Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check de Bredero Mavo

vmbo-t, mavo/havo klassen, tweetalig onderwijs

Volop
in beweging

Bij ons leer je verschillende vaardigheden aan om te kunnen ondernemen. Wil jij ook je eigen toekomst creëren? Dan is ondernemen erg belangrijk!

Samen bereik je meer dan alleen. Wij werken hier op school graag samen met elkaar door bijvoorbeeld samen problemen op te lossen. Verder hebben we verschillende projecten waarbij je samenwerkt met klasgenoten.

Communiceren omvat heel veel. Leren hoe je omgaat met de media en hoe je werkt met Photoshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

  • woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: A Lab, Overhoeksplein 2, Amsterdam
  • donderdag 25 januari, 19.00 - 21.00 uur
  • woensdag 7 februari, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag
  • vrijdag 16 februari, 15.00 - 17.00 uur en 19.30 - 21.00 uur
  • woensdag 7 maart, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Hailey
Bergwijn


Roos
Dorreboom

Filmpjes over onze school

Onze aula is een gezellige plek

Onze aula is een gezellige plek

Ik doe de sportklas en ga hier volgend jaar naar 3 havo

Ik doe TTO en krijg een aantal vakken in het Engels

Adres

Gare du Nord 5, 1022 LD Amsterdam

Communiceren en ondernemen

Wij praten veel met elkaar en doen projecten samen

Van de redactie. Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten.

Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten. In de lessen bijvoorbeeld moet je iets presenteren. Misschien vind je dat moeilijk, maar het is ook heel leuk en je leert er veel van. Verder is iedereen heel open naar elkaar en als iemand een probleem heeft, dan wordt daarover gepraat. Verder ga je hier veel samenwerken met verschillende kinderen. We zijn namelijk een echte multiculti-school met veel culturen, gezellig toch? En we hebben een echt mooi gebouw met veel kleuren, heel vrolijk. We hebben goede docenten en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Oh ja en iedereen wordt gelijk behandeld, dus niemand wordt voorgetrokken!

Wie kan je hier tegenkomen?

Floris Keizer
docent nask 1 en ITTL
Leren is experimenteren, ontdekken en doen!
Mustapha Belaaras
Conciërge
Schiet op, anders kom je te laat!
Berit Denecke
Docent Nederlands
Lesgeven is inspireren en motiveren. Wat je geeft, krijg je terug.
Dineke Knelange
Docent Frans
les chansons d'aujourd'hui : Alors on danse, Papaoutai, Formidable !!

Bekijk onze
verhalen

Kennismakingsdag

Speedaten in het Engels

Natuurlijk was het eerst spannend met de loting, maar ik was gelukkig ingeloot op mijn eerste voorkeur, bij Bredero Mavo in de TTO-klas. Nog voor de zomervakantie, toen ik nog in groep 8 zat, hadden we een eerste kennismakingsdag op Bredero Mavo. Op deze dag kwamen alle leerlingen die bij je in de klas kwamen bij elkaar. Op de tafels in de aula stonden allemaal bordjes met daarop de verschillende klassen. Iedereen ging bij de tafel zitten met zijn klas erop. Je zag wel dat iedereen een beetje zenuwachtig was en het spannend vond. Gelukkig kwam ik bij mijn beste vriendin Demi in de klas, dus voor ons was het iets minder eng. We gingen daarna naar een lokaal met onze mentor. We gingen speeddaten met elkaar in het Engels om elkaar beter te leren kennen. Dat was echt wel super leuk! En toen was het na de zomervakantie ook niet meer zo spannend om echt te beginnen.

Roos Dorreboom

Wendagen

American Football op het strand

Tijdens de drie wendagen zijn we naar Schoorl geweest. Dit was direct in het begin van het schooljaar. Alle eersteklassers gingen op wendagen. Wij gingen van woensdag t/m vrijdag. We zaten in huisjes, één gebouw voor de jongens en één gebouw voor de meisjes. We sliepen in stapelbedden. We mochten geen snoep meenemen naar de kamer. De docenten die mee waren, kwamen met vuilniszakken langs om het snoep op te halen. Maar ik had ook nog snoep verstopt, dus ik heb maar een deel van het snoep ingeleverd. ;-) De wendagen waren echt heel leuk. We gingen de eerste dag al lekker naar het strand. We gingen allemaal spelletjes doen. Ook met een groot, glad zeil, waar we American Football op gingen doen. Dat was super leuk en iedereen was daarna heel erg vies. Toen ging iedereen met kleren aan de zee in om zich af te spoelen. We hebben ontzettend gelachen!
Op de één na laatste dag gingen we een spel doen in de duinen en we hadden nog een klassenfoto gemaakt. Daarna ging iedereen douchen en iets leuks aan doen, want toen hadden we nog een bonte avond. Het was echt super!

Hailey Bergwijn

Tweetalig Onderwijs

Veel voordelen als je TTO doet

Op onze school kun je tweetalig onderwijs doen. Dat is echt een goede keuze. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat valt mee. Je went er namelijk snel aan. Niet in alle lessen spreek je Engels, maar wel bij Informatica, Economie, Gym, Geschiedenis, Aardrijkskunde, bij mentorles, en bij Engels natuurlijk. De boeken en schriften zijn wel in het Nederlands. Het leuke is dat je ook leert samenwerken. Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, dan kun je het aan de kinderen vragen die naast je zitten. Zij kunnen je ook helpen met verbeteren. Wat het voordeel is van TTO? Je krijgt een extra diploma, en Engels wordt minder moeilijk. Kinderen die TTO doen halen meestal hogere cijfers dan de andere kinderen!

Refika Karlik

Gymnastiek

Welkom op onze gymles

Op de Bredero Mavo heb je 4 uur gym in de week. Het zijn blokuren wat betekent dat je 2 uur achter elkaar gym hebt. Het is echt erg leuk! Het lijkt veel korter, de tijd is zo voorbij. Je doet in gymles verschillende dingen: warming-up, een spel en ook weer afsluiten met een spel. Trefbal is het leukste spel. Je leert samenwerken, want als je in het spel niet mag lopen dan moet je wel de bal gooien naar iemand anders. Je kan gym krijgen van Meester de Lange, Meester Ebbes, Meester Franken of Mevrouw Van der Leij.

Refika Karlik

facebook
twitter