Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check het Cburg College

vmbo basis & kader

Leren in een
community

Via projecten maak je bij ons al vanaf het eerste jaar kennis met verschillende beroepen. Kiezen doe je pas aan het einde van het tweede jaar. En dat met de hulp van een loopbaancoach. Je kunt kiezen uit 3 profielen: Profiel Media, vormgeving & ICT, Profiel Economie & ondernemen, en Profiel Dienstverlening & producten.

Bij ons op school werk je veel samen. Dat is belangrijk, want als je later gaat werken dan moet je veel met mensen werken. Je leert bij ons hoe je dat doet. Zo leer je een verkoopgesprek voeren bij Economie & ondernemen. Leer je hoe je een sportactiviteit organiseert voor een groep jongeren bij Dienstverlening & producten. En leer je een presentatie geven met moderne media bij Media, vormgeving & ICT.

Wij zijn een kleine en veilige school waar iedereen elkaar kent. Er zijn duidelijke regels, iedereen voelt zich snel op zijn gemak en niemand valt buiten de boot. Via sportactiviteiten en culturele uitstapjes leer je heel snel je klasgenoten kennen. Zo zijn we de afgelopen jaren gaan bowlen en klimmen, zijn er sportdagen en bezoeken we verschillende musea.

Ja, ik kom naar de open dagen 2019

woensdag 16 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

zaterdag 26 januari, 11.00 – 14.00 uur

dinsdag 5 februari, 18.30 – 20.30 uur

  • donderdag 7 maart, 16.30 - 18.30 uur: Inschrijfavond

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Ashley


Keziah


Maya


Rodaina


Joël

Filmpjes over onze school

Er zijn leuke uitjes

Er worden goede lessen gegeven

Het is altijd erg gezellig op school

Je leert hier veel en krijgt veel verschillende vakken

Adres

Foekje Dillemastraat 116, 1095 MK Amsterdam

NIEUW

Onze nieuwe, moderne school

Van de redactie. We hebben een gloednieuw en supermooi schoolgebouw. Er zijn kleurige open leerruimtes, grote praktijklokalen met veel glas aan de buitenkant een goede kantine en een fijne, open aula. De naam van de school, Cburg College, is gebaseerd op...

We hebben een gloednieuw en supermooi schoolgebouw. Er zijn kleurige open leerruimtes, grote praktijklokalen met veel glas aan de buitenkant, een goede kantine en een fijne, open aula. De naam van de school, Cburg College, is gebaseerd op het gebied waarin de school staat, namelijk Zeeburgereiland. Het is er groen, met veel water en ligt best centraal in Amsterdam. De C staat ook voor wie we zijn als school, namelijk sociaal, in het Engels ook wel ‘community’ genoemd. Ook is het een klein taalgrapje, want op z'n Amsterdams spreek je Zeeburg en Cburg bijna hetzelfde uit :).

Wie kan je hier tegenkomen?

Gilles Eijndhoven
Conciërge
Als de bel gaat, vlug naar de klas!
Glenn Rood
Docent Lichamelijke Opvoeding
Je kunt alles, zolang je er maar in gelooft.
Serah Jap-A-Joe
Engels
Have a nice day.
Rick Volder
Schooldirecteur
Wie zijn best doet, komt ver.
Inge in het Veld
Zorgcoördinator
Je kunt bij mij terecht voor hulp en steun.

Bekijk onze
verhalen

Hoe sta je ervoor?

Ouderavond

Op een ouderavond komen je ouders/verzorgers en jijzelf naar school. Samen met je mentor bekijk je dan voor welke vakken je hoog staat en wat je zwakheden zijn. Stel je staat een 5 voor rekenen, dan kun je steunles krijgen voor rekenen. Dit bespreek je in zo'n gesprek. Verder bespreekt je mentor hoe je het vindt op school en of je nog vragen hebt. Ook worden de leuke uitjes die ons te wachten staan nog besproken.
Ongeveer drie keer per jaar is er een ouderavond. Elke keer nadat de rapporten zijn uitgedeeld.

