Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check De nieuwe Havo

havo en havo/vwo-klas

voorbereidend hbo en wo

Op De nieuwe Havo doe je niet alleen kennis op, maar leer je ook waarvoor je die kennis nodig hebt. Dus: leren èn doen! We bereiden je direct voor op een vervolgopleiding in het hbo. Zo leer je al vaardigheden die straks nodig zijn op het hbo.

Je kunt kiezen voor de Sportplus, Scienceplus of Cultuurplus, dit zijn de keuzevakken van onze school. Ben je bijzonder geïnteresseerd in sport en wil je daarin nog beter worden, dan is Sportplus voor jou de beste keuze. We hebben ook Scienceplus als je een sterke voorkeur hebt voor experimenteren en alles wat met de natuur te maken heeft. Vind jij kunst en cultuur interessant? Dan is Cultuurplus voor jou de beste keuze. Kies wat jij het leukste vindt of het beste bij je past.

Twee keer per jaar zijn er projectweken en wordt er samengewerkt met bedrijven/instellingen om je kennis in de praktijk toe te passen. Ook zijn er verschillende spannende miniprojecten waarbij je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt. Bijvoorbeeld de projectweek ondernemen, waar je leert om in een team een eigen bedrijf te starten. Hier begin je al mee in het eerste jaar! We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent voor het hbo en wo.

Ja, ik kom naar de open dagen 2019

woensdag 16 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

zaterdag 26 januari, 11.00 – 14.00 uur

donderdag 7 februari, 19.00 – 21.00 uur

woensdag 13 februari, 14.15 - 16.00 uur: Meeloopmiddag

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Nada


Sem

Filmpjes over onze school

Je leert elke dag iets nieuws

De aula is heel gezellig, open en licht

Door de minors krijg je extra uitdaging

Ons 70-minuten rooster is heel chill

Adres

Buiksloterweg 85, 1031 CG Amsterdam

Veel extra vakken en activiteiten

Een creatieve, leuke en bijzondere school

Van de redactie. Onze school is echt bijzonder. We hebben bijvoorbeeld minoren. Daarbij werk je samen met kinderen uit de tweede klas in groepjes aan een project.

Onze school is echt bijzonder. We hebben bijvoorbeeld minoren. Daarbij werk je samen met kinderen uit de tweede klas in groepjes aan een project. Je moet dan een planning maken, problemen oplossen en presenteren. Ook een leuk vak is Lifestyle Informatics. Dat is een vak waarbij je met computers kan werken, wat niet alle scholen doen. Los van de vakken zijn er ook nog veel leuke activiteiten, zoals de ondernemersweek, smashbal, zaalvoetbal, enz. Verder hebben we hele aardige leraren en leraressen en natuurlijk heb je een mentrix of mentor. Ze geven allemaal anders les en dat is leuk! Dus hou je van een uitdaging? Dan moet je onze bijzondere school komen bekijken.

Wie kan je hier tegenkomen?

Joan Tjong Akiet
Docent Nederlands
Wie veel leest, kan veel vertellen.
Roberto de Bruin
conciërge
Je kluispas vergeten? Ik doe je kluis wel voor je open!
Geertje Klever
Docent biologie
Leren is ontdekken wat er allemaal mogelijk is!
Neal Smouter
mentor, docent geschiedenis en lifestyle informatics
Met mij ga je naar Berlijn!
Astrid Niessen
mentor, docent wiskunde
Als mentor sta ik altijd voor je klaar!

Bekijk onze
verhalen

Kansen

Voor havo- én havo/vwo-leerlingen

De nieuwe Havo is een school waar we goed zijn in het onderwijs voor leerlingen met een havo- én een havo/vwo-advies. Wij geven talent alle kans en stimuleren jouw zelfstandigheid. Je krijgt van ons richting, ruimte en ruggensteun om leiding te nemen over je eigen leerproces.

Wij bieden vernieuwend onderwijs en werken o.a. met minoren, projecten die allemaal een link hebben met een studierichting in het hbo en wo. Zo bereiden we je goed voor op het vervolgonderwijs.
In onze havo/vwo-klassen differentiëren we het onderwijs op twee niveaus: havo en vwo. Zo geven wij je de tijd om je te ontwikkelen en goed te kijken waar jouw kansen en mogelijkheden liggen. Gedurende de onderbouw bepalen we samen met jou of je verder leert op havo- of vwo-niveau. Je kunt op onze locatie dus altijd een diploma halen; een havodiploma of een vwo-diploma.

Ontdek je interesses, ontwikkel je talenten en neem vooral de tijd om te kijken waar je kansen liggen.
De nieuwe Havo begeleidt je daarbij graag!

Minoren

Minor Superhelden

De eerste periode op school is achter de rug en we zijn nu begonnen met minoren. Ik zit bij de minor'Superhelden'. Het is vet leuk, want ik mag een ene groepje een nieuw soort superheld bedenken. Als je je superheld bedenkt, denk je aan de volgende vragen: lang, kort, dik, dun, schurk, held(in), enzovoort. As je dat allemaal hebt bedacht en uitgewerkt moet je een trailer maken. Een trailer is een kort filmpje om mensen enthousiast te maken voor jouw superheld. Deze minor vind ik echt superleuk!
Maar je hebt ook andere leuke minoren, zoals: cultuur happen, eten of wetenschap, fiets repareren. Als je meer wilt weten over de minoren, moet je zeker naar een open dag komen. Dan kun je er alles over horen en vragen!

