Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer akkoord

Check het Bredero Beroepscollege

vmbo basis & kader

Breng je talent
in praktijk

Techniek is overal en houdt veel meer in dan alleen maar zagen en timmeren. Je kunt bijvoorbeeld later technische tekeningen maken, tandtechnicus, goudsmid of meubelmaker worden. Er zijn zoveel mogelijkheden en techniek is heel erg cool!

Je maakt bij ons al direct vanaf de eerste klas kennis met onze verschillende beroepswerelden. Door ons unieke programma word je begeleid bij het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs. We bieden vier profielen aan: Economie & Ondernemen, PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur) en Dienstverlening & Producten. Dit is een Intersectoraal programma waarbij er veel keuzes zijn uit allerlei verschillende beroepswerelden.

Ondernemen klinkt heel aantrekkelijk maar wat komt daar allemaal bij kijken? Bij ons ontdek je waar het echt om draait als je iets wilt verkopen. Van product tot opslag, van reclame tot verkoop, van website tot webshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: A Lab, Overhoeksplein 2, Amsterdam.

donderdag 18 januari, 18.30 - 20.30 uur

dinsdag 30 januari, 18.30 - 20.30 uur

woensdag 14 februari: LESJESMIDDAG van 13.30 - 15.00 uur.

dinsdag 6 maart, 18.30 - 20.30 uur

  • ik ontvang graag een e-mail als de open dagen voor 2019 bekend zijn

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Eline


Silencio

Filmpjes over onze school

Als je handig bent met je handen, moet je hier zijn!

De lessen en de docenten zijn leuk

Bij techniek leer ik heel veel

De sfeer hier op school is erg leuk

Adres

Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek wat je leuk vindt

Van de redactie.
Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving!

Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving! We hebben een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt ook metaalbewerking doen. Dat is leuk want dan kun je kijken of een beroep iets voor jou is. Je bent hier echt bezig je talent te ontdekken. Verder doen wij veel aan techniek. Dat is cool, want we doen allerlei projecten en er zijn veel mooie materialen en machines waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus. Je doet hier veel en hoeft niet zoveel uit boeken te leren. En je wordt hier ook heel zefstandig, bijvoorbeeld met computers. En we hebben een supergoede kantine waar je veel verschillende dingen kan kopen, lekkere maar ook gezonde dingen. Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!

Wie kan je hier tegenkomen?

Ahmed Mahdi
Docent Lichamelijke Opvoeding
Wij zijn dé sportieve school.

Bekijk onze
verhalen

UITNODIGING

Lesjesmiddag
14 februari 2018

Kom op woensdag 14 februari naar onze lesjesmiddag en verdiep je in de vele keuzes die het Bredero Beroepscollege je te bieden heeft! In drie rondes van een half uur laten we je kennismaken met techniek, horeca en onze theorielessen. Zo krijg je een goed beeld van onze school en de mogelijkheden die we bieden. Kom ook en laat je verrassen!

Waar: Bredero Beroepscollege, Meeuwenlaan 132, Amsterdam
Wanneer: 14 februari 2018
Tijd: 13.30 - 15.00 uur

Meedoen aan de lesjesmiddag?
Meld je dan uiterlijk dinsdag 13 februari aan bij mevrouw A. El Kharrim

Open avonden

Heb jij bij ons ook van alles gemaakt?

Onze eerste twee open avondenn zijn achter de rug en ze waren allebei zeer geslaagd. Aan de hand van de gele of de groene route hebben onze leerlingen je de praktijklokalen, gymlokalen en de aula laten zien en overal kon je iets doen. Heb jij in de keuken ook soesjes gevuld, verse friet of flensjes gebakken? Of je gelukscijfer getimmerd, meegedaan aan de talenquiz en schakelingen uitgedokterd bij Elektro? Als het goed is, had je dan je stempelkaart vol en heb je aan het eind een handig presentje van ons gekregen. Wij hopen dat je een goede indruk hebt gekregen van onze school, dat je de sfeer goed vond en dat je ontdekt hebt dat we veel mogelijkheden bieden.

