Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check de Bredero Mavo

vmbo-t, mavo/havo klassen, tweetalig onderwijs

Volop
in beweging

Bij ons leer je verschillende vaardigheden aan om te kunnen ondernemen. Wil jij ook je eigen toekomst creëren? Dan is ondernemen erg belangrijk!

Samen bereik je meer dan alleen. Wij werken hier op school graag samen met elkaar door bijvoorbeeld samen problemen op te lossen. Verder hebben we verschillende projecten waarbij je samenwerkt met klasgenoten.

Communiceren omvat heel veel. Leren hoe je omgaat met de media en hoe je werkt met Photoshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: A Lab, Overhoeksplein 2, Amsterdam

donderdag 25 januari, 19.00 - 21.00 uur

woensdag 7 februari, 14.00 - 16.00 uur: lesjesmiddag

vrijdag 16 februari, 15.00 - 17.00 uur en 19.30 - 21.00 uur

woensdag 7 maart, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag

  • ik ontvang graag een e-mail als de open dagen voor 2019 bekend zijn

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Hailey


Roos

Filmpjes over onze school

Onze aula is een gezellige plek

Onze aula is een gezellige plek

Ik doe de sportklas en ga hier volgend jaar naar 3 havo

Ik doe TTO en krijg een aantal vakken in het Engels

Adres

Gare du Nord 5, 1022 LD Amsterdam

Communiceren en ondernemen

Wij praten veel met elkaar en doen projecten samen

Van de redactie. Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten.

Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten. In de lessen bijvoorbeeld moet je iets presenteren. Misschien vind je dat moeilijk, maar het is ook heel leuk en je leert er veel van. Verder is iedereen heel open naar elkaar en als iemand een probleem heeft, dan wordt daarover gepraat. Verder ga je hier veel samenwerken met verschillende kinderen. We zijn namelijk een echte multiculti-school met veel culturen, gezellig toch? En we hebben een echt mooi gebouw met veel kleuren, heel vrolijk. We hebben goede docenten en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Oh ja en iedereen wordt gelijk behandeld, dus niemand wordt voorgetrokken!

Wie kan je hier tegenkomen?

Floris Keizer
docent nask 1 en ITTL
Leren is experimenteren, ontdekken en doen!
Mustapha Belaaras
Conciërge
Schiet op, anders kom je te laat!
Dineke Knelange
Docent Frans
les chansons d'aujourd'hui : Alors on danse, Papaoutai, Formidable !!

Bekijk onze
verhalen

Open dagen

Geslaagde open avond

Donderdagavond 18 januari hebben we een geslaagde eerste open avond gehad. We mochten een grote groep geïnteresseerde basisschoolleerlingen en hun ouders verwelkomen. De sfeer was heel goed!
Door de hele school kon je een kijkje nemen bij de verschillende vakken. Heb jij de docenten ook zo enthousiast over hun vak én over de school horen vertellen? Onze ambassadeurs, enthousiaste leerlingen van de school, die je hebben rondgeleid, hebben je deze avond alle vakken laten zien. Van shampoo maken bij scheikunde tot sport bij lichamelijke opvoeding, er was van alles te beleven.

Er werden goede vragen gesteld over het tweetalig onderwijs en over de havo die je bij ons kan doen. Je kan bij ons op school veel eigen keuzes maken. Daar waren veel kinderen enthousiast over. Wij kijken met plezier terug op de open avond. Hopelijk jij ook!

Heb je een goed beeld gekregen van de Bredero Mavo? Of kom je nog een keer kijken of meedoen aan een lesjesmiddag? Dat kan! We hebben nog een open dag op vrijdag 16 februari en een lesjesmiddag op woensdag 7 maart. Meld je hiervoor aan, door bovenaan deze pagina in het blauwe vlak de open dag en/of de lesjesmiddag aan te vinken en je in te schrijven.

Van de redactie

Kennismakingsdag

Speeddaten in het Engels

Natuurlijk was het eerst spannend met de loting, maar ik was gelukkig ingeloot op mijn eerste voorkeur, bij Bredero Mavo in de TTO-klas. Nog voor de zomervakantie, toen ik nog in groep 8 zat, hadden we een eerste kennismakingsdag op Bredero Mavo. Op deze dag kwamen alle leerlingen die bij je in de klas kwamen bij elkaar. Op de tafels in de aula stonden allemaal bordjes met daarop de verschillende klassen. Iedereen ging bij de tafel zitten met zijn klas erop. Je zag wel dat iedereen een beetje zenuwachtig was en het spannend vond. Gelukkig kwam ik bij mijn beste vriendin Demi in de klas, dus voor ons was het iets minder eng. We gingen daarna naar een lokaal met onze mentor. We gingen speeddaten met elkaar in het Engels om elkaar beter te leren kennen. Dat was echt wel super leuk! En toen was het na de zomervakantie ook niet meer zo spannend om echt te beginnen.

