Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check de Tobiasschool

vmbo basis & kader met lwoo

Vrij om jezelf te zijn

Je mag hier zijn wie je bent en je leert hier je eigen mening vormen!


Het is een kleine school waar je dus snel vrienden maakt. We helpen elkaar zodat iedereen zich hier thuisvoelt.

Je leert hier ook door te doen, en komt er dus altijd achter waar je goed in bent!

Open dagen 2018

Wil je langskomen? Maak dan een afspraak.

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Koen
Wijnveen


Joëlle
van Gunst

Filmpjes over onze school

Je stem wordt gehoord, iedereen kent elkaar

De lessen en de docenten zijn leuk

Het gebouw is heel overzichtelijk, alles is nieuw

Ik ben bijzonder, jullie toch ook?

Adres

Rietwijkerstraat 55, 1059 VX Amsterdam

Een bijzondere school

Bij ons is iedereen anders

Van de redactie. Bij ons leer je niet zoals op een gewone school. Dat komt omdat iedereen hier verschillend is, dus daarom leren we ook allemaal verschillend.

Bij ons leer je niet zoals op een gewone school. Dat komt omdat iedereen hier verschillend is, dus daarom leren we ook allemaal verschillend. We zeggen trouwens liever dat iedereen hier bijzonder is. Daar heb je vaak voordeel van, maar soms geeft het je moeite en dan wordt je daarbij geholpen. Verder is het hier superleuk en iedereen is altijd op zijn gemak. Misschien ben je nu wel verlegen, maar bij ons ben je dat echt niet meer. Je kunt hier doen waar je goed in bent, dat vinden wij fijn. We hebben een nieuw gebouw dat is heel overzichtelijk. Onze sportdag is zeilen op een groot meer, dan doet iedereen dingen met elkaar en leer je meer mensen kennen. Dus als je echt bijzonder bent dan hoor je thuis op onze bijzondere school.

Wie kan je hier tegenkomen?

Linda Niessen
Docent economie
De grootste onderwerpen leggen we in kleine stapjes uit.
Melchior Otte
Lid schoolleiding
Ieder mens is uniek.
Freddy Kooiman
Conciërge
Klusje hier, klusje daar en ik sta voor iedereen klaar.
Marcel Hulst
Docent muziek en Engels
Een dag begint en eindigt met muziek.

Bekijk onze
verhalen

Creatieve vakken

Hout, koken, metaal en textiel

Op deze school ben je heel erg bezig met het ontdekken wat je kan en wat je wil doen. We zijn hier ook best veel bezig met creatieve vakken. Bij Beeldende Vorming (BEVO) mochten we een eigen map maken. Daar heb ik iets op getekend wat ik leuk vind, zoals een hartje en ook grappige woorden. Ook staat er een quote op, omdat ik erg van quotes hou.
Bij het vak houtbewerking ben ik nu bezig met het maken van een kistje. Daar moet je iets over jezelf op maken. Ik doe iets met dans, want daar hou ik van. Na een half jaar houtbewerking en koken krijg je nog een half jaar metaal en textiel. Daarna begint het koken weer. De laatste keer bij koken hadden we taco's gemaakt.

Joëlle

Opvoeringen

Licht en geluid

Max, een vriend van mij, en ik doen het licht en geluid tijdens de drie spellen die bij ons op school worden opgevoerd. Dat zijn het Paradijsspel, het Kerstspel en het Driekongenspel. Dat licht en geluid is erg belangrijk tijdens deze spellen. En tussendoor natuurlijk ook, bij de adventverhalen en preiodepresentaties. Het is best een grote verantwoordelijkheid, want met één foutje kan het toch verpest zijn. Maar gelukkig hebben wij dat nog niet meegemaakt.
Max en ik zitten bijna in de vierde, dus wij zijn bijna klaar. Daarom zoeken wij twee nieuwe leerlingen die zin hebben om het licht en het geluid te doen. Max en ik leiden hen graag op!

Koen

Taalkaart

Hulp voor dyslexie

Ik heb dyslexie. En daar word je hier gelukkig goed mee geholpen.

-Je krijgt bijvoorbeeld meer tijd voor een toets;
-Je schrijft een D boven je toets, dan kan de docent zien dat je dyslexie hebt en daar rekening mee houden;
-Als je niet wil voorlezen in de klas, dan hoeft dat niet;
-Je hoeft ook niet alles op te schrijven. Een klein stukje en de rest uitgeprint op papier mag ook.

Dit is allemaal alleen geldig als je een taalkaart hebt. Deze kun je aanvragen als je dyslexie hebt. En de taalkaart is dan ook geldig als je eindexamen doet.