Keziah

Hoe verloopt de dag

Mijn schooldag

Op onzVandaag ben ik om 08.00 buur opgestaan. Toen heb ik nog even Fortnite gespeeld en mijn tas ingepakt. Om 08.30 uur ben ik naar de bus gegaan. Mijn lesdag begon vandaag om 09.20 uur, want we hadden het eerste uur uitval.
Ik had als eerste steunles voor NEderlands en daarna hadden we al pauze. Daarna had ik de vakken Nederlands en wiskunde.Bij wiskunde hebben we een oefentoets gemaakt. Donderdag hebben we de echte toets. Gelukkig ging de oefentoets al goed. Na wiskunde had ik Engels en aan het einde van de dag nog gym.
Meestal heb ik wel langere schooldagen. De langste dag is van 08.30 tot 16.00 uur.

Joël

Bij ons op school

Ze houden rekening met je

Op onze school hebben wij veel verschillende keuzevakken en steunlessen en dat is heel fijn. We hebben ook een hele mooie kantine en dat heeft niet elke school. Op deze school houden ze goed rekening met je. En je hebt hier ook vertrouwenspersonen en een goede mentor. Meneer Van der Ham is mijn mentor en hij lost ruzietjes snel op en bij elke mentorles bespreken we van alles, zoals de regels van de school en de regels van de klas.

Rodaina

Lekker creatief

Art, fashion & design

Ik vind het superleuk om creatief bezig te zijn en daarom heb ik ook Art, fashion & design gekozen. Het leukste tot nu toe was het naaien van een speldenkussen. We hebben les van juf Pijnenburg. Zij is een strenge juf, maar ik zie aan haar dat ze van haar werk houdt en daarom vind ik haar erg aardig. Ze geeft ook nog tekenen aan ons. Ook dat is een leuk en creatief vak. Ze heeft ons laatst geleerd om kleuren mooi te laten overlopen.

Maya

Hulp als dat nodig is

Steunlessen

Op het Cburg College kun je vakken die je moeilijk vindt omzetten in steunlessen. Bij een steunles gaan ze je helpen met het vak dat je moeilijk vindt, zodat je betere cijfers kunt halen. En dan kun je ook je niveau verhogen. Dus kom naar deze school, als je goede hulp wilt krijgen om beter te kunnen leren. Zelf heb ik geen steunlessen voor een vak, maar het is fijn dat je ernaar toe kan als het nodig is.

Keziah

Lekkere broodjes

Kantine

In de kantine op onze school kun je heel veel lekkere dingen halen. Ze hebben er bijvoorbeeld broodjes döner, hotdogs, broodjes gezond, soep, snoep en drinken. In de eerste pauze haal ik vaak een hotdog en in de tweede pauze een broodje döner. Mmm… Lekker!

Joël

Mijn keuzevak

Media & Design

Op het Cburg College kun je verschillende keuzevakken kiezen; Media & Design, Art, fashion & design en sportklas. Ik heb voor Media & Design (M&D) gekozen, omdat je dan veel met camera’s werkt en ik wil graag fotograaf worden. Het leukste dat we tot nu toe bij M&D gedaan hebben is een stopmotionfilmpje maken. Je moet dan heel veel foto’s maken en deze achter elkaar zetten, zodat het een filmpje wordt. Ik heb ongeveer 70 foto’s gebruikt voor mijn filmpje. Het ging over een etui, die een auto was, die de hele school door ging rijden. Het was een grappig filmpje. Bij M&D ga je veel photoshoppen, video’s maken en moveboards maken. Moveboards zijn tekeningen met een kleine tekst eronder die uitlegt wat er gebeurt op de tekening.

Ashley

Richting kiezen

Keuzevakken

In de tweede kun je vakken kiezen die je graag wil doen. Ik heb voor ICT gekozen. Bij ICT leer je heel veel over computers en verschillende computerprogramma's. Ook leer je veel over fotografie. Je mag dan naar buiten om foto's te maken, je leent dan een camera van school. Ook leer je dan hoe je beelden kunt bewerken. In de eerste periode waren we bezig met Photoshop, Powerpoint en InDesign. We leerden bijvoorbeeld hoe je een cover voor een magazine of tijdschrift maakt. In de vierde ga je ook leren hoe je een computer moet maken. IK vind dat ICT een supervak is!