Nada

je eigen bedrijf opstarten

Ondernemersweek

Wat hebben wij veel geld opgehaald voor de voedselbank! Laat mij het even uitleggen. Wij hebben een projectweek gehad die alle eerste jaars krijgen. We moeten ons eigen bedrijf opstarten en daarmee geld ophalen. We moesten een bedrijfsplan maken (dat betekent dat je moet kijken hoe je geld gaat verdienen en met wat), we moesten ons eigen logo maken en een slogan bedenken.
Hier hebben wij een hele week over gedaan. We gingen sponsoren bellen en kijken of ze iets voor ons hadden. ALs ze iets hadden, moeste we op donderdag naar ze toe gaan om de spullen op te halen. Bij ons ging het natuurlijk grandioos mis en we raakten de weg kwijt in Amsterdam. Toen kwamen we aan in Landsmeer (waar ik woon) en gingen daar nog doorvragen.
Opvrijdag was de markt en in totaal hebben we met alle eerste klassers 500 euro opgehaald!
Bij ons ging het best goed. Wij maakten een nerf schietbaan en je kon leuke prijzen winnen, van nivea tot een pingpongbalschieter (ik weet zelf ook niet wat het is...). Onze mentor, waar ik ook over geschreven heb, heeft ook geschoten en hij heeft 17 punten gehaald en je kreeg iets bij 10 punten. Het was een geslaagde markt dus!
Komen jullie volgend jaar ook kijken of doe je zelf mee? Hopelijk zie ik je bij De nieuwe Havo!

Sem

Aandacht voor jou

Mentoren

Waarom zou je nou naar deze school willen? Nou ik heb een goed voorbeeld: de mentoren. Ja, de mentoren op onze school zijn super aardig. Ik heb zelf meneer Smouter. Hij is heel aardig en echt heel grappig. Dit is echt een groot voordeel bij mij op school, want met je mentor kan je gewoon rustig praten over allerlei soorten dingen. Zoals problemen die je in de klas hebt of gewoon praten over Pokemon go of je een Mewto hebt gevangen. Je mentor is je beste vriend op je school zal ik maar zeggen. De mentor helpt je ook bij dingen zoals je huiswerk. De mentoren hebben ook een eigen uur. Mentorles heet dat. Dan leer je je klas beter kennen en je leert goed samen te werken. Kom dus maar gauw naar de open dagen van De nieuwe Havo. Hopelijk zie ik je nog op school!

Sem

70 minuten-rooster

Veel afwisseling tijdens de les

Toen ik de eerste dagen op school kwam, vond ik dat de lessen best lang duurden, namelijk 70 minuten. Maar dat veranderde al best snel, want de lessen zijn gewoon heel leuk hier op school. Natuurlijk is de ene les wel iets leuker dan de andere les. Bij biologie gaan we vaak hele leuke dingen doen en dan gaat de tijd heel snel voorbij. Bij biologie hadden we laatst een practicum en moesten we met microscopen werken. We moesten toen ons wangslijmvlies onder de microscoop bekijken. Dat was echt heel erg leuk!

Nico

Een havo-advies!

Eindelijk naar
De nieuwe Havo

Toen ik nog jonger was en ik langs deze school liep, was ik altijd benieuwd naar hoe het er van binnen uit zag, hoe de docenten waren, wat voor een school het is, enzovoort. Ik zat vol vragen, maar de grootste vraag was: ‘haal ik het niveau om hier te komen?’ Ik wilde zo graag naar deze school, dat ik mijn uiterste best heb gedaan. En toen kreeg ik mijn definitieve advies te horen. Ik was heel zenuwachtig, maar het kwam allemaal goed: ik haalde het niveau! Ik was toen zó blij, dat ik heel veel zin had in de eerste dag. Toen ik binnenkwam, voelde het best gek, omdat je normaal naar de basisschool gaat en nu ineens niet meer. Maar ik was super enthousiast! Ik voelde me eigenlijk gewoon thuis, omdat ik hier in de buurt woon en de docenten zijn heel aardig. Dus zeker naar deze school komen!

Nada

Minoren

Verschillende keuzes

Het kan zijn dat je denkt: 'Wat zijn minoren?' Nou, als je verder leest, kom je erachter.
Eeen minor heb je één keer per week, maar dan wel direct 140 minuten! Dat lijkt lang, maar maak je geen zorgen, je gaat je niet vervelen, want de minoren zijn hartstikke leuk. En je weet wat men zegt: 'DE tijd vliegt voorbij als je het leuyk hebt.' Natuurlijk vind niet iedereen hetzelfde leuk en daarom kun je kiezen uit wel 4 minoren. Ik durf te wedden dat er ook iets voor jou bij zit! De minoren waar je nu uit kunt kiezen zijn: 'beweging, sport & voeding', 'maatschappij & recht', 'digitale media' en 'techniek'.
Bij de minoren werk je met groepjes van vier leerlingen, eerste- en tweedeklassers door elkaar. En je werkt projectmatig, met scrummen.

