Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check de Bredero Mavo

vmbo-t, mavo/havo klassen, tweetalig onderwijs

Volop
in beweging

Bij ons leer je verschillende vaardigheden aan om te kunnen ondernemen. Wil jij ook je eigen toekomst creëren? Dan is ondernemen erg belangrijk!

Samen bereik je meer dan alleen. Wij werken hier op school graag samen met elkaar door bijvoorbeeld samen problemen op te lossen. Verder hebben we verschillende projecten waarbij je samenwerkt met klasgenoten.

Communiceren omvat heel veel. Leren hoe je omgaat met de media en hoe je werkt met Photoshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2020

woensdag 15 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

donderdag 23 januari, 19.00 - 21.00 uur

woensdag 29 januari, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag

vrijdag 7 februari, 16.00 - 20.00 uur

  • woensdag 4 maart, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag en inschrijfmiddag

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Aya


Naoufal


Jesse


Suheda

Filmpjes over onze school

Onze aula is een gezellige plek

Onze aula is een gezellige plek

Ik doe de sportklas en ga hier volgend jaar naar 3 havo

Ik doe TTO en krijg een aantal vakken in het Engels

Adres

Gare du Nord 5, 1022 LD Amsterdam

Communiceren en ondernemen

Wij praten veel met elkaar en doen projecten samen

Van de redactie. Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten.

Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten. In de lessen bijvoorbeeld moet je iets presenteren. Misschien vind je dat moeilijk, maar het is ook heel leuk en je leert er veel van. Verder is iedereen heel open naar elkaar en als iemand een probleem heeft, dan wordt daarover gepraat. Verder ga je hier veel samenwerken met verschillende kinderen. We zijn namelijk een echte multiculti-school met veel culturen, gezellig toch? En we hebben een echt mooi gebouw met veel kleuren, heel vrolijk. We hebben goede docenten en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Oh ja en iedereen wordt gelijk behandeld, dus niemand wordt voorgetrokken!

Wie kan je hier tegenkomen?

Floris Keizer
docent nask 1 en ITTL
Leren is experimenteren, ontdekken en doen!
Mustapha Belaaras
Conciërge
Schiet op, anders kom je te laat!
Dineke Knelange
Docent Frans
les chansons d'aujourd'hui : Alors on danse, Papaoutai, Formidable !!

Bekijk onze
verhalen

Hoe verloopt een dag?

Mijn schooldag

Ik sta 's ochtends om 06.00 uur op. Dan pak ik mijn tas voor die dag in en ik ga nog een beetje huiswerk maken, bijvoorbeeld nog één of twee opdrachten. Dan ga ik ontbijten en nog even TV kijken en om 07.50 uur ga ik de deur uit. Het is van mijn huis naar school maar 10 minuten.
Op dinsdag heb ik 6 vakken: Engels, wiskunde, biologie, Frans, Nederlands en aardrijkskunde. Ook heb ik op dinsdag nog een mentorles. Het leukste vak vind ik Frans, omdat de docent heel aardig is en ik er best goed in ben. Als we hard hebben gewerkt, gaan we soms nog een Franse film kijken. En als er iemand jarig is, dan gaan we Franse verjaardagsliedjes zingen.
Op dinsdag moet ik tot 15.10 uur naar school. Omdat ik in de Sportklas zit, ben ik op donderdag om 16.50 uur uit. Dat is mijn langste dag.

Jesse

Veel boeken mee

Algemene vakken

Zelf vind ik Frans het leukste vak. Als docent heb ik mevrouw Knelange. Andere klassen hebben bijvoorbeeld docent Zidoeh. Ik vind mevrouw Knelange heel aardig. Ze heeft veel geduld. Na Frans vind ik wiskunde leuk van meneer Blankenstijn. Hij legt alles heel goed uit. Wanneer je het in de les nog niet helemaal snapt, kun je na school nog langskomen voor extra uitleg. Hij is niet zo streng, maar als je je huiswerk vergeet of spullen die je nodig hebt voor wiskunde, dan moet je soms nablijven. LO, lichamelijke opvoeding dus, is heel leuk als je energiek en sportief bent. Zelf heb ik voor gym meneer De Groot, maar je hebt ook meneer Ebbes. Als je heel erg van sport houdt, kun je naar de sportklas. Dan heb je 2,5-3 uur langer gym per week.

