Wie kun je bij ons tegenkomen?

Gilles Eijndhoven
Conciërge
Als de bel gaat, vlug naar de klas!

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Glenn Rood
Docent Lichamelijke Opvoeding
Je kunt alles, zolang je er maar in gelooft.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Serah Jap-A-Joe
Engels
Have a nice day.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Rick Volder
Schooldirecteur
Wie zijn best doet, komt ver.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Inge in het Veld
Zorgcoördinator
Je kunt bij mij terecht voor hulp en steun.

films adres&kaart gastenboek open dagen

52.34771,4.91385

Mr. Treublaan 1-3, 1097 DP Amsterdam

Via mijn meester/juf
Keuzegids via school
Via ouders
Checkhet-website
Advertentie in de krant
Flyers en/of posters
Via vrienden/bekenden
Google
Anders
jouw bericht reacties

Open dagen 2017

 • woensdag 18 januari 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt nog
 • zaterdag 11 februari, 11.00 – 14.00 uur
 • donderdag 2 maart, 18.30 – 20.30 uur

Meld je aan voor onze open dagen>

Mijn naam en e-mailadres

Samen aan projecten werk

Goed les in een supergezellige school

Van onze verslaggever. Wij zijn echt een supergezellige, kleine school. Iedereen helpt elkaar. Er is bij ons veel respect, we lachen elkaar niet uit maar we lachen samen!

En in onze kantine kun je lekker vrij zijn op je telefoon met wifi. Zelfs de docenten zijn gezellig maar je kunt ook veel van ze leren en ze zijn vaak grappig. Je krijgt heel goed les en je leert veel over welke beroepen bij je passen door projecten die we samen doen. Je hebt hier zelfs een eigen loopbaancoach! Verder kun je hier bij ons lekker sporten en er is een sportklas voor als je extra sport wilt. Dus je moet echt naar onze school komen als je graag vrienden wilt maken en als je nieuwsgierig bent naar welk beroep goed bij je past.

Aan de slag tijdens mentorlessen

Vreedzame school

Tijdens de mentorlessen doen we vreedzame school. Tijdens die lessen leren we hoe we met elkaar moeten omgaan. Op de IJdoornschool (mijn basisschool) deden we ook al de vreedzame school vanaf de derde klas. Hier doen we ongeveer hetzelfde. We starten vaak met een spelletje in de kring. Via de spelletjes leren we elkaar kennen. Je krijgt bijvoorbeeld een bal en die gooi je naar een klasgenoot. Dan vertel je wat over jezelf. We mogen niet door elkaar praten, want dan ontstaat er teveel herrie en kun je elkaar niet verstaan. Door de spelletjes leer ik omgaan met de bijzondere eigenschappen van mijn klasgenoten.
Van de meester moet je tijdens de les steeds je eigen mening geven. De vorige les deden we een opdracht. De meester vroeg, als iemand wordt gepest ga je dan helpen of niet? En, als iemand valt ga je dan helpen of niet of ga je dan lachen? Ik zou wel helpen. Lachen doe ik niet want ik vind het niet prettig als iemand valt. Daar hebben we het dan over in de klas.
We hebben ook een keer elkaar handen op een bepaalde manier moeten geven en iemand anders moest iemand onze handelen uit de knoop halen. Zo leren we samenwerken.

Fiorenza klas 1a

Klassevertegenwoordiger

Ik kan in de leerlingenraad vertellen wat eersteklassers leuk vinden

Twee weken geleden ben ik gekozen als klassevertegenwoordiger. Ik ben gekozen, omdat ik ook mee doe aan veel schoolactiviteiten. Als klassevertegenwoordiger zit ik in de leerlingenraad. Daar zit ik in samen met de oudere leerlingen van de school. Ik kan in de leerlingenraad vertellen wat eersteklassers leuk vinden. Misschien kunnen we dat dan realiseren via de leerlingenraad. Ik zou het fijn vinden als we bijvoorbeeld een balletje kunnen krijgen, zodat we een voetbalspelletje kunnen spelen op het schoolplein. Nu voetballen we met een blikje en als we vergeten het blikje op te ruimen, dan moet de conciërge dat doen. Dat vinden ze natuurlijk niet leuk.