Lotte

Pauze

Gezellige aula

Onze aula is een grote kleurrijke plek waar je in de pauze met je vrienden kan zitten. Je kunt gezellig kletsen en je boterhammen opeten. En in de kantine naast de aula kun je iets lekkers halen. In de aula staan ook alle kluisjes. Daar kun je je boeken in doen die je niet direct nodig hebt. Dat scheelt sjouwen!

Finn

Ontdekkingsdagen

SUPERLEUK!

In het eerste jaar ga je met je nieuwe klas op ontdekkingsdagen, je gaat allemaal leuke dingen doen met je klas. Iedere dag ga je andere dingen doen. Wij gingen klimmen, kamperen, naar leuke musea en nog veel meer leuke dingen. Alles brugklassen gaan anderen dingen doen. De ontdekkingsdagen zijn om je nieuwe klas beter te leren kennen.
’s Avonds kreeg iedereen een envelop met 5 euro er in waarmee je met een klein groepje ergens in de buurt mocht eten. Toen iedereen had gegeten gingen we met z’n allen een nachtspel doen. Toen het nachtspel voorbij was gingen we slapen. We sliepen in een grote tent met hoogslapers. Je zat met z’n vieren in een tent.
Als ik in 1 woord mocht vertellen hoe ik de ontdekkingsdagen vond, zou het zijn: SUPERLEUK!

Finn

Actieve ontdekkingsdagen

Daar kun je over napraten en lachen

Op de ontdekkingsdagen van De nieuwe Havo doe je heel veel leuke dingen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld gekampeerd bij Camping Vliegenbos en we zijn naar Madame Tussauds geweest. We hebben ook geklommen in de klimhal in Amsterdam Noord.
Het waren super gezellige dagen en ik heb alle kinderen uit de klas goed leren kennen. Daarna was het ook heel leuk om gewoon naar school te gaan, omdat je iedereen al kent en omdat je samen al veel leuke dingen had gedaan waar je dan samen over kunt napraten en kunt lachen.

Nehir

70 minuten rooster

Minder boeken mee naar school!

70 minuten rooster
Op De nieuwe Havo heb je een 70 minuten rooster. Dan duurt elke les 70 minuten. Dat klinkt best lang, maar de tijd vliegt echt voorbij. Dat komt door de leuke en aardige leraren en omdat je in zo’n lange les veel meer tijd hebt om leuke proefjes te doen. Er is veel afwisseling in de les. Door het 70 minuten rooster hoef je ook veel minder boeken mee naar school te nemen en dat is heel fijn, want je bent gewoon rond dezelfde tijd uit! Geen nadelen dus, alleen maar fijn!

Lotte

Digitaler

Op onderzoek met je laptop

Op onze school wordt het allemaal steeds digitaler. We hebben een speciaal vak met computers: Lifestyle Informatics, dat gebeurt in computer lokalen. Je moet ook elke dag je laptop meenemen. Zo zie je dat we steeds meer op de laptops werken. We gaan ook minder lessen en meer filmpjes kijken en daar informatie uithalen.

Mees

Nieuw programma

Major en minor

Sinds het begin van dit schooljaar hebben wij ons onderwijs nog vernieuwd, zodat ons programma nog beter aansluit op het vervolgonderwijs. We bieden nu de DnH-major en DnH-minor aan. In de DnH-major volg je de schoolvakken. Daarin doe je examen en zo haal je het havodiploma: jouw ticket voor het hbo. In de DnH-minor ontdek je jouw interesses. Je ontwikkelt je talenten en vaardigheden. Hiermee heb je de juiste basis om succesvol te zijn op het hbo (en daarna). Drie keer per jaar kies je een minor waarvoor je een halve dag per week in een groepje aan een project gaat werken.

De sfeer

Het is hier prima!

De nieuwe Havo is een bijzondere school. De sfeer is er prima, en je kan jezelf gewoon zijn. Bij conflicten wordt er gelijk ingegrepen dus daar hoef je je niet druk om te maken. Van binnen is het lekker kleurrijk en je voelt je gelijk weer vrolijk. En hier op school kan je gewoon praten tegen wie je maar wilt, jongens, meisjes, hier hoef je je niet te schamen. En je krijgt een mentor daar kan je alles tegen zeggen. Wordt ook wel genoemd: vertrouwenspersoon. Je hebt ook een Wall of Fame, als je je best doet, wie weet komt jouw kunstwerk er ook op. Je kunt er ook wat van leren!

Walid

Onze kantine

Heilig broodje ei

In onze kantine zijn er erg lekkere broodjes. De kantinejuffrouw is erg aardig. Vooral het broodje ei is heeiliggg! De aula ligt aan de kantine (of andersom), en daardoor ziet het er erg gezellig uit. De hele school eigenlijk, maar vooral de aula bruist van energie. Er is een snoepautomaat, want de kantine is niet fulltime open, dus dat is erg handig.

Lotte

facebook
twitter