Wie kun je bij ons tegenkomen?

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. Bregman
Teamleider onderbouw
Je hebt het recht om met plezier naar school te gaan.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. Van Klink
Docent koken
Mooie ingrediënten voor leuk en leerzaam onderwijs.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. Strijbosch
Docent koken
Koken is kunst, eten is liefde.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. Coers
Docent brood- en banketbakken
Een goede voorbereiding is het halve werk.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Mevr. De Vink
Docent drama en CKV
Stilte bij het publiek..., 3..2..1.., en actie!

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. Ruijzenaars
Teamleider bovenbouw
Elk probleem is er om opgelost te worden.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Mevr. Moayeri
Docent Engels
Please remain seated until the bell rings.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. Postma
Docent brood- en banketbakken
Niets leuker dan bakken met leerlingen.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Mevr. Liem
Docent Nederlands
Als je goed bent in taal, ben je zo vrij als een vogeltje!

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Dhr. El Maanni
Conciërge
Altijd op tijd zijn!

films adres&kaart gastenboek open dagen

52.33943,4.89365

Betuwestraat 29, 1079 PR A'dam

Via mijn meester/juf
Keuzegids via school
Via ouders
Checkhet-website
Advertentie in de krant
Flyers en/of posters
Via vrienden/bekenden
Google
Anders
jouw bericht reacties

Open dagen 2017

  • woensdag 18 januari 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt nog
  • donderdag 19 januari, 18.00 – 20.30 uur
  • dinsdag 7 februari, 18.00 – 20.30 uur
  • woensdag 5 april, 14.00 – 18.00 uur (inloopmiddag voor zij-instroom)

Meld je aan voor onze open dagen>

Mijn naam en e-mailadres

Culinaire traditie in een modern gebouw

Elke dag met plezier naar school!

Van onze verslaggever. Ons schoolgebouw is helemaal nieuw dus er hangt echt een nieuwe sfeer. We hebben een café en twee restaurants waar het altijd druk is,

en een bakkerswinkel waar de buurt dingen kan kopen die we zelf gemaakt hebben. Je leert hier echt superveel, bijvoorbeeld koken en bakken maar ook serveren, dat vind ik echt leuk om te doen. Leraren en leerlingen hebben goed contact, je hebt veel vrienden en iedereen heeft respect voor elkaar. Het onderwijs is goed met veel praktijk, de lessen duren 90 minuten, dat is goed te doen. Wat kunnen we nog meer vertellen? Kom bij ons als je van koken houdt dan ga je elke dag met plezier naar school!

Koken, serveren en bakken

Superleuk technieken leren

Koken bij koken leer je de basistechniek van het snijden en het klaarmaken van producten. Het is super leuk en heel leerzaam.

Serveren bij serveren leer je de basistechniek van onderhandse en bovenhandse draagtechniek. Je leert hoe je moet indekken en gasten moet benaderen. Ik vind het zelf een van de leukste dingen om te doen, want je bent in contact met mensen.  

Bakken bij bakken leer je banket, brood en patisserie maken. Je leert alle basistechnieken en Marcel vindt dit het leukst omdat je heel precies en heel verschillend werkt.

Max Jansen

Overzicht alle scholen VOvA >

Hubertus & Berkhoff

Onze school is een kweekvijver voor talenten. Wist je dat topchefs Lucas Rive en Han le Blanc bij ons op school hebben gezeten? Deze twee topchefs geven masterclasses bij ons op school! Ben jij ons nieuwe talent en lijkt horeca jou ook zo leuk? Kijk in de 'telefoon' op deze website, klik op 'open dagen' en geef je op voor de open dag op een van onze locaties.

Vind jij het ook zo leuk om in de keuken te staan om koekjes, taarten of brood te bakken? Lekker creatief bezig zijn en knutselen met eten? Je kan bij ons een echte brood- of banketbakker worden.

Met gastvrij zijn, kan je niet vroeg genoeg beginnen. Misschien wil je wel stewardess worden of in een reisbureau werken. Dan is Toerisme echt iets voor jou!

