Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check de Hubertus & Berkhoff

vmbo basis & kader, tweetalig onderwijs

De Culinaire Vakschool

Vind jij het ook zo leuk om in de bakkerij te staan om koekjes, taarten of brood te bakken? Lekker creatief bezig zijn en knutselen met eten? Je kan bij ons een echte brood- of banketbakker worden.

Met gastvrij zijn, kan je niet vroeg genoeg beginnen. Misschien wil je wel stewardess worden of in een reisbureau werken. Dan is Recreatie echt iets voor jou!

Onze school is een kweekvijver voor talenten. Wist je dat topchef Lucas Rive en maître Sommelier Peter Bruins bij ons op school hebben gezeten? Deze twee topchefs geven masterclasses bij ons op school! Ben jij ons nieuwe talent en lijkt horeca jou ook zo leuk? Geef je op voor de open dag.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: A Lab, Overhoeksplein 2, Amsterdam

donderdag 18 januari, 18.00 – 20.30 uur

dinsdag 6 februari, 18.00 – 20.30 uur

  • woensdag 20 juni, 14.00 - 16.00 uur: OPEN DAG GROEP 7!
  • ik ontvang graag een e-mail als de open dagen voor 2019 bekend zijn

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Lila


Donna

Filmpjes over onze school

De juffen en meesters staan altijd voor je klaar

Ik wil chef-kok worden en dit is een hele leuke school

Hier op school leer je nog een echt VAK!

Een geweldig nieuw schoolgebouw

Adres

Betuwestraat 29, 1079 PR Amsterdam

Elke dag met plezier naar school

De lekkerste school van Nederland!

Van de redactie. Ons schoolgebouw is nog best nieuw en er hangt echt een gezellige sfeer. De lokalen zijn heel mooi en er is ook een dakterras.

Ons schoolgebouw is nog best nieuw en er hangt echt een gezellige sfeer. De lokalen zijn heel mooi en er is ook een dakterras. We hebben een gezellig restaurant waar mensen komen eten en een Grand Café waar mensen uit de buurt dingen kunnen kopen die we zelf gemaakt hebben. Je leert hier echt superveel, bijvoorbeeld koken en bakken daar kan je je creativiteit goed kwijt. Maar ook serveren, dat vinden we echt leuk om te doen. Leraren en leerlingen hebben goed contact, je hebt veel vrienden en iedereen heeft respect voor elkaar. De lessen zijn goed met veel praktijk en er zijn aardige docenten die je goed helpen.

Wie kan je hier tegenkomen?

Dhr. Bregman
Teamleider onderbouw
Je hebt het recht om met plezier naar school te gaan.
Dhr. Strijbosch
Docent koken
Koken is kunst, eten is liefde.
Dhr. Coers
Docent brood- en banketbakken
Een goede voorbereiding is het halve werk.
Mevr. Moayeri
Docent Engels
Please remain seated until the bell rings.
Dhr. Postma
Docent brood- en banketbakken
Niets leuker dan bakken met leerlingen.
Mevr. Liem
Docent Nederlands
Als je goed bent in taal, ben je zo vrij als een vogeltje!
Dhr. El Maanni
Conciërge
Altijd op tijd zijn!

Bekijk onze
verhalen

De sfeer goed geproefd?

Open dagen

Op 18 januari en 6 februari hadden we twee gezellige en goed bezochte open avonden. Ben je ook geweest? Vond je de algemene presentatie, de rondleiding en de uitleg bij de verschillende vakken leuk en duidelijk? En heb je ook je eigen pizza gemaakt, een gebakje gekleid en een rondje gemaakt door de keuken waar je allerlei lekkers kon proeven? Heb je geleeerd met 3 borden tegelijk te lopen, heb je cocktails gemaakt en met de blinddoek voor de proeftest doorstaan? Wij vonden de sfeer erg gezellig en hopen dat jij een goede indruk hebt gekregen van onze school.
De Hubertus & Berkhoff is een vmbo-school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. In het schooljaar 2018-2019 starten we op onze school ook met het aanbieden van de gemengde leerweg. Dit is een programma met theorievakken op mavo-niveau en met veel praktijkvakken.
Wil jij komend schooljaar naar de lekkerste school van Nederland? Meld je dan bij ons aan. Hoe je dat doet, lees je in het menu (links bovenaan) onder 'Regels inschrijving'.