Suheda

Extra actief

Sportklas

Ik heb voor de Bredero Mavo gekozen, omdat ik dan voor de sportklas kon kiezen. Ik wilde graag naar de sportklas, omdat ik heel sportief ben en het leuk vind om actief te zijn. Buiten schooltijd voetbal ik, ik tafeltennis soms en ik loop hard. Het leukst aan de sportklas vind ik dat je veel met sport bezig bent. De leukste sporten die ik nu in de sportklas heb gedaan, zijn trefbal en voetbal. Ik zou het heel vet vinden als we ook nog een keer gaan schermen. We zijn nu net begonnen, dus hopelijk komt dat nog een keer. Ik vind de school heel leuk en heb al veel nieuwe vrienden gemaakt.

Jesse

Gezellig kamp

Wendagen

In het begin van het jaar ga je naar de wendagen met 2 andere klassen. Als eerst ging je naar het openlucht museum waar je allemaal leuke opdrachten ging doen met een groepje waarbij je het hele museum kon zien door alle opdrachten die je deed daar. Daarna gingen we weer met de bus naar het kamp waar we bleven, wij bleven maar 1 nachtje daar. Toen je daar kwam ging je eerst zitten en daarna mocht je zelf kiezen met wie je in een huisje ging want we kregen aparte huisjes je kon met 4/8 mensen daar in slapen. Wij hadden een huisje helemaal in het hoekje gekozen, daarna gingen we onze spullen klaar leggen en het kamp verkennen want we mochten zelf kiezen wat we wouden doen tot etenstijd, toen moesten we gaan eten en moesten we ons klaar maken voor de bonte avond die we hadden. En we moesten al klaar zijn en in de zaal zijn binnen een uur, toen hadden we eerst een quiz over verschillende onderwerpen zoals De Bredero Mavo en waar het ligt en wat de betekenis van het logo is. Toen we klaar waren kon je dingen winnen zoals Oreos, Kinder Bueno, en veel verschillende andere prijzen. Toen we klaar waren met de quiz hadden we een soort van disco / bonte avond wat heel gezellig en leuk was. Toen we klaar waren met de bonte avond gingen was het ongeveer al 01:00 in de nacht, toen gingen we allemaal naar onze huisjes terug bijna alle mensen hadden de hele nacht niet geslapen of hadden tot de ochtend opgebleven en daarna kort geslapen. De volgende dag gingen we ons klaar maken voor het ontbijt. Toen we eindelijk klaar waren met ontbijten gingen we weer de bus in en naar het klimbos. Het waren hele leuke dagen!

Aya

Suheda

Een fijn en goed gevoel

Goede school

Ik heb voor deze school gekozen, omdat mijn moeder dat graag wilde en omdat mijn broer ook op deze school gezeten heeft. Toen ik hier kwam met de open dagen, gaven de meesters en juffen mij een fijn en goed gevoel. Ik dacht eerst wel dat ik zou verdwalen in de school, omdat er zoveel trappen zijn, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Alle lokalen zijn goed te vinden en ik ben nog nooit te laat gekomen in de les.

Naoufal

Kennismakingsdag

Speeddaten in het Engels

Natuurlijk was het eerst spannend met de loting, maar ik was gelukkig ingeloot op mijn eerste voorkeur, bij Bredero Mavo in de TTO-klas. Nog voor de zomervakantie, toen ik nog in groep 8 zat, hadden we een eerste kennismakingsdag op Bredero Mavo. Op deze dag kwamen alle leerlingen die bij je in de klas kwamen bij elkaar. Op de tafels in de aula stonden allemaal bordjes met daarop de verschillende klassen. Iedereen ging bij de tafel zitten met zijn klas erop. Je zag wel dat iedereen een beetje zenuwachtig was en het spannend vond. Gelukkig kwam ik bij mijn beste vriendin Demi in de klas, dus voor ons was het iets minder eng. We gingen daarna naar een lokaal met onze mentor. We gingen speeddaten met elkaar in het Engels om elkaar beter te leren kennen. Dat was echt wel super leuk! En toen was het na de zomervakantie ook niet meer zo spannend om echt te beginnen.