Linda

Lekker actief

Sportklas

Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik het een leuke school vind, maar ook omdat ik hier voor de sportklas kon kiezen. Ik hou heel erg van sport, dus daarom heb ik ervoor gekozen. Ik doe buiten school al aan turnen. Ik zit in de D3 en dat is het op één na moeilijkste niveau.
De sportklas is moeilijker en uitdagender, dan een gewone klas vind ik, want de meester laat je veel zelf doen en zelf oplossen. We zijn nu bezig met volleybal en dat is best moeilijk. We hebben ook al honkbal gedaan en voetbal en trefbal. En er komen nog veel sportuitjes, zoals bijvoorbeeld zwemmen. In de sportklas zitten maar heel weinig meisjes, 3 maar. Dat is jammer, maar ook niet heel erg, want ik vind het gewoon leuk. We gymmen nu nog in de blaashal, maar er komt hier een nieuwe sporthal. Daar ben ik nu al benieuwd naar!

Ishara

Naar de bios

Prijs minste verzuim

Elk jaar is er een prijs voor de klas met de minste absenten. Vorig jaar hadden wij die prijs gewonnen met onze klas 1C. In onze klas waren de minste kinderen ziek in één jaar. Onze klas kreeg tickets voor de bioscoop, die kregen we van Bureau Leerplicht. We gingen met de metro en daarna mochten we zelf een film kiezen. We gingen naar een actiefim. Tijdens de fim gebeurden er ook grappige dingen met de leeringen; iemand liet bijvoorbeed zijn popcorn vallen en mijn waterflesje viel en rolde helemaal naar benden. Het was superleuk!

Eda

Klimmen

Met de klas naar de klimhal

Op de derde schooldag gingen we met alle tweedeklassers klimmen in een klimhal vlakbij het Centraal Station. Ook gingen alle docenten mee die lesgeven aan het tweede jaar. We gingen met de tram en je moest je eigen OV meenemen. Het was een hele grote zaal met allemaal stenen en hoge wanden waar je tegenop kon klimmen. We kregen eerst uitleg en daarna gingen we klimmen. We moesten elkaar zekeren. Het was ook nog wel spannend, want ik was één keer gevallen, maar het was gelukkig goed afgelopen. Het was echt een leuke dag!

Linda

Kerstdiner

Stapel pannenkoeken

In de laatste week voor de kerstvakantie haddden we op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur een kerstdiner. En daarna was er muziek van een DJ en hebben we lekker gedanst tot 22.30 uur.
Voor het kerstdiner maakten we allemaal iets. Je moest zelf iets gaan koken. Ik heb pannenkoeken gebakken. En oké, mijn moeder heeft me geholpen. Ik heb ook kookles op school en daar hebben we toevallig laatst pannenkoeken gebakken, dus ik heb al geoefend ;-).
Het diner was met je mentorgroep, dat zijn 14 kinderen en je mentor. Na het doiner was de muziek er voor alle klassen, van de eerste tot en met de vierde. IK vond het kerstdiner en de muziek van de DJ heel leuk, maar ik heb niet gedanst!

Yaell

Schooluitje

Naar Walibi

Aan het eind van elk schooljaar gaat de hele school met z’n allen op schooluitje, bijvoorbeeld naar Walibi, zoals afgelopen schooljaar. We zaten 2 uur in de dubbeldekkerbus om bij Walibi te komen en bleven lekker lang. We gingen in groepjes door het park. Ik ging met een groep jongens mee. We gingen in heel veel attracties en aan het eind was ik echt misselijk. We zijn wel 12 keer in dezelfde attractie geweest, die met de draaiende theekopjes. Ook zijn we wel 4 keer in de Goliath geweest. Ik vond het helemaal geweldig!

Eda

Sportdag

Met elkaar een toren bouwen

Op onze allereerste schooldag hadden we een sportdag. We hadden eerst 2 uur mentorles. Daarin gingen we elkaar eerst leren kennen, want bijna niemand kende elkaar. Door de mentorles kenden we elkaar wel. Daarna begon de sportdag. Bij de sportdag moesten we voetballen, handballen, een estafette lopen en een toren bouwen. Vooral het bouwen van de toren vond ik leuk, want we moesten met elkaar een toren bouwen. Dus onszelf bovenop elkaar stapelen. We moesten bovenop elkaar klimmen en de toren zo hoog mogelijk maken. We moesten er heel erg van lachen. En steeds opnieuw proberen en op elkaar klimmen. Onze toren was met 5 kinderen en dat was de hoogste toren!