Aymen

Rondleiding open dag

Ik hoop dat veel kinderen zich hebben aangemeld

Zaterdag heb ik geholpen tijdens de open dag van mijn school. De bezoekers kregen van mij een boekje met een stempelkaart en plattegrond. Ik heb ze uitgelegd hoe alles werkt op de open dag en ik heb de bezoekers uitgelegd hoe alles verloopt bij ons op school Ik heb ze rondgeleid door de school en gebracht naar de activiteiten die plaatsvonden in de lokalen. Bij ieder lokaal was wat te doen en kregen ze een stempel op hun stempelkaart.

Het was druk op de open dag en ik heb veel mensen rondgeleid. Ik heb ze verteld dat ik het een leuke school vind. Bij ons kun je na school verschillende activiteiten doen. Ik doe na school dans, maar andere leerlingen doen voetbal.

Ik hoop dat veel kinderen zich hebben aangemeld en ik hoop dat ze het volgend jaar net als zo leuk vinden op het Stelle College als ik.

Delyla (1a)

Scholenmarkt

Een leuke middag

Woensdag heb ik geholpen bij de scholenmarkt. Hier waren ook andere scholen van het VOvA aanwezig. Ik moest vragen beantwoorden van kinderen van de basisschool en hun ouders. Ik heb verteld hoe het bij onze op school gaat. Iemand vroeg waarom ik voor deze school gekozen heb. Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik meer met sport wil doen en dan kom ik op de sportklas. Een andere ouder zei dat zij gehoord had dat er gepest wordt op school. Ik heb verteld dat er bij ons op school nooit gevochten wordt. Hier op school wordt amper gepest. Als er gepest wordt, dan komen we voor elkaar op of bespreken we het met de meester. Iemand vroeg hoe de leraren zijn. De leraren zijn wel aardig. Ze geven goed les. Als je moeite met iets hebt, dan kan je het vragen. Het is gewoon een goede school. Tijdens de middag heb ik foto’s van kinderen gemaakt voor het green screen. Met de computer heb ik op de achtergrond van de foto’s Mignons gezet. De foto’s met Mignons verstuurt de meester naar de kinderen.
Het was een leuke middag.

Anthony klas 1a

Aardig maar ook streng

Onze docenten zijn echt leuk

De docenten zijn heel aardig. Ze geven je vaak de vrijheid om een tijdje te praten, maar dan moet je wel weer aan het werk. Soms als het echt druk wordt zijn ze streng maar dat moet ook wel dan.

Lina El Bssita

Naar Walibi

Zin in een uitje?

We maken vaak uitjes. Soms is het alleen met je eigen klas, maar ook wel eens met de andere eerste en tweede klassers. Je gaat bijvoorbeeld naar een museum of aan het einde van het jaar naar Walibi. Dat is echt superleuk!

Anthony van Vale

Blog klas 1a

Mijn nestkast

Bij meester van der Pol maken we een nestkast van hout. Bij juf Pijnenburg maken we een werkstuk over een nestkast. Over welke vogels in de nestkast kunnen. In mijn nestkast komt een koolmees.

Bij de eerste opdracht van meester van de Pol kregen we een stappenplan. De tweede week mochten we de planken zagen. De derde week hebben we met spijkers en een hamer de nestkast in elkaar gezet. Volgende week gaan we het klepje maken en het dak erop zetten.

Soheil klas 1a

Overzicht alle scholen VOvA >

Stelle College

Onze beroepspleinen

Via projecten maak je bij ons al vanaf het eerste jaar kennis met verschillende beroepen. Kiezen doe je pas aan het einde van het tweede jaar. En dat met de hulp van een loopbaancoach. Je kunt kiezen uit 3 profielen: Profiel Media, vormgeving & ICT, Profiel Economie & ondernemen, en Profiel Dienstverlening & producten.

