Wie kun je bij ons tegenkomen?

Tjandra Tol
Docent CKV
Bij beeldende vorming ga je ideeën en gevoelens omzetten in beelden.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Hans Schoonheim
Bij science leer je vier vakken tegelijk: biologie, techniek, natuurkunde en scheikunde!

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Iris Driessen
Docent Nederlands
Nederlands is moeilijker als je denkt!

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Arnold Goudkuil
Conciërge
Ik sta voor iedereen klaar.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Daphne van Manen
Teamleider
Wil jij samen durven leren?

films adres&kaart gastenboek open dagen

52.3883489,4.903

Docklandsweg 2, 1031 KN Amsterdam

Via mijn meester/juf
Keuzegids via school
Via ouders
Checkhet-website
Advertentie in de krant
Flyers en/of posters
Via vrienden/bekenden
Google
Anders
jouw bericht reacties

Open dagen 2017

 • woensdag 18 januari 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt nog
 • donderdag 26 januari, 19.30 - 21.30 uur
 • zaterdag 28 januari, 10.00 - 13.00 uur
 • woensdag 15 februari, 14.00 - 15.30 uur (lesjesmiddag)

Meld je aan voor onze open dagen>

Mijn naam en e-mailadres

School met ambitie

Er kan hier echt heel veel

Van de redactie. Wij zijn een school in oprichting. We zijn altijd bezig met verbeteren, waardoor er op onze school heel veel mogelijk is.

We hebben een mooi gebouw met veel licht in de lokalen maar hier zitten we maar tijdelijk: in 2018 krijgen we namelijk een nieuw gebouw. De sfeer is bij ons heel informeel, we noemen de docenten bij hun voornaam en we zeggen geen 'u', dat is echt fijn. Verder krijg je hier veel verantwoordelijkheid: zo kun je bijvoorbeeld projecten in je eigen tempo doen, zolang je de deadline maar haalt. We hebben ook een verdiepingsklas: in die v-klas kun je o.a. toneel en in het schoolorkest spelen, meezingen in het schoolkoor en Japans, Chinees of zelfs IJslands leren. Je kunt ook zelf ideeën voor verdiepingsactiviteiten inbrengen.

Als je iets extra’s wilt doen

Vakken om van te houden

Op deze school zijn er veel vakken die andere scholen niet geven: Grote Denkers, Logica en Argumentatieleer en Lifestyle Informatics. Ik vind het heel leuk omdat je je dan kan specialiseren op vakgebieden waar dat op andere scholen meestal niet kan. Ook is het gewoon heel leuk, want je mag meer doen dan bij gewone vakken. Er zijn veel opdrachten waarbij je je fantasie in de vrije loop kan laten. Niet iedereen vind het leuk, je moet echt van dat soort dingen houden. Ik vind alles leuk, maar of alle anderen dat wel vinden weet ik niet. Maar deze vakken stimuleren in ieder geval je creativiteit en manier van denken.

Er zijn ook veel extra vakken zoals toneelles, het orkest en het koor. Toneel is een heel gezellig vak. Ieder jaar spelen we een historische gebeurtenis of klassiek toneelstuk na. Dit jaar doen we ‘De Storm’ van Shakespeare. Ik geniet echt iedere keer meer van de toneellessen. Nu even over het koor. We oefenen voor een mis in de kerk. Ook heel gezellig en leuk om te doen. Dus kort gezegd, de extra vakken zijn heel leuk als je iets extra’s wil doen.

Neomi Niesing

Dit was echt nodig

We hebben een leerlingenraad opgericht

Aan het begin van 2015 ben ik met een paar schoolgenoten begonnen met het oprichten van een leerlingenraad. We hebben samen bedacht hoe de leerlingenraad in elkaar zou moeten steken en wat de leerlingenraad zou moeten doen. We vonden het raar dat een school die nieuw en verfrissend is nog niet een leerlingenraad had om de leerlingen te vertegenwoordigen. Sinds het begin november is die leerlingenraad er dan eindelijk. Doordat onze school nog vrij nieuw is, zijn er een aantal dingen die nog niet helemaal ‘af’ zijn, ik hoop dat we met de leerlingenraad deze punten kunnen verbeteren.