Yaell

Kantine

Broodje mozzarella

Op de eerste dag dat ik op school kwam, ging ik direct naar de kantine. Bij de kantine kun je allemaal lekkere dingen kopen, zoals cupcakes, broodjes gezond, liga en chocomelk. De kantine is in de aula. In de pauzes staat er altijd wel een lange rij, want iedereen wil wel iets lekkers. De mevrouw van de kantine is heel aardig, want als er iets op is, dan gaat ze nog speciaal voor je kijken in de voorraadkast. Het allerlekkerste in de kantine vind ik het broodje gezond met mozzarella, tomaat en pesto en met een chocomelk erbij. Mmm! Ik hoop dat de kantine in de nieuwbouw straks net zo goed is!

Ishara

Interview meester Rood

Fan van de leerlingen

Meester Rood, wat vindt u eigenlijk van onze school?
Ik vind dat wij een heel erg leuke school hebben. Ik ga in elk geval met veel plezier naar mijn werk. En ik ben echt een fan van onze leerlingen! In de mentorles doen we ‘Democratie kan je leren’ (project vreedzame school). Ik zie dat onze leerlingen dat heel goed oppakken. Door dat project leren de leerlingen zichzelf heel erg goed kennen.

En wat vindt u van onze leerlingen?
Onze leerlingen? Nou, we hebben meestal veel plezier met elkaar. De leerlingen van het Stelle hebben erg veel humor, en ze zijn altijd in voor een grapje. Je ziet dat veel leerlingen een verborgen talent hebben. Maar gelukkig zijn ze niet bang zijn om dat op school te laten zien. Een rappende leerling in de kantine bijvoorbeeld, dat is dus helemaal geen uitzondering.

Wat doet u het liefst op school?
Ik geef het liefst Gymles. Tijdens die les leer ik de leerlingen pas echt goed kennen. En dan weet ik weer hoe ik met ze moet omgaan, en hoe we samen veel plezier kunnen maken...... en natuurlijk hoe we het leerresultaat kunnen verhogen!

Doet u nog wat naast het lesgeven?
Ik ben docent, maar daarnaast ben ik ook nog mentor. Mijn mentor leerlingen kunnen alles met me bespreken en ik help ze natuurlijk ook met van alles. Ik ben ook doorstroom coördinator en ik help leerlingen met het kiezen van een mbo-opleiding. En ik zorg ervoor dat alle leerlingen op school een coachgesprek krijgen. Tijdens dat gesprek bespreken de leerlingen wat ze bij zich vinden passen, en welke keuzes voor de toekomst ze het beste kunnen maken.

Anthony

Art, Fashion en Design

Leuke ballen en gekke hoesjes

Art, Fashion en Design vind ik het leukste vak. Je leert er veel over mode en werkt vooral met je handen. Je mag heel creatief zijn. We hebben net hele leuke tashangers gemaakt. Ze voelen als stressballen, hahaha. Maar we maken ook andere dingen, zoals hele gekke telefoonhoesjes.

Yarielis

De leukste vakken

Tekenen, Koken en Gym

We hebben heel veel vakken bij ons op school. Gym, Biologie, Rekenen, Wiskunde, Nederlands, Engels, Handenarbeid, Koken en nog veel meer. Onze drie leukste vakken zijn Tekenen, Koken en Gym. Het huiswerk dat we krijgen valt wel mee, maar bij Nederlands krijgen we wel altijd veel huiswerk. De boeken zijn echt zwaar, maar er zijn gelukkig kluisjes op school die je kunt huren. Er zijn ook leuke docenten. Die zijn heel chill en rustig. Ze leggen alles goed uit en dan onthoud je het ook beter.

Yarielis

Leuke lessen

De wiskunde quizzzz

Als je bij wiskunde een som niet snapt, dan maakt meester Pordon er een kwis van. Iedereen die het antwoord weet mag het dan zeggen. Zo lossen we samen veel sommen op in stapjes. Eén keer in de week doen we een echte kwis. Wie er dan wint mag een week lang bepalen welke spelletjes we met de klas doen. Bijvoorbeeld Kahoot. In de klas allemaal tegen elkaar met ons mobieltje. Wiskunde leren met spelletjes is echt leuk, en je leert er snel door denken.

Shedea

facebook
twitter