Roos

Kiezen uit verschillende projecten

Projectweek

We hebben drie keer per jaar projectweek. Elke projectweek kun je kiezen uit 6 verschillende projecten. Roos: "Ik heb gekozen voor het project 'Light Festival'. Bij dit project moet je een tekening maken over het leven (familie, vrienden, liefde, geloof, etc.). De tekening wordt, afwisselend met andere tekeningen, tijdens het Light Festival Amsterdam geprojecteerd in de Hermitage. Ik maak samen met Chanel een tekening. Vandaag (18 december jl.) is onze eerste les. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien als onze tekening geprojecteerd wordt!"
Hailey: "Ik heb deze projectweek gekozen voor het Snijpracticum. Bij dit project nmoeten we een rat ontleden. We gaan de huid wegsnijden en verder weet ik het nog niet precies. Mijn maag draait zich nu al om, maar het komt vast goed..."
In de projectweek kies je voor één project, maar dat project bestaat uit meerdere onderdelen. Hailey: "Morgen gaan we allebei naar het Planetarium in Artis. De dag daarna ga ik een spaceposter maken."

Roos

Hailey

Eindejaarsviering

Gezellig kerstdiner

Elk jaar hebben we vlak voor de kerstvakantie een eindejaarsviering. Dan gaan de onder- en bovenbouw apart van elkaar samen eten, dansen en zingen. We gaan dan in de aula samen eten. Iedereen neemt iets te eten mee voor ongeveer 6-8 personen. Van te voren moet je opgeven wat je gaat maken, zodat niet iedereen hetzelfde meeneemt. Roos: "Ik ga samen met een vriendin cupcakes maken." Hailey: "En ik maak samen met vriendinnen een taart. We nemen dus allebei iets mee voor het toetje." In de aula worden de tafels mooi gedekt en dan is het diner van 16.30 - 18.00 uur. Er is ook muziek, dus na het eten kun je nog gezellig dansen en zingen. "We hebben er nu al zin in!"

Roos

Hailey

Tweetalig Onderwijs

Veel voordelen als je TTO doet

Op onze school kun je tweetalig onderwijs doen. Dat is echt een goede keuze. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat valt mee. Je went er namelijk snel aan. Niet in alle lessen spreek je Engels, maar wel bij Informatica, Economie, Gym, Geschiedenis, Aardrijkskunde, bij mentorles, en bij Engels natuurlijk. De boeken en schriften zijn wel in het Nederlands. Het leuke is dat je ook leert samenwerken. Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, dan kun je het aan de kinderen vragen die naast je zitten. Zij kunnen je ook helpen met verbeteren. Wat het voordeel is van TTO? Je krijgt een extra diploma, en Engels wordt minder moeilijk. Kinderen die TTO doen halen meestal hogere cijfers dan de andere kinderen!

Refika

Wendagen

American Football op het strand

Tijdens de drie wendagen zijn we naar Schoorl geweest. Dit was direct in het begin van het schooljaar. Alle eersteklassers gingen op wendagen. Wij gingen van woensdag t/m vrijdag. We zaten in huisjes, één gebouw voor de jongens en één gebouw voor de meisjes. We sliepen in stapelbedden. We mochten geen snoep meenemen naar de kamer. De docenten die mee waren, kwamen met vuilniszakken langs om het snoep op te halen. Maar ik had ook nog snoep verstopt, dus ik heb maar een deel van het snoep ingeleverd. ;-) De wendagen waren echt heel leuk. We gingen de eerste dag al lekker naar het strand. We gingen allemaal spelletjes doen. Ook met een groot, glad zeil, waar we American Football op gingen doen. Dat was super leuk en iedereen was daarna heel erg vies. Toen ging iedereen met kleren aan de zee in om zich af te spoelen. We hebben ontzettend gelachen!
Op de één na laatste dag gingen we een spel doen in de duinen en we hadden nog een klassenfoto gemaakt. Daarna ging iedereen douchen en iets leuks aan doen, want toen hadden we nog een bonte avond. Het was echt super!

Hailey

Gymnastiek

Welkom op onze gymles

Op de Bredero Mavo heb je 4 uur gym in de week. Het zijn blokuren wat betekent dat je 2 uur achter elkaar gym hebt. Het is echt erg leuk! Het lijkt veel korter, de tijd is zo voorbij. Je doet in gymles verschillende dingen: warming-up, een spel en ook weer afsluiten met een spel. Trefbal is het leukste spel. Je leert samenwerken, want als je in het spel niet mag lopen dan moet je wel de bal gooien naar iemand anders. Je kan gym krijgen van Meester de Lange, Meester Ebbes, Meester Franken of Mevrouw Van der Leij.

Refika

facebook
twitter