Check het Bredero Beroepscollege

vmbo basis & kader

Breng je talent
in praktijk

Techniek is overal en houdt veel meer in dan alleen maar zagen en timmeren. Je kunt bijvoorbeeld later technische tekeningen maken, tandtechnicus, goudsmid of meubelmaker worden. Er zijn zoveel mogelijkheden en techniek is heel erg cool!

Je maakt bij ons al direct vanaf de eerste klas kennis met onze verschillende beroepswerelden. Door ons unieke programma word je begeleid bij het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs. We bieden vier profielen aan: Economie & Ondernemen, PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur) en Dienstverlening & Producten. Dit is een Intersectoraal programma waarbij er veel keuzes zijn uit allerlei verschillende beroepswerelden.

Ondernemen klinkt heel aantrekkelijk maar wat komt daar allemaal bij kijken? Bij ons ontdek je waar het echt om draait als je iets wilt verkopen. Van product tot opslag, van reclame tot verkoop, van website tot webshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2020

  • woensdag 15 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam
  • donderdag 16 januari, 18.30 - 20.30 uur
  • woensdag 22 januari: LESJESMIDDAG van 14.00 - 16.00 uur.
  • donderdag 6 februari, 18.30 - 20.30 uur
  • woensdag 12 februari: LESJESMIDDAG van 14.00 - 16.00 uur.
  • dinsdag 10 maart: inschrijfmiddag, 16.00 - 18.30 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Kaylee


Kelt


Eda

Filmpjes over onze school

Als je handig bent met je handen, moet je hier zijn!

De lessen en de docenten zijn leuk

Bij techniek leer ik heel veel

De sfeer hier op school is erg leuk

Adres

Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek wat je leuk vindt

Van de redactie.
Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving!

Bij ons op school kun je heel veel richtingen op. Je kunt bij ons werken in ons eigen schoolrestaurant of op een echt kantoor. En check onze techniekomgeving! We hebben een bouwplaats en een servicewerkplaats en je kunt ook metaalbewerking doen. Dat is leuk want dan kun je kijken of een beroep iets voor jou is. Je bent hier echt bezig je talent te ontdekken. Verder doen wij veel aan techniek. Dat is cool, want we doen allerlei projecten en er zijn veel mooie materialen en machines waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus. Je doet hier veel en hoeft niet zoveel uit boeken te leren. En je wordt hier ook heel zefstandig, bijvoorbeeld met computers. En we hebben een supergoede kantine waar je veel verschillende dingen kan kopen, lekkere maar ook gezonde dingen. Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!

Bekijk onze
verhalen

Licht en schakelaars

Elektrotechniek

Bij Produceren, installeren en energie (PIE) werk je het grootste deel van de tijd aan praktijkopdrachten. Ik heb per week zes uur elektrotechniek. Ik heb voor PIE gekozen, omdat ik het al van kleins af aan heel leuk vind om dingen in elkaar te zetten en te laten werken. Ik vind elektrotechniek heel interessant, omdat je bijvoorbeeld leert om licht te laten werken en om een schakelaar in elkaar te zetten. Na deze school wil ik graag naar het ROC om te leren voor vliegtuigmonteur.

Burak

Techlab

Coderen en nieuwe techniek

Het nieuwe Techlab op school is heel leuk. Er staan veel computers en technologie. Er zijn bijvoorbeeld robots, 3D-printers, lasersnijders en een PCB freesmachine. Ik wil er graag veel in werken, zodat ik precies leer hoe alle machines werken. In het Techlab zijn we nu op de computers bezig met een codeerprogramma. Ook leren we 3D-tekenen op de computer. Dat is interessant.

