Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check het Bredero Beroepscollege

vmbo basis & kader

Breng je talent
in praktijk

Techniek is overal en houdt veel meer in dan alleen maar zagen en timmeren. Je kunt bijvoorbeeld later technische tekeningen maken, tandtechnicus, goudsmid of meubelmaker worden. Er zijn zoveel mogelijkheden en techniek is heel erg cool!

Je maakt bij ons al direct vanaf de eerste klas kennis met onze verschillende beroepswerelden. Door ons unieke programma word je begeleid bij het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs. We bieden vier profielen aan: Economie & Ondernemen, PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur) en Dienstverlening & Producten. Dit is een Intersectoraal programma waarbij er veel keuzes zijn uit allerlei verschillende beroepswerelden.

Ondernemen klinkt heel aantrekkelijk maar wat komt daar allemaal bij kijken? Bij ons ontdek je waar het echt om draait als je iets wilt verkopen. Van product tot opslag, van reclame tot verkoop, van website tot webshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2020

woensdag 15 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

donderdag 16 januari, 18.30 - 20.30 uur

woensdag 22 januari: LESJESMIDDAG van 14.00 - 16.00 uur.

donderdag 6 februari, 18.30 - 20.30 uur

woensdag 12 februari: LESJESMIDDAG van 14.00 - 16.00 uur.

  • dinsdag 10 maart: inschrijfmiddag, 16.00 - 18.30 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Matteo


Tulay


Eline

Filmpjes over onze school

Als je handig bent met je handen, moet je hier zijn!

De lessen en de docenten zijn leuk

Bij techniek leer ik heel veel

De sfeer hier op school is erg leuk

Adres

Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek wat je leuk vindt

Van de redactie.
Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving!

Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving! We hebben een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt ook metaalbewerking doen. Dat is leuk want dan kun je kijken of een beroep iets voor jou is. Je bent hier echt bezig je talent te ontdekken. Verder doen wij veel aan techniek. Dat is cool, want we doen allerlei projecten en er zijn veel mooie materialen en machines waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus. Je doet hier veel en hoeft niet zoveel uit boeken te leren. En je wordt hier ook heel zefstandig, bijvoorbeeld met computers. En we hebben een supergoede kantine waar je veel verschillende dingen kan kopen, lekkere maar ook gezonde dingen. Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!

Wie kan je hier tegenkomen?

Ahmed Mahdi
Docent Lichamelijke Opvoeding
Wij zijn dé sportieve school.

Bekijk onze
verhalen

Profielvak Techniek

Produceren, installeren en energie

Goedendag, ik ga jullie iets vertellen over mijn profielvak Techniek. Techniek is voor mij een heel belangrijk vak, vooral als ik door wil gaan in de techniek. Zonder techniek weet ik niet waar ik zou moeten zijn. Het is vooral belangrijk voor de toekomst. Op deze school werk je veel met je handen. Je leert bijvoorbeeld hoe je met een vijl, een handzaag en een boormachine omgaat. En natuurlijk nog veel meer. Mijn favoriete onderdeel van techniek zijn toch wel de theorielessen. Bij de theorielessen leer je hoe je omgaat met de materialen en machines. En als je dat weet, kun je het bij de praktijk goed doen. Zonder de theorie kun je geen praktijklessen doen.

Givaël

Administratie, marketing en commercie

Economie & Ondernemen

In het werkstation Economie & Ondernemen leer je verschillende dingen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een webshop maakt, je leert met cijfers omgaan en je leert vooral wat administratie, commercieel en marketing is. Ook leer je een aantrekkelijke etalage te maken. In één week krijg je dit vak zes uur. Het wordt verdeeld over de hele week. Ik vind het zelf het leukste om iets van administratie te doen, want ik ben goed met cijfers. Nu vind ik het vak Economie & Ondernemen heel leuk, maar later wil ik als werk denk ik toch iets met ICT gaan doen.

Triya

Van alles maken van hout

Bouwen, wonen en interieur

Bij Bouwen, wonen en interier (BWI) werk je vooral met hout. Ik vind het heel leuk om met mijn handen te werken en dat doe je bij BWI. BWI heeft ook te maken met bouwen en het interieur. Dat betekent dat je wel creatief moet zijn, want je moet veel ontwerpen tekenen en heel veel dingen echt maken. Ik ben op dit moment bezig met een dienblad. Die maak ik natuurlijk van hout. En daarna gaan we beginnen aan een krukje. Ik heb voor BWI gekozen, omdat ik het heel leuk vind om met mijn handen te werken en echt dingen te maken.