Rachel de Haan

Overzicht alle scholen VOvA >

Hyperion Lyceum

Naast de normale vakken, bieden we drie nieuwe vakken aan in de onderbouw: grote denkers, lifestyle informatics en logica & argumentatieleer, en in de bovenbouw het nieuwe vak drama en rede. Ook geven we het vak science. Daarnaast maak je kennis met klassieke vorming, waarbij zowel de beginselen van de Griekse als van de Latijnse taal de revue passeren. Aan het einde van het eerste jaar maak je een goede en gefundeerde keuze tussen atheneum+ of gymnasium.

Ons motto - Voor wie wil is niets te moeilijk! – inspireert ons dagelijks handelen. Onze docenten zijn betrokken, hebben passie voor hun vak en willen dit overbrengen aan leerlingen en collega’s.

Je werkt elke periode aan een groot vakoverstijgend project volgens de methode van Project Based Learning. Je gaat dan onderzoek doen en levert een creatief eindproduct op.

Samen Durven Leren

Ons onderwijs

Samen

Wij werken en leren veel samen. Om het beste uit onszelf én elkaar te halen, staan wij met een open blik naar de wereld, voelen wij ons verbonden met onze omgeving en zetten wij ons in voor een duurzame omgang met de planeet.

Durven

Leerlingen en docenten durven initiatief te tonen, te experimenteren en uit te blinken. Wij geloven dat iedereen van nature op zoek is naar kennis en uitdagingen. Ons motto - Voor wie wil is niets te moeilijk! – inspireert ons dagelijks handelen.

Leren

Wij willen je zo actief mogelijk laten leren over jezelf, anderen en over de wereld. Persoonlijke aandacht, leren hoe en wat je het liefste leert, zelfreflectie, verantwoordelijkheidsgevoel en een kritische blik zijn hierbij essentieel. Wij zien het als onze opdracht om je de best mogelijke toekomstkansen te bieden en wij bereiden je op gedegen wijze voor op het eindexamen.

Onze prestaties

Aantal leerlingen

635 (1e t/m 5e leerjaar)

Onze school in ...

Keuzegids>

De VO gids>

OCO>

Scholen op de kaart>

Regels inschrijving

Onze school houdt zich aan de regels van de kernprocedure. Inschrijven is mogelijk van maandag 7 maart tot en met vrijdag 18 maart. Er is komend schooljaar plek voor 135 leerlingen. Vind jij onze school de leukste van Amsterdam? Zet ons dan op nummer 1 op je voorkeurslijst en meld je bij ons aan.

Je komt dan samen met één van je ouder(s)/verzorger(s) naar onze leerlingenadministratie.

Om je aan te melden hebben wij het volgende nodig:

 • Het advies van de basisschool.
 • De ingevulde voorkeurslijst van VO-scholen voor het basisschooladvies VWO.
 • Een kopie van je identiteitsbewijs/paspoort.
 • Ingevuld en ondertekend aanmeldingsformulier Hyperion Lyceum (kan ook ter plekke ingevuld worden).

Woon je niet in Amsterdam en/of valt jouw basisschool niet onder de Amsterdamse kernprocedure? Dan hebben wij de ingevulde en ondertekende verklaring aanmelding op één school in Amsterdam nodig.

atheneum+ gymnasium

 • drie bijzondere nieuwe vakken
 • voor leerlingen die uitgedaagd willen worden
 • voor kritische burgers met grote maatschappelijke betrokkenheid
 • brede ontwikkeling op academisch niveau
 • nieuw schoolgebouw op Overhoeks naast EYE Filmmuseum