Kelt

Keuzevak

Gastheerschap en keuken

Hoi, ik ben Jomairo en ik volg het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI). Als keuzevak heb ik gekozen voor Gastheerschap en keuken. Ik vind het namelijk heel leuk om te koken en ik doe het graag. Ik wil later heel graag mijn eigen menukaarten maken. Mijn moeder leert me ook veel van de producten waarmee je moet koken en over kruiden. We hebben op school zes uur per week Gastheerschap en keuken. Tijdens de lessen leer je recepten maken en veel te koken, ook voor andere mensen. Later wil ik eigenlijk wel iets met koken gaan doen. Ik zie mezelf wel als een chef-kok.

Jomairo

Profiel PIE

Lassen

Ik heb gekozen voor het profiel PIE (Produceren, installeren en energie). Binnen dit profiel heb ik nu gekozen voor lassen. Ik vind het erg leuk. We hebben twee keer per week drie uur lassen. Je hebt twee verschillende soorten lassen bij ons op school: mig/mag lassen en autogeen lassen. Bij autogeen lassen draag je alleen een beschermende bril. Bij mig/mag lassen draag je een hele kap over je hoofd en handschoenen. Door die kap lijkt het net alsof je bijna blind bent. Totdat je gaat lassen, want door het lassen en het felle licht daarvan zie je alles weer. Bij lassen moet je verschillende werkstukken maken. Soms zijn ze moeilijk, maar dat is ook leuk, want daar leer je dan veel van.

Jullian

Soorten techniek

Metaal-, elektro- en installatietechiek

Ik vind Produceren, installeren en energie (PIE) het leukste vak op school. Bij PIE leer je van alles over metaaltechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Je leert leidingen en sanitair aanleggen en afmonteren en ook lassen. Je krijgt een opdracht van de meester en die moet je dan gaan maken. Als de opdracht af is, krijg je er een cijfer voor. Ik zit nu in het derde leerjaar. Als ik naar de vierde ga, ga ik stagelopen in het bedrijf van mijn broer. Dat is een elektrabedrijf en daar zal ik ook weer heel veel leren over elektrotechniek en installeren. Ik heb er nu al zin in!

Abdesalam

Moderne techniek

Nieuw Techlab

In het Techlab leren we programmeren en dingen printen op de 3D-printers. Op de computers hebben we leren programmeren. Eerst was het een beetje lastig, maar nu is het leuk en gaat het best makkelijk. Ook leren we robots te programmeren. De robots zijn heel intelligent en proberen we nog slimmer te laten worden in veel dingen. Ik vind het grappig en leuk om te kijken wat je allemaal kan doen met de robots.

Kaylee

Belangrijk keuzevak

EHBO

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Ik heb EHBO als keuzevak gekozen, omdat ik er levens mee kan redden. Het geeft een goed gevoel dat je weet hoe je moet reanimeren. Het geeft je ook zelfvertrouwen en dat
is fijn.

Florian

BWI

Veel praktijkopdrachten

Hoi, ik ga jullie iets vertellen over het profiel Bouwen, wonen en interieur (BWI). Bij het profiel BWI werk je de meeste tijd aan praktijkopdrachten. Het leukste aan BWI is dat je altijd nieuwe werkstukken maakt en veel theorie leert. Zelf heb ik BWI gekozen, omdat ik later interieuradviseur wil worden. De hele dag op een kantoortje zitten, is namelijk niks voor mij. Ik wil altijd bezig zijn en niet stil zitten. Ik krijg 6 uur in de week praktijklessen en in die lessen doen we heel veel. We werken altijd aan onze werkstukken met verschillende gereedschappen, zoals een hamer, zaag en vijl. Af en toe werken we ook met de machines in het lokaal, zoals de grote zaagmachine. Voordat we de machines gebruiken, krijgen we altijd te horen wat we wel en niet mogen doen tijdens het gebruik van de apparaten. Je moet veel ontwerpen tekenen en die ook echt maken. Bijvoorbeeld een dienblad, een krukje en kastje. Het is echt leuk!