Roos

Kiezen uit verschillende projecten

Projectweek

We hebben drie keer per jaar projectweek. Elke projectweek kun je kiezen uit 6 verschillende projecten. Roos: "Ik heb gekozen voor het project 'Light Festival'. Bij dit project moet je een tekening maken over het leven (familie, vrienden, liefde, geloof, etc.). De tekening wordt, afwisselend met andere tekeningen, tijdens het Light Festival Amsterdam geprojecteerd in de Hermitage. Ik maak samen met Chanel een tekening. Vandaag (18 december jl.) is onze eerste les. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien als onze tekening geprojecteerd wordt!"
Hailey: "Ik heb deze projectweek gekozen voor het Snijpracticum. Bij dit project nmoeten we een rat ontleden. We gaan de huid wegsnijden en verder weet ik het nog niet precies. Mijn maag draait zich nu al om, maar het komt vast goed..."
In de projectweek kies je voor één project, maar dat project bestaat uit meerdere onderdelen. Hailey: "Morgen gaan we allebei naar het Planetarium in Artis. De dag daarna ga ik een spaceposter maken."

Roos

Hailey

Tweetalig Onderwijs

Veel voordelen als je TTO doet

Op onze school kun je tweetalig onderwijs doen. Dat is echt een goede keuze. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat valt mee. Je went er namelijk snel aan. Niet in alle lessen spreek je Engels, maar wel bij Informatica, Economie, Gym, Geschiedenis, Aardrijkskunde, bij mentorles, en bij Engels natuurlijk. De boeken en schriften zijn wel in het Nederlands. Het leuke is dat je ook leert samenwerken. Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, dan kun je het aan de kinderen vragen die naast je zitten. Zij kunnen je ook helpen met verbeteren. Wat het voordeel is van TTO? Je krijgt een extra diploma, en Engels wordt minder moeilijk. Kinderen die TTO doen halen meestal hogere cijfers dan de andere kinderen!

Refika

Wendagen

American Football op het strand

Tijdens de drie wendagen zijn we naar Schoorl geweest. Dit was direct in het begin van het schooljaar. Alle eersteklassers gingen op wendagen. Wij gingen van woensdag t/m vrijdag. We zaten in huisjes, één gebouw voor de jongens en één gebouw voor de meisjes. We sliepen in stapelbedden. We mochten geen snoep meenemen naar de kamer. De docenten die mee waren, kwamen met vuilniszakken langs om het snoep op te halen. Maar ik had ook nog snoep verstopt, dus ik heb maar een deel van het snoep ingeleverd. ;-) De wendagen waren echt heel leuk. We gingen de eerste dag al lekker naar het strand. We gingen allemaal spelletjes doen. Ook met een groot, glad zeil, waar we American Football op gingen doen. Dat was super leuk en iedereen was daarna heel erg vies. Toen ging iedereen met kleren aan de zee in om zich af te spoelen. We hebben ontzettend gelachen!
Op de één na laatste dag gingen we een spel doen in de duinen en we hadden nog een klassenfoto gemaakt. Daarna ging iedereen douchen en iets leuks aan doen, want toen hadden we nog een bonte avond. Het was echt super!

Hailey

Eindejaarsviering

Gezellig kerstdiner

Elk jaar hebben we vlak voor de kerstvakantie een eindejaarsviering. Dan gaan de onder- en bovenbouw apart van elkaar samen eten, dansen en zingen. We gaan dan in de aula samen eten. Iedereen neemt iets te eten mee voor ongeveer 6-8 personen. Van te voren moet je opgeven wat je gaat maken, zodat niet iedereen hetzelfde meeneemt. Roos: "Ik ga samen met een vriendin cupcakes maken." Hailey: "En ik maak samen met vriendinnen een taart. We nemen dus allebei iets mee voor het toetje." In de aula worden de tafels mooi gedekt en dan is het diner van 16.30 - 18.00 uur. Er is ook muziek, dus na het eten kun je nog gezellig dansen en zingen. "We hebben er nu al zin in!"

Roos

Hailey

Gymnastiek

Welkom op onze gymles

Op de Bredero Mavo heb je 4 uur gym in de week. Het zijn blokuren wat betekent dat je 2 uur achter elkaar gym hebt. Het is echt erg leuk! Het lijkt veel korter, de tijd is zo voorbij. Je doet in gymles verschillende dingen: warming-up, een spel en ook weer afsluiten met een spel. Trefbal is het leukste spel. Je leert samenwerken, want als je in het spel niet mag lopen dan moet je wel de bal gooien naar iemand anders. Je kan gym krijgen van Meester de Lange, Meester Ebbes, Meester Franken of Mevrouw Van der Leij.

Refika

facebook
twitter