaanse Schans. Toen we op het kamp waren aangekomen, gingen we eerst de tenten opzetten. Als je daarmee klaar was, mocht je zwemmen of spelletjes doen. Het was een heel leuk kamp en we hebben leuke dingen gedaan. Na het kamp heeft iedereen een nog betere band met elkaar. In de tweede gaan we waarschijnlijk niet op kamp en in de derde weer wel.

Rozemarijn

Project voor een goed doel

Vox the movies

We moesten een film maken over een goed doel. Mijn doel is KWF Kankerbestrijding. Ik had met mijn hele buurt, 15 personen, een filmpje gemaakt. We kregen één week de tijd voor: een recensie te maken van een Engelse film, een analyse over vloggen, een film maken en sleutelbegrippen (alle moeilijke woorden uitleggen). Alles in het Engels. Ik had het filmpje thuis gemaakt. Op school gingen wij het uitleggen en laten zien aan de coachgroep. Toen alle filmpjes waren bekeken mocht iedereen stemmen. Degene die de meeste stemmen had mocht naar de finale. In de finale zaten vier jongens. Joel. had gewonnen met een filmpje over Unicef, hij had de meeste stemmen. Als prijs kreeg hij een filmbon om naar een leuke film te gaan. Het was best wel moeilijk, we hebben er bijna 1 dag over gedaan om het filmpje te maken. Alles moest in het Engels wat ik echt super leuk vond!

Ricky

Het leukste project

Let’s go make it

Dit was echt een leuk project! Je moest zelf een voertuig maken dat je van de ene basketbalpaal naar de andere moest laten gaan. Dat voertuig maak je samen met je groepje. Als je voertuig het haalt dan is je project geslaagd. In dit project zit techniek, natuurkunde en Nederlands verwerkt. Ons groepje had een colafles op een skateboardje gezet en toen hebben we Mentos erin gestopt zodat het skateboard vooruit schoot. Dat was helaas niet gelukt! Dat kwam doordat het skateboard te zwaar was. Er was een groepje die een hele lange knikkerbaan hadden gemaakt, die vond ik het beste.

Loïs

Dit is Vox

Werken aan projecten

Op Vox werk je aan projecten, vaak met de computer. Bij elk project is er een deadline dat betekent dat je dan moet stoppen en je project moet gaan presenteren aan je coachgroep of aan de hele klas. Coachtijd is dat je elke ochtend gaat zitten bij je mentor en dan bespreek je wat je gaat doen en reflecteer je op de dag daarvoor.
Bij een project heb je 4 stappen.
Stap 1. Startvraag: dat is het onderwerp van het project.
Stap 2. Oriënteren: je schrijft wat je over het onderwerp weet en wat je nog moet opzoeken.
Stap 3. Onderzoek: je werkt het uit tot dat je alle doelen hebt bereikt.
Stap 4. Presenteren : dat doe je met je groepje het maakt niet uit hoe je presenteert (Word, PowerPoint, foto of video).
Je hebt geen huiswerk en je hebt geen boek nodig (behalve een leesboek), maar alleen een laptop en een notitie blokje en meer niet. Op het werkplein van Vox mag je weten waar je gaat zitten en je mag muziek luisteren alleen met oortjes. Lijkt dit je wat dan zie ik je graag terug in onze school!

Indy

facebook
twitter