De Culinaire Vakschool

Ons onderwijs

Culinaire Vakschool

Lekker koken en bakken, dat kunnen heel veel mensen. Maar op een culinaire vakschool als deze alles leren, dat is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij tot de top behoren? Onze school heeft een lange traditie als opleider van de beste koks, brood- en banketbakkers!

Een streepje voor

Kok, bakker of gastheer/-vrouw, dat zijn echt geweldig mooie vakken! Als jij dat ook vindt, dan kun je bij ons op de beste manier basiskennis opdoen en vaardigheden leren. Daar heb je veel aan bij je verder loopbaan, want onze school staat supergoed aangeschreven. Wie van de Hubertus & Berkhoff komt, heeft vaak een streepje voor!

Meteen maar beginnen?

Al in het eerste jaar begin je met bakken en koken, maar daarnaast volg je bij ons natuurlijk ook de ‘normale’ vakken, zoals Nederlands en wiskunde. Op onze school zijn duidelijke regels, dat is belangrijk want zo komt iedereen tot zijn recht.

Onze prestaties

Ons slagingspercentage

Hubertus Vakschool
Vmbo-b 95%
Vmbo-k 96%

De Berkhoff
Vmbo-b 95%
Vmbo-k 98%

Onze school in ...

Keuzegids>

De VO gids>

OCO>

Scholen op de kaart>

Regels inschrijving

Onze school houdt zich aan de regels van de Amsterdamse kernprocedure. Onze aanmeldingsprocedure is als volgt:
1. U kunt uw belangstelling voor onze school op de open dagen al kenbaar maken d.m.v. het invullen van het aanmeldingsformulier van de Hubertus & Berkhoff. Voor onze school heeft uw kind een basisschooladvies vmbo-b of hoger nodig.
2. Voordat u uw kind officieel kunt aanmelden moet er een intakegesprek plaatsvinden. In dit intakegesprek wordt vastgesteld of uw kind voldoende gemotiveerd is om onze opleiding te volgen.
Een intakegesprek kan plaatsvinden zodra u over het aanmeld/ELKK-nummer van uw kind beschikt. Dit aanmeld/ELKK nummer* kunt u bij de basisschool opvragen. Zodra u dit nummer weet, kunt u bellen met de Hubertus & Berkhoff (tel.nr. 5797190) om dit nummer door te geven en een afspraak te maken voor een intakegesprek.
Nadat het intakegesprek is geweest en met een positief resultaat is afgesloten, is het mogelijk om op de voorkeurslijst de Hubertus & Berkhoff als eerste voorkeur op te geven (dit doet u samen met de docent van groep 8).
3. Definitief aanmelden kan alleen met het aanmeldingsformulier VO/voorkeurslijst dat uw zoon of dochter in de week voor de voorjaarsvakantie van de basisschool krijgt. Op dit formulier staat de naam van uw kind al vermeld.
4. Bij aanmelding op onze school neemt u mee het aanmeldingsformulier VO/voorkeurslijst, identiteitsbewijs van u en uw kind, een pasfoto en het eventueel al ingevulde aanmeldingsformulier van onze school.
5. U meldt uw kind persoonlijk aan bij de leerlingenadministratie van onze school. Aanmelden is mogelijk op werkdagen van maandag 7 maart t/m vrijdag 18 maart van 08.00 tot 15.00 uur.
6. Na ontvangst van deze aanmeldingsformulieren ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging.
7. Op 7 april kunt u ter bevestiging in MEPS zien dat uw kind is geplaatst op de Hubertus & Berkhoff. U ontvangt daarover ook schriftelijk bericht.

*Leerlingen van een basisschool buiten Amsterdam hebben geen aanmeld/ELKKnummer, zij moeten in plaats daarvan het basisschooladviesformulier meenemen op het intakegesprek. Het basisschooladvies moet vmbo-b of hoger zijn.

vmbo basis & kader

  • tweetalig onderwijs en VM2
  • dé leerschool voor horeca, bakkerij en toerisme
  • ouderwets vakmanschap op eigentijdse manier
  • kleinschalig onderwijs met veel individuele aandacht
  • prima sfeer, iedereen kent elkaar
  • koken en serveren in ons restaurant ‘Le Saint Hubert’