Hilina

Creatief

Beeldende vorming

Hallo, ik ben Daniël en ik ga je wat vertellen over beeldende vorming. Beeldende vorming is tekenen. Mijn meester geeft tekenen en Mens & Maatschappij. De eerste opdracht bij beeldende vorming was het maken van een 3D-map. In die map komen dan alle tekeningen die je in de rest van het schooljaar maakt. Ik had een 7,8 voor mijn map en daar was ik heel blij mee. Bij beeldende vorming leer je allemaal verschillende technieken met diverse materialen. Dus behalve met potlood ga je ook aan de slag met verf en krijt bijvoorbeeld. Dat is erg leuk, want zo wordt je steeds beter in tekenen.

Daniël

Klantgerichtheid

Dienstverlening & Producten

Ik ga jullie wat vertellen over de sector Dienstverlening & Producten (D&P). Bij D&P werk je vaak zelfstandig en moet je veel dingen zelf regelen. Je gaat zelf een eigen opdracht en les bedenken, waarbij je hulp krijgt van je klasgenoten. Je gaat producten verkopen en je maakt veel contact met mensen. Ook neem je bijvoorbeeld de telefoon op. Zo leer je klantgericht te zijn.
Ik volg ook het keuzevak Gastheerschap en keuken. Bij dit keuzevak werk je veel met je handen. Je gaat eten maken, je leert serveren en ook hoe je vier borden in één hand vasthoudt! Je leert veel gerechten en je gaat echt serveren in het restaurant van de school.
Dus, als je nieuwe dingen wilt leren, contact met mensen leuk vindt en graag samenwerkt met anderen, kies dan voor D&P!

Eda

Gym

Lekker sportief

Wij vinden sport een heel leuk vak op school, omdat je lekker kan bewegen en rennen. Het is gezond voor je en je leert er veel, dat is handig als je later bijvoorbeeld gymdocent wil worden. We doen allerlei spelletjes, zoals voetbal, trefbal, tafeltennis en basketbal. Het is ook leuk als je je eigen spel verzint. Je leert veel over de verschillende sporten en technieken die daarbij horen, bijvoorbeeld hoe je een frisbee gooit. We hebben op dinsdag binnen gym en op donderdag buiten. Buiten moeten we soms ook de piepjestest doen. Dan moet je steeds op en neer rennen en gaan ze kijken hoe goed je conditie is.

Sabrin en Tarik

Profielvak Techniek

Produceren, installeren en energie

Goedendag, ik ga jullie iets vertellen over mijn profielvak Techniek. Techniek is voor mij een heel belangrijk vak, vooral als ik door wil gaan in de techniek. Zonder techniek weet ik niet waar ik zou moeten zijn. Het is vooral belangrijk voor de toekomst. Op deze school werk je veel met je handen. Je leert bijvoorbeeld hoe je met een vijl, een handzaag en een boormachine omgaat. En natuurlijk nog veel meer. Mijn favoriete onderdeel van techniek zijn toch wel de theorielessen. Bij de theorielessen leer je hoe je omgaat met de materialen en machines. En als je dat weet, kun je het bij de praktijk goed doen. Zonder de theorie kun je geen praktijklessen doen.

Givaël

Administratie, marketing en commercie

Economie & Ondernemen

In het werkstation Economie & Ondernemen leer je verschillende dingen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een webshop maakt, je leert met cijfers omgaan en je leert vooral wat administratie, commercieel en marketing is. Ook leer je een aantrekkelijke etalage te maken. In één week krijg je dit vak zes uur. Het wordt verdeeld over de hele week. Ik vind het zelf het leukste om iets van administratie te doen, want ik ben goed met cijfers. Nu vind ik het vak Economie & Ondernemen heel leuk, maar later wil ik als werk denk ik toch iets met ICT gaan doen.

Triya

Van alles maken van hout

Bouwen, wonen en interieur

Bij Bouwen, wonen en interier (BWI) werk je vooral met hout. Ik vind het heel leuk om met mijn handen te werken en dat doe je bij BWI. BWI heeft ook te maken met bouwen en het interieur. Dat betekent dat je wel creatief moet zijn, want je moet veel ontwerpen tekenen en heel veel dingen echt maken. Ik ben op dit moment bezig met een dienblad. Die maak ik natuurlijk van hout. En daarna gaan we beginnen aan een krukje. Ik heb voor BWI gekozen, omdat ik het heel leuk vind om met mijn handen te werken en echt dingen te maken.