Lekker chillen

Ons dakterras

Bij ons op school hebben wij een superkicken dakterras. Daar kun je 's zomers heerlijk zitten om je broodje te eten. Het is de favoriete plek van alle leerlingen. Er staan struiken langs de kant en er staan ook een aantal kruidenbakken. Daar verbouwt de school zelf allerlei heerlijke kruiden, die dan weer in de keuken gebruikt worden. Kortom: het is een heerlijke plek om lekker in de zon te zitten en met je vrienden te chillen in de pauzes.

Owen

Creatief? Doe mee!

Taartopmaakwedstrijd

De lekkerste school van Nederland is op zoek naar de beste taartenversierder van Amsterdam!

Zit je in groep 7 of 8? En vind je het leuk om taarten te decoreren? Doe dan mee aan onze allereerste Amsterdamse Taartopmaak-wedstrijd. Deze vindt plaats op woensdag 21 februari 2018. Je hoeft je geen zorgen te maken over het bakken van de taart. Dat doen onze huidige leerlingen en hun docenten. Het gaat echt om het decoreren van de taart. Het thema is Sport en Spel.

Meer informatie en aanmelden kan via de wedstrijdpagina.

Geef je op en doe mee!
Aanmelden kan tot 12 februari 2018.

Kluisjes

Je spullen opbergen

Wij hebben op school dagkluisjes. dat betekent dat je één dag een kluisje hebt. Je krijgt aan het begin van het jaar een pas met je naam en foto. Dat pasje gebruik je voor de kluisjes. Als je het pasje tegen het kluisje aanhoudt, dan gaat hij open. Het wel handig om te onthouden waar je die dag je kluisje hebt ;-)!
Waarom werken ze op school met dagkluisjes? Als je een dagkluisje hebt, moet je elke dag je spullen er weer uit halen. Daardoor vergeet je niet bijvoorbeeld je kokskleren te laten liggen, die dan enorm gaan stinken als je die een paar dagen in je kluisje vergeet... Je mag niet met vieze kleding aankomen in de les, du daarom moet je altij alles weer mee naar huis nemen en zorgen dat het weer schoon en netjes is bij je volgende kookles. En als je een keer je kleding bent vergeten, dan kun je kokskleding lenen van school, maar dan moet je wel als borg je pasje die dag inleveren.

Lila

Uitjes

Schaatsen, Walibi en schouwburg

Natuurlijk werk je niet alleen maar op school. We doen ook leuke dingen en maken gezellige uitjes. Als de kerstvakantie bijna begint, gaan de eerste en tweede klassers schaatsen bij de Jaap Edenbaan. En aan het einde van het eerste schooljaar gaan alle leerlingen van het eerste jaar een dagje naar Walibi. En met kunst gaan alle tweede klassers een keer naar de Stadsschouwburg in Amsterdam. Superleuk!

Donna

Broodjes en meer

Kantine

Wij hebben op school twee kantines. De broodjes zijn niet superluxe, maar kunnen ermee door. Mijn favoriete broodjes zijn: een hotdog en een broodje kroket (maar kroketten zijn er alleen op vrijdag). De bovenste kantine is alleen voor de eerste klassen en de kantine beneden voor alle andere klassen. De dingen die je in de kantine kunt kopen, worden voor de helft gemaakt door de leerlingen die stagelopen bij de kantine. De andere helft wordt gemaakt door de leerlingen die bijvoorbeeld koken of bakken hebben.
Het eten is vanaf ongeveer €0,50 tot €2,00. En we hebben ook twee drankautomaten waar je frisdrank kunt halen.

Isabella

TTO

In de vierde naar Engeland

Op Hubertus & Berkhoff heb je een TTO-klas. TTO staat voor tweetalig onderwijs. Je praat dan bij heel veel vakken in het Engels. Je hebt ook een uur extra Engels per week, waarin je via de computer praat met leerlingen uit het buitenland, die ook met TTO bezig zijn. Wij praten vaak in het Engels met leerlingen uit Denemarken en België. Als je in de TTO-klas zit, krijg je ook een officieel certificaat. Je moet daarvoor in de derde klas het Anglia examen doen. En het allerleukste is dan, dat je in de vierde klas een week naar Engeland gaat, in een gastgezin, om de vier jaar TTO af te sluiten.

