Wie kun je bij ons tegenkomen?

Linda Niessen
Docent economie
De grootste onderwerpen leggen we in kleine stapjes uit.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Melchior Otte
Lid schoolleiding
Ieder mens is uniek.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Freddy Kooiman
Conciërge
Klusje hier, klusje daar en ik sta voor iedereen klaar.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Kiki Pouwer
Docent Nederlands
Ik hou van de Tobiaskinderen, ze verrassen mij elke dag.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Marcel Hulst
Docent muziek en Engels
Een dag begint en eindigt met muziek.

films adres&kaart gastenboek open dagen

52.3494458,4.847

Rietwijkerstraat 55, 1059 VX Amsterdam

Via mijn meester/juf
Keuzegids via school
Via ouders
Checkhet-website
Advertentie in de krant
Flyers en/of posters
Via vrienden/bekenden
Google
Anders
jouw bericht reacties

Open dagen 2017

Woensdag 18 januari 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt nog

Bezoek op afspraak

Mijn naam en e-mailadres

Een bijzondere school

Bij ons is iedereen anders

Door Sofie Telleman. Bij ons leer je niet zoals op een gewone school. Dat komt omdat iedereen hier verschillend is, dus daarom leren we ook allemaal verschillend.

We zeggen trouwens liever dat iedereen hier bijzonder is. Daar heb je vaak voordeel van, maar soms geeft het je moeite en dan word je daarbij geholpen. Verder is het hier superleuk en iedereen is altijd op zijn gemak, misschien ben je nu wel heel verlegen maar bij ons ben je dat echt niet meer. Je kunt hier doen waar je goed in bent, dat vinden wij fijn. We hebben een vernieuwd gebouw, dat is heel overzichtelijk. Onze sportdag is zeilen op een groot meer, dan doet iedereen dingen met elkaar en leer je meer mensen kennen. Dus als je echt bijzonder bent dan hoor je thuis op onze bijzondere school.

Het is hier geweldig

Ik ben blij met Tobias

We zijn een fijne rustige school. Er wordt nooit echt gepest, het is er gezellig en het gebouw is super mooi. We zijn net verhuisd naar dit mooie nieuwe gebouw. We hebben een luxe kooklokaal en ook het bevo lokaal is supermooi. Het is een antroposofische school wat letterlijk betekent ‘wijsheid in de mens’. De school heeft een fijne sfeer en de klassen zijn lekker klein, 16 kinderen in elke klas. Ik ben heel blij met de Tobiasschool.
Ik hoop dat ik jullie genoeg heb geïnformeerd over deze geweldige school. HOPELIJK TOT SNEL :)

Lewis Fontes

Overzicht alle scholen VOvA >

Tobiasschool

Iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Iedereen krijgt veel aandacht en we luisteren naar elkaar. De klassen zijn klein.

Omdat de school klein is, kent iedereen elkaar. Het is belangrijk dat je je thuis voelt, lekker in je vel zit, plezier hebt en vrienden kunt maken bij ons op school.

Ga na een uitleg van de leraar gelijk aan de slag. Zo ontdek je waar jij goed in bent en wat je leuk vindt.

Vrij om jezelf te zijn

Ons onderwijs

Vrij om jezelf te zijn

Iedereen is bijzonder. Dat vinden wij op de Tobiasschool. Wie je ook bent en waar je vandaan komt, hoe je in elkaar zit en waar je goed in bent. Iedereen is bijzonder en daarom zijn wij een school voor bijzondere mensen.

Op jouw manier

Wij zijn een vrijeschool. Dat betekent dat we veel aandacht schenken aan praktische vakken, kunstzinnige vorming en brede ontwikkeling. Je krijgt bij ons dus een prima opleiding, en - heel belangrijk - je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen op je eigen manier. Zo haal je altijd het best mogelijke resultaat.

Klein en veilig

De Tobiasschool is een kleine school. Wij zitten net in ons mooie, vernieuwde schoolgebouw. Iedereen kent elkaar en respecteert elkaar. Dat geeft een veilig gevoel. Je krijgt les in kleine groepen, en als het nodig is dan helpen we je een beetje extra met bijvoorbeeld lesbegeleiding. Maar wij gaan niet uit van moeilijkheden, maar van jouw mogelijkheden.

Onze prestaties

Ons slagingspercentage

Vmbo-b 86%
Vmbo-k 100%

Onze school in ...

Keuzegids>

De VO gids>

OCO>

Scholen op de kaart>

Regels inschrijving

Onze school houdt zich aan de regels van de kernprocedure. Bij gelijke geschiktheid hebben de volgende leerlingen voorrang bij plaatsing: broertjes en zusjes van zittende leerlingen en leerlingen van een vrijeschool. Er kan rechtstreeks worden aangemeld (voor de officiële matching van start gaat). Leerlingen moeten een indicatie voor lwoo en behoefte aan extra zorg hebben en passen binnen het zorgprofiel, zoals beschreven in het schoolondersteuningsplan (SOP) van de school. De school doet niet mee aan de centrale matching.

vmbo basis & kader met lwoo

  • we zijn een Vrije School
  • voor leerlingen met LWOO
  • onderwijs in kleine groepen van zestien leerlingen
  • iedereen is anders, iedereen is bijzonder!
  • goede doorstroom naar het mbo
  • je weet straks wat je wel kunt en wat niet
  • de school wordt mooi verbouwd