akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check de Hubertus & Berkhoff

vmbo basis & kader, tweetalig onderwijs

De Culinaire Vakschool

Vind jij het ook zo leuk om in de bakkerij te staan om koekjes, taarten of brood te bakken? Lekker creatief bezig zijn en knutselen met eten? Je kan bij ons een echte brood- of banketbakker worden.

Met gastvrij zijn, kan je niet vroeg genoeg beginnen. Misschien wil je wel stewardess worden of in een reisbureau werken. Dan is Recreatie echt iets voor jou!

Onze school is een kweekvijver voor talenten. Wist je dat topchef Lucas Rive en maître Sommelier Peter Bruins bij ons op school hebben gezeten? Deze twee topchefs geven masterclasses bij ons op school! Ben jij ons nieuwe talent en lijkt horeca jou ook zo leuk? Geef je op voor de open dag.

Ja, ik kom naar de open dagen 2017

  • woensdag 18 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam.
  • donderdag 19 januari, 18.00 – 20.30 uur
  • dinsdag 7 februari, 18.00 – 20.30 uur
  • woensdag 5 april, 14.00 – 18.00 uur (inloopmiddag voor zij-instroom)

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Owen
de Dood


Isabella
Stolp

Filmpjes over onze school

De juffen en meesters staan altijd voor je klaar

Ik wil chef-kok worden en dit is een hele leuke school

Hier op school leer je nog een echt VAK!

Een geweldig nieuw schoolgebouw

Adres

Betuwestraat 29, 1079 PR Amsterdam

Elke dag met plezier naar school

De lekkerste school van Nederland!

Van de redactie. Ons schoolgebouw is nog behoorlijk nieuw en er hangt nog echt een nieuwe sfeer, de lokalen zijn heel mooi en er is ook een dakterras.

Ons schoolgebouw is nog behoorlijk nieuw en er hangt nog echt een nieuwe sfeer, de lokalen zijn heel mooi en er is ook een dakterras. We hebben een café en twee restaurants waar het altijd druk is en een winkel waar de buurt dingen kan kopen die we zelf gemaakt hebben. Je leert hier echt superveel bijvoorbeeld koken en bakken daar kan je je creativiteit goed kwijt. Maar ook serveren, dat vind ik echt leuk om te doen. Leraren en leerlingen hebben goed contact, je hebt veel vrienden en iedereen heeft respect voor elkaar. Het onderwijs is goed met veel praktijk en er zijn aardige docenten die je goed helpen. Wat kunnen we nog meer vertellen? Kom bij ons als je van koken houdt dan ga je elke dag met plezier naar school!

Wie kan je hier tegenkomen?

Dhr. Bregman
Teamleider onderbouw
Je hebt het recht om met plezier naar school te gaan.
Dhr. Strijbosch
Docent koken
Koken is kunst, eten is liefde.
Dhr. Coers
Docent brood- en banketbakken
Een goede voorbereiding is het halve werk.
Mevr. Moayeri
Docent Engels
Please remain seated until the bell rings.
Dhr. Postma
Docent brood- en banketbakken
Niets leuker dan bakken met leerlingen.
Mevr. Liem
Docent Nederlands
Als je goed bent in taal, ben je zo vrij als een vogeltje!
Dhr. El Maanni
Conciërge
Altijd op tijd zijn!

Bekijk onze
verhalen

Open dagen

Drukke open avonden

Op 19 januari en 7 februari hadden wij onze open avonden. Het waren zeer succesvolle avonden met veel geïnteresseerde groep 8-leerlingen en hun ouders. Je kon smullen van verschillende lekkernijen en een kijkje nemen in onze keukens en bakkerijen. Wij vonden de sfeer erg gezellig. Hopelijk jij ook!

Restaurant

Het eten is hier Délicieux

Onze school heeft een eigen restaurant. Het is heel mooi en het heet Délicieux. Je kan er drie avonden in de week heerlijk dineren. Het eten wordt natuurlijk door ons (leerlingen) klaargemaakt, maar we worden wel begeleid door een ervaren docent. Mensen van buitenaf kunnen altijd aanschuiven voor een heerlijk etentje. Ze moeten wel van tevoren even reserveren. Ook komen er vaak ouders langs van de leerlingen die moeten serveren. In ons restaurant is het altijd gezellig, het eten is natuurlijk superlekker en de bediening is altijd vrolijk.

Owen de Dood

Grand Café

Iedereen is welkom in ons Grand Café

Als je van lekkere dingen houdt dan zit je goed op onze school. Want wij maken elke dag verse koekjes, taartjes, gebak en brood, en die verkopen we in ons Grand Café. Dat wordt helemaal gerund door leerlingen uit de 3e klas. Je kan er ook lunchen. Er is koffie, thee en fris. Iedereen kan hier komen. Bedrijven in de omgeving komen hier koffie drinken in hun pauze.

Anna Christina Pos

Mode

Ook docenten moeten er goed uitzien

De mode van meesters en juffen op onze school is diep triest. Sommige meesters en juffen hebben wel een goede stijl, maar er zijn er veel in 1980 blijven hangen met hun stijl. Wij vinden dat de meesters en juffen met de mode mee moeten gaan. Van één bepaalde docent vinden we de kleren wel leuk hoor. Wie dat is .....?

Tim Harm

MASTERCLASS

Paling en snoekbaars

We hebben een masterclass gekregen over vis. Dat was heel leuk en lekker, je mocht het zelf opeten. Het was heel leerzaam, hij vertelde over het vangen van vissen en het bereiden. Iedereen was bang voor de vis met een hele grote bek (snoekbaars). Hij liet zien hoe je de vis moet fileren. Daarna mochten we zelf iets maken met paling of snoekbaars. Ik had paling gebakken, met gekookte aardappel en sperziebonen en een botersaus. De meester vond de mijne het lekkerst.

Isabella Stolp

Koken, serveren en bakken

Superleuke technieken leren

Koken bij koken leer je de basistechniek van het snijden en het bereiden van producten. Het is super leuk en heel leerzaam.

Serveren bij serveren leer je de basistechniek van onderhandse en bovenhandse draagtechniek. Je leert hoe je moet indekken en gasten moet benaderen. Ik vind het zelf een van de leukste dingen om te doen, want je bent in contact met mensen.  

Bakken bij bakken leer je banket, brood en patisserie maken. Je leert alle basistechnieken en Marcel vindt dit het leukst omdat je heel precies en heel verschillend werkt.

Max Jansen

facebook
twitter