Eline

Richtingen

PIE

PIE staat voor Produceren, installeren en energie. Ik vind PIE het leukste vak op school. Ik zit in de tweede en heb het vak nu voor de derde keer. Het vak PIE hebben we drie keer in de week en dan twee uren achter elkaar. Bij PIE hebben we verschillende dingen gemaakt, zoals een verlengsnoer en een lamp. Bij dit vak doe je veel technische dingen. Soms moet je een voorbeeld helemaal na maken. Dat is af en toe moeilijk, maar ook leuk. Het leukst van PIE vind ik dat je echt dingen met je handen mag doen.

Julian

Actief aan de slag

Gym

Ik vind gym leuk, omdat je veel verschillende sporten doet. Wat ik het leukst vind bij gym is trampoline springen, omdat ik veel trucjes ken. Wij hebben in de derde klas twee uur per week gym, wat ik eigenlijk echt wel te weinig vind. In de eerste en tweede klas heb je drie uur per week gym. Bij ons op school heb je ook actieve naschoolse activiteiten, zoals voetbal, basketbal, kickboksen en handbal. Het is erg leuk om hieraan mee te doen. Buiten school doe ik niet aan sport, dus ik vind het juist leuk om er op school veel mee bezig te zijn. Ik wil later graag iets met sport gaan doen of met ICT.

Raily

Pofielvak Techniek

Vakken

We hebben heel veel verschillende vakken op het Bredero Beroepscollege. Wiskunde bijvoorbeeld. Onze docent is juf Nora en ze kan goed uitleggen en dat is heel fijn. En we hebben Engels en Spaans. Gelukkig begin je bij het leren van de talen met hele makkelijke dingen. Ook hebben we het vak horeca, dat is bakken en koken. We hebben op school een eigen restaurant. Lichamelijke opvoeding krijg ik van meneer Mahdi. Hij is echt één van de beste docenten! Nederlands wordt gegeven door juf Bendt. Ze houdt van rust en stilte. En bij haar moet je echt je spullen meenemen! Bij houtbewerking snijden we figuren uit en die moet je bewerken. Van een stuk hout mag je dan vaak zelf iets maken. We hebben ook nog het vak leefstijl, dat gaat over sociale vaardigheden. Maar het allerleukste vak vind ik ICT. Bij ICT leren we hoe je dingen kunt versturen via Onedrive en de mailbox en allemaal andere handige dingen met computers.

Matteo

Creatief en gezellig

Beeldende vorming

Ik vind beeldende vorming heel leuk, want bij beeldende vorming krijg je les over tekenen en knutselen en het is ook supergezellig. En je leert veel over verschillende tekentechnieken. Je krijgt 2 uur per week beeldende vorming. Je krijgt les van meneer Tromp en mevrouw El Kharrim-Janssen. We leren tijdens deze lessen ook veel samenwerken. En ik vind het fijn dat we heel veel aandacht krijgen, zodat we dingen goed snappen. En dat we een groot lokaal hebben en hele leuke dingen doen. Bij beeldende vorming zijn we nu bezig met het schetsen van dieren. Dat vind ik een hele leuke opdracht, want ik kan best goed tekenen. Ook zijn we bezig met knippen en plakken. Tijdens de les mogen we ook praten met elkaar. We hebben het altijd leuk!

Tulay

Lekker sporten

Gymmen

Hallo, ik ga vertellen hoe het met het gymmen zit op het Bredero Beroepscollege. Ik heb zelf 2 uur gymles op vrijdag en de lessen gaan wel op tempo. De lessen zijn heel leuk en de juffrouw probeert de lessen altijd interessant te maken. Zelf vind ik het onderdeel voetbal heel leuk. Er zijn verschillende vormen voetbal bij gym, bijvoorbeeld paaltjesvoetbal, twee tegen twee en ‘één keer aanraken’. Ik vind deze vormen allemaal leuk, maar twee tegen twee het allerleukst. Het gymmen vind ik zo leuk, dat ik richting Sport & Bewegen wil gaan en dat ik een carrière als scheidsrechter wil gaan proberen te starten of een profvoetballer wil worden.