Eline

Richtingen

PIE

PIE staat voor Produceren, installeren en energie. Ik vind PIE het leukste vak op school. Ik zit in de tweede en heb het vak nu voor de derde keer. Het vak PIE hebben we drie keer in de week en dan twee uren achter elkaar. Bij PIE hebben we verschillende dingen gemaakt, zoals een verlengsnoer en een lamp. Bij dit vak doe je veel technische dingen. Soms moet je een voorbeeld helemaal na maken. Dat is af en toe moeilijk, maar ook leuk. Het leukst van PIE vind ik dat je echt dingen met je handen mag doen.

Jullian

Creatief en gezellig

Beeldende vorming

Ik vind beeldende vorming heel leuk, want bij beeldende vorming krijg je les over tekenen en knutselen en het is ook supergezellig. En je leert veel over verschillende tekentechnieken. Je krijgt 2 uur per week beeldende vorming. Je krijgt les van meneer Tromp en mevrouw El Kharrim-Janssen. We leren tijdens deze lessen ook veel samenwerken. En ik vind het fijn dat we heel veel aandacht krijgen, zodat we dingen goed snappen. En dat we een groot lokaal hebben en hele leuke dingen doen. Bij beeldende vorming zijn we nu bezig met het schetsen van dieren. Dat vind ik een hele leuke opdracht, want ik kan best goed tekenen. Ook zijn we bezig met knippen en plakken. Tijdens de les mogen we ook praten met elkaar. We hebben het altijd leuk!

Tulay

Pofielvak Techniek

Vakken

We hebben heel veel verschillende vakken op het Bredero Beroepscollege. Wiskunde bijvoorbeeld. Onze docent is juf Nora en ze kan goed uitleggen en dat is heel fijn. En we hebben Engels en Spaans. Gelukkig begin je bij het leren van de talen met hele makkelijke dingen. Ook hebben we het vak horeca, dat is bakken en koken. We hebben op school een eigen restaurant. Lichamelijke opvoeding krijg ik van meneer Mahdi. Hij is echt één van de beste docenten! Nederlands wordt gegeven door juf Bendt. Ze houdt van rust en stilte. En bij haar moet je echt je spullen meenemen! Bij houtbewerking snijden we figuren uit en die moet je bewerken. Van een stuk hout mag je dan vaak zelf iets maken. We hebben ook nog het vak leefstijl, dat gaat over sociale vaardigheden. Maar het allerleukste vak vind ik ICT. Bij ICT leren we hoe je dingen kunt versturen via Onedrive en de mailbox en allemaal andere handige dingen met computers.

Matteo

Lekker sporten

Gymmen

Hallo, ik ga vertellen hoe het met het gymmen zit op het Bredero Beroepscollege. Ik heb zelf 2 uur gymles op vrijdag en de lessen gaan wel op tempo. De lessen zijn heel leuk en de juffrouw probeert de lessen altijd interessant te maken. Zelf vind ik het onderdeel voetbal heel leuk. Er zijn verschillende vormen voetbal bij gym, bijvoorbeeld paaltjesvoetbal, twee tegen twee en ‘één keer aanraken’. Ik vind deze vormen allemaal leuk, maar twee tegen twee het allerleukst. Het gymmen vind ik zo leuk, dat ik richting Sport & Bewegen wil gaan en dat ik een carrière als scheidsrechter wil gaan proberen te starten of een profvoetballer wil worden.

