Wie kun je bij ons tegenkomen?

Jan Atsma
Conciërge
Alle leerlingen zijn lief.

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Celine 
Nagelkerke
Docent Beeldende Vorming
We gaan ervoor!

Wie kun je bij ons tegenkomen?

Ahmed Mahdi
Docent Lichamelijke Opvoeding
Wij zijn dé sportieve school.

films adres&kaart gastenboek open dagen

52.3887442,4.9252433

Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Via mijn meester/juf
Keuzegids via school
Via ouders
Checkhet-website
Advertentie in de krant
Flyers en/of posters
Via vrienden/bekenden
Google
Anders
jouw bericht reacties

Open dagen 2017

 • woensdag 18 januari 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt nog
 • donderdag 2 februari, 18.30 - 20.30 uur
 • dinsdag 7 maart, 18.30 - 20.30 uur

Meld je aan voor onze open dagen>

Mijn naam en e-mailadres

Werken in echte beroepswerelden

Ontdek waar je hart ligt

Van onze verslaggever
We gaan iets vertellen over het Bredero Beroepscollege. Bij ons ga je met plezier leren en ontdek je waar je goed in bent.

Je werkt hier bijvoorbeeld in een echt restaurant of een echt kantoor, dat noemen we beroepswerelden. Op die manier kun je ontdekken wat je leuk vindt en wat je talenten zijn. Natuurlijk word je daarbij wel goed begeleid! En we hebben ons eigen restaurant. Dat is elke week een avond open voor het publiek. Je zal deze school echt heel leuk vinden, want er is een goede sfeer en iedereen heeft respect, er zijn veel culturen en we werken allemaal goed samen. Misschien denk je wel wat is nou mijn talent, bij ons op school ga je dat sowieso ontdekken.

techniek of economie?

Les over beroepskeuzes

Hier op school hebben wij verschillende beroepswerelden. Dat zijn vakken waarin je les krijgt over verschillende beroepskeuzes. Je doet bijvoorbeeld aan techniek of iets wat te maken heeft met economie. Wij zelf vinden sommige beroepswerelden leuk en sommige ook niet, want het heeft toch meer met je beroepskeuze te maken.

Khaoula El Hankouri

Onze uitjes

Dit vinden wij allemaal erg leuk!

Op onze school hebben we vaak activiteiten buiten de lessen. Dat kunnen uitjes zijn of evenementen, bijvoorbeeld sportdagen, Amsterdam Dungeon en we hebben kamp voor eerste klassers. En iedereen van de eerste tot de vierde gaat naar Walibi aan het eind van het schooljaar, wat wij allemaal heel erg leuk vinden. En ook alle eerste klassers gaan naar de Jaap Edenbaan om te schaatsen.

Reda Zoubay

Overzicht alle scholen VOvA >

Bredero Beroepscollege

Techniek is overal en houdt veel meer in dan alleen maar zagen en timmeren. Je kunt bijvoorbeeld later technische tekeningen maken, tandtechnicus, goudsmid of meubelmaker worden. Er zijn zoveel mogelijkheden en techniek is heel erg cool!

Je maakt bij ons al direct vanaf de eerste klas kennis met onze verschillende beroepswerelden. Door ons unieke programma word je begeleid bij het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs. We bieden drie profielen aan: Techniek, (Bouw Wonen & Interieur en Produceren Installeren en Energie), Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. Dit is een Intersectoraal programma waarbij er veel keuzes zijn uit allerlei verschillende beroepswerelden.

Ondernemen klinkt heel aantrekkelijk maar wat komt daar allemaal bij kijken? Bij ons ontdek je waar het echt om draait als je iets wilt verkopen. Van product tot opslag, van reclame tot verkoop, van website tot webshop.

Breng je talent in praktijk

Ons onderwijs

Breng je talent in praktijk!

Je vak leren in een echt restaurant of een echt kantoor, is dat wat voor jou? Of doe je liever een coole techniekopleiding in onze praktijklokalen? Eén ding weten we zeker: als je bij ons je opleiding hebt afgerond, dan zul je trots zijn op je talenten én op jezelf!

Het beste uit jezelf halen

Er achter komen wat je talenten zijn, dat is waar het op het Bredero Beroepscollege om draait. Of je nu iets wilt bereiken in de techniek of de dienstverlening; of je hart nu uitgaat naar wonen & interieur of naar de horeca: als jij het beste uit jezelf wilt halen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Begeleiding onderweg

Iedereen kan soms wel wat extra hulp gebruiken. Dus als je onderweg wat meer ondersteuning nodig hebt, dan bieden we dat graag. We begeleiden je bij het wegwerken van je zwakke punten en bij het maken van de goede keuzes. Je krijgt bij ons een mentor én een loopbaancoach. Want we willen allemaal dat jij een topper wordt!

Onze prestaties

Ons slagingspercentage

Vmbo-b 74%
Vmbo-k 79%

Onze school in ...

Keuzegids>

De VO gids>

OCO>

Scholen op de kaart>

Regels inschrijving

Onze school houdt zich aan de regels van de kernprocedure. Voordat een leerling geplaatst wordt, vindt er altijd een intakegesprek plaats met de leerling én de ouders/verzorgers.
Als je graag naar onze school toe wilt, zet ons dan op nummer 1 op je voorkeurslijst en meld je bij ons aan. Voor het aanmelden kun je bij onze schooladministratie terecht in de periode van maandag 7 maart tot en met vrijdag 18 maart van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Voor de aanmelding heb je nodig:

 • Aanmeldingsformulier voortgezet onderwijs met het advies van de basisschool erop
 • Voorkeurslijst van VO scholen
 • 1 pasfoto van de leerling
 • ID van leerling en één van de ouders
 • Inschrijfformulier Bredero Beroepscollege (kan ook ter plekke ingevuld worden)

Woon je niet in Amsterdam en/of valt jouw basisschool niet onder de Amsterdamse kernprocedure? Dan hebben wij de ingevulde en ondertekende verklaring aanmelding op één school in Amsterdam nodig.

vmbo basis & kader

 • coole techniek­opleidingen
 • nieuwe opleiding Dienstverlening & Commercie
 • eigen schoolrestaurant ‘Etoile du nord’
 • actief Meeting Point dat externe opdrachten regelt
 • lekker samen aan een project werken
 • in de leerlingenraad beslis je mee!