Met mensen werken

Bij ons op school werk je veel samen. Dat is belangrijk, want als je later gaat werken dan moet je veel met mensen werken. Je leert bij ons hoe je dat doet. Zo leer je een verkoopgesprek voeren bij Economie & ondernemen. Leer je hoe je een sportactiviteit organiseert voor een groep jongeren bij Dienstverlening & producten. En leer je een presentatie geven met moderne media bij Media, vormgeving & ICT.

Kleine en veilige school

Wij zijn een kleine en veilige school waar iedereen elkaar kent. Er zijn duidelijke regels, iedereen voelt zich snel op zijn gemak en niemand valt buiten de boot. Via sportactiviteiten en culturele uitstapjes leer je heel snel je klasgenoten kennen. Zo zijn we de afgelopen jaren gaan bowlen en klimmen, zijn er sportdagen en bezoeken we verschillende musea.

Jouw keuze werkt

Ons onderwijs

Jouw keuze werkt!

Misschien weet jij al welke richting je op wilt. Of misschien moet je nog ontdekken waar je goed in bent. In elk geval zit je goed op het Stelle College. Bij ons kun je heel veel kanten op en wij helpen je goed op weg naar de beste plek!

Veel mogelijkheden

Stelle College is een brede vmbo-school. Wij zijn een kleine school met heel veel mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie profielen. Wij hebben een breed profiel waarbij kennismaakt met veel verschillende richtingen. Je kiest je beroepsrichting pas na het vierde jaar en onder begeleiding van een loopbaancoach. En we hebben twee specialistische profielen. Deze kies je aan het einde van het tweede jaar. Dit zijn Media, vormgeving & ICT (MVI) en Economie & ondernemen (E&O). Bij MVI draait alles om creativiteit en ICT. Bij E&O draait alles om handel, administratie en het aanleren van ondernemende vaardigheden.
Wist je dat we een sportklas hebben? En als sport jouw passie is en je een topsporter bent, dan helpt onze topsportbegeleider je bij je schoolloopbaan.

Onze prestaties

Ons slagingspercentage

VMBO b 100%
VMBO k 85%

Onze school in ...

Keuzegids>

De VO gids>

OCO>

Scholen op de kaart>

Regels inschrijving

Onze school houdt zich aan de regels van de kernprocedure. Iedere leerling die groep 8 van de basisschool heeft afgerond en het advies vmbo (basis of kader) meekrijgt wordt toegelaten. Zowel de leerling als zijn of haar ouders krijgen na aanmelding een gesprek om de keuze voor onze school te motiveren. Op de administratie van onze school is een aanmeldingsformulier te verkrijgen.

Inschrijven is mogelijk van maandag 7 maart tot en met vrijdag 18 maart. Je komt samen met één van je ouder(s)/verzorger(s) naar onze leerlingenadministratie.
Om je aan te melden hebben wij het volgende nodig:

 • Het advies van de basisschool.
 • De ingevulde voorkeurslijst van VO-scholen voor het basisschooladvies vmbo-b, vmbo-k, vmbo-b/k (met of zonder lwoo).
 • Ingevuld inschrijfformulier Stelle College (kan ook ter plekke ingevuld worden).
 • Een kopie van je identiteitsbewijs/paspoort.
 • Een pasfoto.

Woon je niet in Amsterdam en/of valt jouw basisschool niet onder de Amsterdamse kernprocedure? Dan hebben wij de ingevulde en ondertekende verklaring aanmelding op één school in Amsterdam nodig.

vmbo basis & kader

 • sportklas vanaf eerste jaar
 • lekker centraal en goed bereikbaar
 • klein en gezellig, iedereen kent elkaar
 • brede school met veel richtingen, kies wanneer je er klaar voor bent
 • goede begeleiding naar mbo