Housam

Horeca

Koken, bakken en serveren

Ik heb horeca gekozen, omdat ik het leuk vind om in de keuken te staan en te serveren. Op school leren we bij horeca veel dingen, zoals snijtechnieken, maaltijden maken, serveren aan klanten, desserts maken en nog veel meer. We hebben ook een eigen restaurant in school, Etoile du Nord. Hier komen groepen mensen om te lunchen of voor een diner. Het is dan onze taak om te serveren en het eten klaar te maken. Ik vind het zelf heel leuk om te serveren, omdat ik het mensen dan naar de zin kan maken en ze een beetje gezelschap kan houden. Het lekkerste gerecht dat ik op school in de keuken heb gemaakt, is macaroni.

Kimberley

Economie & Ondernemen

Economie

Ik wil heel graag werken met economie, want het is echt heel erg leuk en ik ben er heel erg in geïnteresseerd. Wat ik wil bereiken is een boekhouder worden. Dus dat is mijn doel en dat doel wil ik graag bereiken. Natuurlijk moet ik daar wel iets voor doen. Bij economie leer je omgaan met geld en hoe je administratie moet bijhouden. Om boekhouder te worden, heb je de vakken economie en rekenen echt nodig. Ook moet je met procenten kunnen rekenen. En het is handig als je er een beetje goed in bent.

Muhammet

Installaties

Utiliteit

Utiliteit is elektrotechniek. Je leert daar hoe je huisinstallaties doet, zoals een stopcontact plaatsen of een lamp plaatsen. Je leert ook verder over relais. Dat is iets dat in een auto zit bijvoorbeeld. Hij verdeelt alles in een auto of waterdichte schakelingen, zoals in grote vriezers van restaurants. Utiliteit is een uitgebreid vak. Elke keer als je klaar bent met een opdracht, krijg je weer een moeilijkere opdracht. Je leert ook programmeren, dus van een afstand iets bedienen met je telefoon of via de computer. Bij utiliteit leer je vooral om elektricien te worden, dar is utiliteit voor.

Abanoub

Verschillende dingen

Kerstontbijt, schaatsen en leren

Vlak voor de kerstvakantie ga je met je mentorklas gezellig ontbijten en dan nemen alle leerlingen iets lekkers mee, zoals broodjes, koekjes, drinken en cake. Het kerstontbijt met je klas is heel gezellig en een leuke afsluiting van de periode voor de kerstvakantie.
Vlak voor de kerstvakantie ga je ook met alle eersteklassers schaatsen bij de Jaap Edenbaan. Ook dat is erg leuk! Je moet heel veel lachen met iedereen.

Je doet op het Bredero Beroepscollege veel met je handen, maar naast al deze leuke dingen, moet je ook echt gewoon leren en lessen volgen, zoals Nederlands en wiskunde. Maar dat vind ik juist heel fijn, dat je ook echt moet leren en niet alleen dingen doet.

Aya

Veel richtingen

Waarom ik techniek leuk vind

Ik heb voor deze school gekozen omdat je op deze school veel richtingen kunt kiezen, zoals Economie, BWI (bouwen, wonen & interieur) en PIE (produceren, installeren & energie). Hier heb je meer richtingen dan op andere scholen.

Dat vond ik fijn aan deze school. Ik heb ook voor deze school gekozen omdat je hier veel met techniek kunt doen. Ik vind het leuk om veel met mijn handen te werken en te zagen. Je kunt hier veel dingen ontwerpen en je kunt hier veel met machines werken. Doordat je veel met machines werkt en veel verschillende technieken leert, gaat de tijd erg snel.

We hebben al een keer onze initialen moeten zagen en schuren en daarna verven. Dat was een leuke opdracht. We hebben ook een keer een ijzeren naamplaatje gemaakt. Daar moesten we onze naam in stansen met een machine en letters. Ook hebben we een houten doosje gemaakt om je mobiele telefoon in te doen. Dat doosje kon je aan het stopcontact hangen, met je telefoon erin, zodat die niet ging vallen en je je telefoon makkelijk kunt opladen. Dat zijn leuke opdrachten.

Silencio

Op kamp

Begin van het schooljaar

Toen ik hier net op school kwam kende ik al drie kinderen, en met twee van de drie kwam ik in de klas. Dat scheelde al een beetje.
In één van de eerste weken gingen we kamp. We gingen vier dagen naar Heino. Daar sliepen we in een huis in stapelbedden. We gingen daar met de bus naar toe en hebben wel 2 uur in de bus gezeten. Toen we daar waren gingen we de kamers verdelen. Daarna werd het programma voor de dag uitgelegd. We gingen toen op het grote veld voetballen en basketballen op het basketbalveld. Ik ging voetballen met een jongen die ik kende van de kennismakingsdag. Toen schopten we de bal heel ver weg en de bal kwam in de bosjes. Daardoor kwamen we heel makkelijk weer in gesprek met andere kinderen van andere klassen, die ons gingen helpen met het zoeken van de bal. En die kinderen zijn nu nog steeds mijn beste vrienden. Het is alleen wel jammer dat ze in een andere klas zitten.