Wil je nog een keer langskomen? We hebben nog een open avond op dinsdag 6 maart van 18.30 - 20.30 uur. We zien je graag!

Van de redactie

Verschillende dingen

Kerstontbijt, schaatsen en leren

Vlak voor de kerstvakantie ga je met je mentorklas gezellig ontbijten en dan nemen alle leerlingen iets lekkers mee, zoals broodjes, koekjes, drinken en cake. Het kerstontbijt met je klas is heel gezellig en een leuke afsluiting van de periode voor de kerstvakantie.
Vlak voor de kerstvakantie ga je ook met alle eersteklassers schaatsen bij de Jaap Edenbaan. Ook dat is erg leuk! Je moet heel veel lachen met iedereen.

Je doet op het Bredero Beroepscollege veel met je handen, maar naast al deze leuke dingen, moet je ook echt gewoon leren en lessen volgen, zoals Nederlands en wiskunde. Maar dat vind ik juist heel fijn, dat je ook echt moet leren en niet alleen dingen doet.

Aya

Veel richtingen

Waarom ik techniek leuk vind

Ik heb voor deze school gekozen omdat je op deze school veel richtingen kunt kiezen, zoals Economie, BWI (bouwen, wonen & interieur) en PIE (produceren, installeren & energie). Hier heb je meer richtingen dan op andere scholen.

Dat vond ik fijn aan deze school. Ik heb ook voor deze school gekozen omdat je hier veel met techniek kunt doen. Ik vind het leuk om veel met mijn handen te werken en te zagen. Je kunt hier veel dingen ontwerpen en je kunt hier veel met machines werken. Doordat je veel met machines werkt en veel verschillende technieken leert, gaat de tijd erg snel.

We hebben al een keer onze initialen moeten zagen en schuren en daarna verven. Dat was een leuke opdracht. We hebben ook een keer een ijzeren naamplaatje gemaakt. Daar moesten we onze naam in stansen met een machine en letters. Ook hebben we een houten doosje gemaakt om je mobiele telefoon in te doen. Dat doosje kon je aan het stopcontact hangen, met je telefoon erin, zodat die niet ging vallen en je je telefoon makkelijk kunt opladen. Dat zijn leuke opdrachten.

Silencio

Op kamp

Begin van het schooljaar

Toen ik hier net op school kwam kende ik al drie kinderen, en met twee van de drie kwam ik in de klas. Dat scheelde al een beetje.
In één van de eerste weken gingen we kamp. We gingen vier dagen naar Heino. Daar sliepen we in een huis in stapelbedden. We gingen daar met de bus naar toe en hebben wel 2 uur in de bus gezeten. Toen we daar waren gingen we de kamers verdelen. Daarna werd het programma voor de dag uitgelegd. We gingen toen op het grote veld voetballen en basketballen op het basketbalveld. Ik ging voetballen met een jongen die ik kende van de kennismakingsdag. Toen schopten we de bal heel ver weg en de bal kwam in de bosjes. Daardoor kwamen we heel makkelijk weer in gesprek met andere kinderen van andere klassen, die ons gingen helpen met het zoeken van de bal. En die kinderen zijn nu nog steeds mijn beste vrienden. Het is alleen wel jammer dat ze in een andere klas zitten.

Eline

Gezellig en leuk

Van alles over de school

Hallo allemaal! Ik ben een eersteklasser van het Bredero Beroepscollege. Ik zit hier pas een aantal weken op en ik vind het een geweldig leuke en gezellige school! Ik ga jullie er nu allerlei dingen over vertellen. Laten we beginnen met onze leuke kantine. Hier verkopen ze allerlei lekkere dingen en die zijn ook heel veel halal, dus daarom kan iedereen eten wat ze willen en dat is heel fijn.