Koen

Kerstadvent

Jaarlijkse kerstspel

Elk jaar met kerst is er een Kerstadvent. Dat zijn twee verhalen, een paradijsspel en een kerstspel. De verhalen zijn elk jaar anders. De docenten verzinnen de verhalen zelf of halen ze uit een boek. Het kerstadvent wordt door de docenten gespeeld en voor de leerlingen opgevoerd. In de verhalen komt altijd een boodschap naar voren met een kerstgedachte. Het leuke aan de spellen is, dat ze ieder jaar door andere docenten opgevoerd worden. Zo wisselen de rollen.

Joëlle

Beeldende vorming (BVO)

Graffiti: mooi en stoer

Wij hebben 2 keer een uur BVO in de week. Nu vind ik BVO heel leuk, want we zijn bezig met een graffiti-opdracht. Je hebt graffiti in verschillende soorten, maten en kleuren. Hier hebben we voorbeelden van gezien. Nu moet je er je eigen draai aan geven. We moeten een kort woord kiezen en een lettertype. Eerst moesten we op een A4 een schets maken en daarna moesten we die schets op een groot A3-papier doen. Eerst schetsen en dan inkleuren met ecoline, verf of waskrijt. Ik heb ervoor gekozen om het met verf te doen. En ik heb het woord LOVE gekozen. Deze opdracht vind ik echt leuk, omdat ik graffiti mooi en stoer vind. Heel graag wil ik ook zelf nog een keer echt graffiti spuiten waar het mag.

Joëlle

Keuzevak

Mens & omgeving, Mode & design

In de 4 jaar dat je bij ons op school zit, doe je niet alleen wiskunde, Nederlands, Engels en economie. Je krijgt ook koken, metaal- en houtbewerking, textiel, beeldende vorming en muziek. En in de derde moet je een keuzevak kiezen. Je kunt kiezen uit:
Mens en omgeving
Dit gaat over alles wat met omgeving te maken heeft en met hygiëne. Welke schoonmaakmiddelen er allemaal zijn, maar ook hoe je ene bed verschoont met een patiënt er in.
Mode en design
Dit vak gaat over alles wat met mode te maken heeft en met kleding en het design van de kleding natuurlijk.

Ik heb gekozen voor het keuzevak Mens en omgeving. We hebben laatst erg gelachen toen een leerling moest spelen dat hij patiënt was. Wij moesten toen het bed verschonen en de ‘patiënt’ met de hefboomtechniek optillen. Ik sloeg hem toen een paar keer voor de grap tegen zijn nep gebroken been en zei: “Het doet maar even zeer, meneer.” We moesten toen allemaal erg lachen.

Koen

Je eigen interesses

Fotografie

Deze school vind ik leuk, omdat hier van alles mogelijk is. Ik ben bijvoorbeeld heel erg geïnteresseerd in fotografie. Toen ben ik bij een docent gaan vragen of er ook lessen fotografie gegeven worden. Dat is niet zo, maar ik had geluk, want er was een docente die mij wel meer uitleg wilde geven daarover. Ik vroeg specifiek dingen en leerde zo meer over mijn camera en over fotograferen. Dus als je echt ergens interesse in hebt, kun je altijd op school vragen of er iemand is die jou er meer over wil leren.

Joëlle

Fijne school

Super gezellige schooluitjes

De Tobiasschool is een fijne school. Iedereen accepteert elkaar en heeft respect voor elkaar. De school is klein en gezellig. Pesten vinden we echt stom. Hier vinden we het belangrijk dat je ontdekt waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Ik hou van acteren en toneel. Samen met vrienden heb ik een toneelclubje opgericht. Ik maak ook vlogs voor mijn eigen youtube kanaal. Bijvoorbeeld van onze super gezellige schooluitjes. Het liefst word ik later cabaretier.

Koen

Het is hier geweldig

Ik ben blij met Tobias

We zijn een fijne rustige school. Er wordt nooit echt gepest, het is er gezellig en het gebouw is supermooi. We zijn net verhuisd naar dit mooie nieuwe gebouw. We hebben een luxe kooklokaal en ook het bevo lokaal is supermooi. Het is een antroposofische school wat letterlijk betekent ‘wijsheid in de mens’. De school heeft een fijne sfeer en de klassen zijn lekker klein, 16 kinderen in elke klas. Ik ben heel blij met de Tobiasschool.
Ik hoop dat ik jullie genoeg heb geïnformeerd over deze geweldige school. HOPELIJK TOT SNEL :)

Lewis

We helpen elkaar

Wiskunde is leuk

Bij ons op school heb je een heleboel leuke vakken. Zoals Hout, textiel en koken. Maar ik vind wiskunde erg leuk. Onze leraar Jan legt het super goed uit. En als je iets niet snapt dan helpen we elkaar met de moeilijke sommen. Ik vind de Stelling van Pythagoras erg leuk. Ik ben wel goed in wiskunde en vind talen moeilijk. Bij ons op school leer je veel door samen te doen en niet alleen uit boeken. Ook bij wiskunde.

Ge Ge