Eline

Gezellig en leuk

Van alles over de school

Hallo allemaal! Ik ben een eersteklasser van het Bredero Beroepscollege. Ik zit hier pas een aantal weken op en ik vind het een geweldig leuke en gezellige school! Ik ga jullie er nu allerlei dingen over vertellen. Laten we beginnen met onze leuke kantine. Hier verkopen ze allerlei lekkere dingen en die zijn ook heel veel halal, dus daarom kan iedereen eten wat ze willen en dat is heel fijn.

We gaan verder met gym. Het leukste vind ik altijd het lijnspel waar we mee beginnen. Je krijgt dan halve of hele punten als je iemand van de andere kant afgooit of als je wint. Dat is echt een leuk begin van de les.

Dan gaan we door naar ons mooie dak! Ons dak is echt mooi! Op het dak van de school hebben wij ons schoolplein en daar is een groot voetbalveld. Ook is er een pingpongtafel waar we rondje om de tafel kunnen spelen en we hebben een bank en tafel waar we aan kunnen eten en drinken en chillen. Nou, dit is dus wel een hele leuk school. Ik hoop dat ik je volgend schooljaar ook hier zie!

Betül

Speciale dingen

Een leuke school!

Hallo, ik ben Aya en ik ben 12 jaar oud. Ik heb voor het Bredero Beroepscollege gekozen omdat je hier veel richtingen hebt, zoals economie en zorg & welzijn. Later wil ik kiezen voor economie.

Wat deze school nou zo leuk maakt is de sfeer en de regels en de lessen. De lessen worden goed uitgelegd en we hebben ook steunlessen voor kinderen met leerachterstanden. We hebben ook een heel mooi en groot dak waar je je in de pauze kan vermaken. Ik hoop dat heel veel kinderen van groep 8 volgend jaar op onze school komen.

Aya

Onze vakken

Techniek is echt cool!

Bij techniek leer je zelf dingen maken. Je bent heel veel met je handen bezig en niet met boeken. Techniek is zo leuk omdat je met iets kleins begint en ook grote dingen maakt. Zo hebben we een keer een robot gemaakt. Deze kan licht geven met zijn ogen, en ook kan hij een beetje lopen, maar hij liep wel scheef :). We hebben bij techniek ook een 3D-printer. Die werkt met drie kleuren rolletjes plastic dat wordt gesmolten. Via de computer moet je een ontwerp maken en dat print je dan uit. En we hebben een keer van hout een bordspel gemaakt. We moesten dat spel zelf verzinnen. Mijn spel bestond uit allemaal kamertjes die die door soldaatjes moesten worden veroverd.

Anass
Natascha

Loopbaangesprek

Een gesprek met mijn coach

Bij ons heeft iedere leerling zijn eigen coach. Daarmee heb je ongeveer vier keer in een jaar een loopbaangesprek. Dat is een privégesprek waar verder niemand bij is. Tijdens zo’n gesprek krijg je veel vragen van je coach. Die vragen helpen je bij het ontdekken van je talenten en welke richting je op wilt voor je beroep. Aan het einde van het gesprek maak je een verslag ervan en dat lever je in bij je coach. Bij het volgende loopbaangesprek heb je dan een terugblik. Ik denk dat ik wil gaan koken omdat ik dat het beste kan en daar heb ik ook veel plezier in!

Terence

Talent-weken

Toetsen, vrije dagen en activiteiten

Iedere 8 weken is er bij ons een talentenweek. Het handige aan de talentenweek is dat je alle toetsen die je niet hebt gemaakt kan inhalen. Plus je kan cijfers ophalen. In de talentenweek zijn er veel vrije dagen maar je hebt ook veel activiteiten. De activiteiten die je leuk vindt kan je bekijken. Ook zijn er veel tussenuren. Je doet leuke dingen en je hebt ook altijd een loopbaangesprek. In dat gesprek beantwoord je allemaal vragen over wat je leuk vindt, je hobbies en wat je later wil worden.

Anass
Natascha

facebook
twitter