Aanmelden

Onze school houdt zich aan de regels van de kernprocedure. Voordat een leerling op onze school geplaatst wordt, vindt er altijd een intakegesprek plaats met de leerling én de ouders/verzorgers.

Onze prestaties

Ons slagingspercentage

VMBO-t 81%

Onze OCO sterren

Onze leerlingen geven
4sterren

Onze school in ...

De Amsterdamse keuzegids>

De VO gids>

Schoolkompas>

vmbo-t & havo-kansklas

  • ondernemende leerstijl
  • coole unieke vakken: ICT en Ondernemen
  • nieuw schoolgebouw met mbo van het ROC van Amsterdam
  • havo kans-klas met doorstroom naar De nieuwe Havo
  • doorstroming naar vervolgopleidingen op het mbo goed geregeld

Ondernemend in Noord

Ondernemend in Noord

Ben jij iemand die actief in het leven staat? Neem je graag het initiatief, en ben je een tikkeltje eigenwijs? En wil jij je graag op een positieve manier richten op je toekomst? Dan voel je je zeker thuis op onze school!

Samen aan projecten werken

Actief en gemotiveerd leren. Projecten doen met bedrijven en instellingen. Goed luisteren naar wat de bedoeling is, en dan samen werken aan de oplossing. Dat is waar het bij ondernemend leren om draait.

Eén stap verwijderd van het mbo

Samen met het ROC van Amsterdam zitten we in het mooiste schoolgebouw van Amsterdam. Dichter bij het mbo kun je niet komen. Doorstromen betekent bij ons gewoon een paar stapjes verder gaan. En kansklassen? Op onze school krijg je alle kansen die er zijn om jouw plek te bereiken.

films adres&kaart gastenboek open dagen

52.402093,4.930695

Gare du Nord 5, 1022 LD Amsterdam

Via mijn meester/juf
Keuzegids via school
Via ouders
Checkhet-website
Advertentie in de krant
Flyers en/of posters
Via vrienden/bekenden
Google
Anders
jouw bericht reacties

Open dagen 2014

  • donderdag 5 februari 18.30 - 20.30 uur
  • donderdag 5 maart 18.30 - 20.30 uur
  • zaterdag 7 maart 10.00 - 13.00 uur

Meld je aan voor onze open dagen>

Mijn naam en e-mailadres

Wie kan je tegenkomen?

Mustapha Belaaras
Conciërge
Schiet op, anders kom je te laat!

Wie kan je tegenkomen?

Berit Denecke
Docent Nederlands
Lesgeven is inspireren en motiveren. Wat je geeft, krijg je terug.

Wie kan je tegenkomen?

Rick Sijm
Ouder Kind Adviseur
Kan ik je ergens mee helpen?

Wie kan je tegenkomen?

Dineke Knelange
Docent Frans
les chansons d'aujourd'hui : Alors on danse, Papaoutai, Formidable !!

Ondernemend leren
We hebben een bijzonder profiel, het heet Ondernemen. Hiervoor organiseren we allerlei projecten. Wij krijgen opdrachten van bedrijven, en mensen uit het bedrijfsleven zorgen voor de begeleiding. Zo leer je organiseren, plannen en ondernemen. We hebben al van alles gedaan met de Fortis Foundation, Klimaatbureau HIER (Ali B was bij ons op school) en nog veel meer.

ICT
Ben jij geïnteresseerd in Informatietechnologie? Bij ons kun je er als enige school in Amsterdam en Noord-Holland examen in doen. Je krijgt veel praktische opdrachten en je werkt samen met je klasgenoten in het ICT-lab aan de producten naast de lessen in de 'gewone' ICT-lokalen.

Klik hier en geef je op voor onze open dagen.

Nieuw gebouw
Samen met het mbo van het ROC van Amsterdam, zijn we dit jaar in een gloednieuw, mooi schoolgebouw in het centrum van Amsterdam-Noord gestart. Het is een prachtig ontwerp met heel veel licht, kleur en ruimte. We hebben het schoolgebouw feestelijk geopend met o.a. een knallende lipdub. Kijk ook naar het fimpje hiervan om een indruk te krijgen.

Mooie sportprestaties met Topscore
We organiseren allerlei sportdagen, zoals een basketbal- of voetbaltoernooi, schaatsen of wandklimmen. Na schooltijd kun je nog extra sporten. Wij doen heel actief mee aan Topscore. Elk jaar lukt het ons om mooie posities te halen in de finales. Je kunt met Topscore meedoen aan basketbal, voetbal, tennis, badminton, streetdance en nog veel meer!

Cultuursnuiven tijdens excursies
Elk jaar gaan we op stap naar musea of andere culturele instellingen. Ook gaan we op werkweken en ondernemen we allerlei reisjes. Zo gaan we elk jaar op studiereis naar Berlijn en op skivakantie. Zo leer je je klasgenoten en docenten nog veel beter kennen. Dat is hartstikke leuk!