Housam

Horeca

Koken, bakken en serveren

Ik heb horeca gekozen, omdat ik het leuk vind om in de keuken te staan en te serveren. Op school leren we bij horeca veel dingen, zoals snijtechnieken, maaltijden maken, serveren aan klanten, desserts maken en nog veel meer. We hebben ook een eigen restaurant in school, Etoile du Nord. Hier komen groepen mensen om te lunchen of voor een diner. Het is dan onze taak om te serveren en het eten klaar te maken. Ik vind het zelf heel leuk om te serveren, omdat ik het mensen dan naar de zin kan maken en ze een beetje gezelschap kan houden. Het lekkerste gerecht dat ik op school in de keuken heb gemaakt, is macaroni.

Kimberley

Economie & Ondernemen

Economie

Ik wil heel graag werken met economie, want het is echt heel erg leuk en ik ben er heel erg in geïnteresseerd. Wat ik wil bereiken is een boekhouder worden. Dus dat is mijn doel en dat doel wil ik graag bereiken. Natuurlijk moet ik daar wel iets voor doen. Bij economie leer je omgaan met geld en hoe je administratie moet bijhouden. Om boekhouder te worden, heb je de vakken economie en rekenen echt nodig. Ook moet je met procenten kunnen rekenen. En het is handig als je er een beetje goed in bent.

Muhammet

Installaties

Utiliteit

Utiliteit is elektrotechniek. Je leert daar hoe je huisinstallaties doet, zoals een stopcontact plaatsen of een lamp plaatsen. Je leert ook verder over relais. Dat is iets dat in een auto zit bijvoorbeeld. Hij verdeelt alles in een auto of waterdichte schakelingen, zoals in grote vriezers van restaurants. Utiliteit is een uitgebreid vak. Elke keer als je klaar bent met een opdracht, krijg je weer een moeilijkere opdracht. Je leert ook programmeren, dus van een afstand iets bedienen met je telefoon of via de computer. Bij utiliteit leer je vooral om elektricien te worden, dar is utiliteit voor.

Abanoub

Veel richtingen

Waarom ik techniek leuk vind

Ik heb voor deze school gekozen omdat je op deze school veel richtingen kunt kiezen, zoals Economie, BWI (bouwen, wonen & interieur) en PIE (produceren, installeren & energie). Hier heb je meer richtingen dan op andere scholen.

Dat vond ik fijn aan deze school. Ik heb ook voor deze school gekozen omdat je hier veel met techniek kunt doen. Ik vind het leuk om veel met mijn handen te werken en te zagen. Je kunt hier veel dingen ontwerpen en je kunt hier veel met machines werken. Doordat je veel met machines werkt en veel verschillende technieken leert, gaat de tijd erg snel.

We hebben al een keer onze initialen moeten zagen en schuren en daarna verven. Dat was een leuke opdracht. We hebben ook een keer een ijzeren naamplaatje gemaakt. Daar moesten we onze naam in stansen met een machine en letters. Ook hebben we een houten doosje gemaakt om je mobiele telefoon in te doen. Dat doosje kon je aan het stopcontact hangen, met je telefoon erin, zodat die niet ging vallen en je je telefoon makkelijk kunt opladen. Dat zijn leuke opdrachten.

Silencio

Op kamp

Begin van het schooljaar

Toen ik hier net op school kwam kende ik al drie kinderen, en met twee van de drie kwam ik in de klas. Dat scheelde al een beetje.
In één van de eerste weken gingen we kamp. We gingen vier dagen naar Heino. Daar sliepen we in een huis in stapelbedden. We gingen daar met de bus naar toe en hebben wel 2 uur in de bus gezeten. Toen we daar waren gingen we de kamers verdelen. Daarna werd het programma voor de dag uitgelegd. We gingen toen op het grote veld voetballen en basketballen op het basketbalveld. Ik ging voetballen met een jongen die ik kende van de kennismakingsdag. Toen schopten we de bal heel ver weg en de bal kwam in de bosjes. Daardoor kwamen we heel makkelijk weer in gesprek met andere kinderen van andere klassen, die ons gingen helpen met het zoeken van de bal. En die kinderen zijn nu nog steeds mijn beste vrienden. Het is alleen wel jammer dat ze in een andere klas zitten.

Eline

facebook
twitter