Donna

Kamp

Je leert elkaar goed kennen

In de eerste klas ga je op kennismakingskamp. Daar doe je heel veel spelletjes, zodat je elkaar goed leert kennen. Ook is er een bonte avond en een nachtspel. Het nachtspel vond ik het leukste. Het nachtspel was ’s avonds laat in het bos. De leerlingen moesten nepgeld smokkelen van de ene kant naar de andere kant in het bos. De docenten waren zogenaamd de politie en je moest dus uit hun handen blijven. Je mocht niet gepakt worden, maar dat was best lastig, want de docenten waren echt heel fanatiek! Ik kroop gewoon in het donker over de grond om niet gezien te worden. Het was echt superleuk!

Lila

Koekjes en een lunch

Naar je oude basisschool

Halverwege het schooljaar mag je met zelfgemaakte koekjes naar je oude basisschool om te vertellen wat je in het afgelopen half jaar al geleerd hebt. Ook mag je twee docenten uitnodigen om te komen lunchen. Dan maak jij speciaal voor hun een driegangenlunch, die jij dan ook mag serveren. Zo zie je je oude leerkracht weer en kan je anderen laten genieten van de baksels die jij maakt. En daar draait het om!

Owen

Stage

Grand Café

Als je in de tweede zit, ga je een week op stage. Ik zit nu in de derde klas en dan moet je in totaal twee weken op stage. Op dit moment heb ik ook stage. Ik loop nu stage in het Grand Café bij ons op school. Ik moet koffie maken en andere drankje verzorgen. De meeste gasten die naar het Grand Café komen, zijn mensen uit de buurt. Zij kopen dan dingetjes als koekjes, bonbons en brood. Of ze komen even koffie drinken of lunchen.

Isabella

Restaurant

Het eten is hier Délicieux

Onze school heeft een eigen restaurant. Het is heel mooi en het heet Délicieux. Je kan er drie avonden in de week heerlijk dineren. Het eten wordt natuurlijk door ons (leerlingen) klaargemaakt, maar we worden wel begeleid door een ervaren docent. Mensen van buitenaf kunnen altijd aanschuiven voor een heerlijk etentje. Ze moeten wel van tevoren even reserveren. Ook komen er vaak ouders langs van de leerlingen die moeten serveren. In ons restaurant is het altijd gezellig, het eten is natuurlijk superlekker en de bediening is altijd vrolijk.

Owen

Grand Café

Iedereen is welkom in ons Grand Café

Als je van lekkere dingen houdt dan zit je goed op onze school. Want wij maken elke dag verse koekjes, taartjes, gebak en brood, en die verkopen we in ons Grand Café. Dat wordt helemaal gerund door leerlingen uit de 3e klas. Je kan er ook lunchen. Er is koffie, thee en fris. Iedereen kan hier komen. Bedrijven in de omgeving komen hier koffie drinken in hun pauze.

Anna Christina

Mode

Ook docenten moeten er goed uitzien

De mode van meesters en juffen op onze school is diep triest. Sommige meesters en juffen hebben wel een goede stijl, maar er zijn er veel in 1980 blijven hangen met hun stijl. Wij vinden dat de meesters en juffen met de mode mee moeten gaan. Van één bepaalde docent vinden we de kleren wel leuk hoor. Wie dat is .....?

Tim

MASTERCLASS

Paling en snoekbaars

We hebben een masterclass gekregen over vis. Dat was heel leuk en lekker, je mocht het zelf opeten. Het was heel leerzaam, hij vertelde over het vangen van vissen en het bereiden. Iedereen was bang voor de vis met een hele grote bek (snoekbaars). Hij liet zien hoe je de vis moet fileren. Daarna mochten we zelf iets maken met paling of snoekbaars. Ik had paling gebakken, met gekookte aardappel en sperziebonen en een botersaus. De meester vond de mijne het lekkerst.

Isabella

Koken, serveren en bakken

Superleuke technieken leren

Koken bij koken leer je de basistechniek van het snijden en het bereiden van producten. Het is super leuk en heel leerzaam.

Serveren bij serveren leer je de basistechniek van onderhandse en bovenhandse draagtechniek. Je leert hoe je moet indekken en gasten moet benaderen. Ik vind het zelf een van de leukste dingen om te doen, want je bent in contact met mensen.  

Bakken bij bakken leer je banket, brood en patisserie maken. Je leert alle basistechnieken en Marcel vindt dit het leukst omdat je heel precies en heel verschillend werkt.

Max

facebook
twitter