We gaan verder met gym. Het leukste vind ik altijd het lijnspel waar we mee beginnen. Je krijgt dan halve of hele punten als je iemand van de andere kant afgooit of als je wint. Dat is echt een leuk begin van de les.

Dan gaan we door naar ons mooie dak! Ons dak is echt mooi! Op het dak van de school hebben wij ons schoolplein en daar is een groot voetbalveld. Ook is er een pingpongtafel waar we rondje om de tafel kunnen spelen en we hebben een bank en tafel waar we aan kunnen eten en drinken en chillen. Nou, dit is dus wel een hele leuk school. Ik hoop dat ik je volgend schooljaar ook hier zie!

Betül

Speciale dingen

Een leuke school!

Hallo, ik ben Aya en ik ben 12 jaar oud. Ik heb voor het Bredero Beroepscollege gekozen omdat je hier veel richtingen hebt, zoals economie en zorg & welzijn. Later wil ik kiezen voor economie.

Wat deze school nou zo leuk maakt is de sfeer en de regels en de lessen. De lessen worden goed uitgelegd en we hebben ook steunlessen voor kinderen met leerachterstanden. We hebben ook een heel mooi en groot dak waar je je in de pauze kan vermaken. Ik hoop dat heel veel kinderen van groep 8 volgend jaar op onze school komen.

Aya

Onze vakken

Techniek is echt cool!

Bij techniek leer je zelf dingen maken. Je bent heel veel met je handen bezig en niet met boeken. Techniek is zo leuk omdat je met iets kleins begint en ook grote dingen maakt. Zo hebben we een keer een robot gemaakt. Deze kan licht geven met zijn ogen, en ook kan hij een beetje lopen, maar hij liep wel scheef :). We hebben bij techniek ook een 3D-printer. Die werkt met drie kleuren rolletjes plastic dat wordt gesmolten. Via de computer moet je een ontwerp maken en dat print je dan uit. En we hebben een keer van hout een bordspel gemaakt. We moesten dat spel zelf verzinnen. Mijn spel bestond uit allemaal kamertjes die die door soldaatjes moesten worden veroverd.

Anass

Natascha

Loopbaangesprek

Een gesprek met mijn coach

Bij ons heeft iedere leerling zijn eigen coach. Daarmee heb je ongeveer vier keer in een jaar een loopbaangesprek. Dat is een privégesprek waar verder niemand bij is. Tijdens zo’n gesprek krijg je veel vragen van je coach. Die vragen helpen je bij het ontdekken van je talenten en welke richting je op wilt voor je beroep. Aan het einde van het gesprek maak je een verslag ervan en dat lever je in bij je coach. Bij het volgende loopbaangesprek heb je dan een terugblik. Ik denk dat ik wil gaan koken omdat ik dat het beste kan en daar heb ik ook veel plezier in!

Terence

Talent-weken

Toetsen, vrije dagen en activiteiten

Iedere 8 weken is er bij ons een talentenweek. Het handige aan de talentenweek is dat je alle toetsen die je niet hebt gemaakt kan inhalen. Plus je kan cijfers ophalen. In de talentenweek zijn er veel vrije dagen maar je hebt ook veel activiteiten. De activiteiten die je leuk vindt kan je bekijken. Ook zijn er veel tussenuren. Je doet leuke dingen en je hebt ook altijd een loopbaangesprek. In dat gesprek beantwoord je allemaal vragen over wat je leuk vindt, je hobbies en wat je later wil worden.

Anass

Natascha

Kookruimte

Zelf pizza bakken

Wij hebben een kookruimte en daar maken we lekkere dingen. In de eerste klas mag je al meteen zelf koken. Ik heb bijvoorbeeld al amandelkoeken gebakken en zelf pizza’s gemaakt. Koken doen we één keer per week. Vierde klassers koken soms voor oude mensen.

Zarghona

facebook
twitter