akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check het Bredero Beroepscollege

vmbo basis & kader

Breng je talent
in praktijk

Techniek is overal en houdt veel meer in dan alleen maar zagen en timmeren. Je kunt bijvoorbeeld later technische tekeningen maken, tandtechnicus, goudsmid of meubelmaker worden. Er zijn zoveel mogelijkheden en techniek is heel erg cool!

Je maakt bij ons al direct vanaf de eerste klas kennis met onze verschillende beroepswerelden. Door ons unieke programma word je begeleid bij het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs. We bieden vier profielen aan: Economie & Ondernemen, PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur) en Dienstverlening & Producten. Dit is een Intersectoraal programma waarbij er veel keuzes zijn uit allerlei verschillende beroepswerelden.

Ondernemen klinkt heel aantrekkelijk maar wat komt daar allemaal bij kijken? Bij ons ontdek je waar het echt om draait als je iets wilt verkopen. Van product tot opslag, van reclame tot verkoop, van website tot webshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

  • woensdag 22 november 2017: lesjesmiddag
  • woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt.
  • donderdag 18 januari, 18.30 - 20.30 uur
  • dinsdag 30 januari, 18.30 - 20.30 uur
  • woensdag 14 februari: lesjesmiddag
  • dinsdag 6 maart, 18.30 - 20.30 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Zeinab
Driouach


Saffana
Meziani

Filmpjes over onze school

Als je handig bent met je handen, moet je hier zijn!

De lessen en de docenten zijn leuk

De sfeer hier op school is erg leuk

Bij techniek leer ik heel veel

Adres

Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Werken in echte beroepenwerelden

Ontdek wat je leuk vindt

Van de redactie.
Wij hebben op onze school Beroepenwerelden. Dan vraag je je misschien af wat is dat precies.

Wij hebben op onze school Beroepenwerelden. Dan vraag je je misschien af wat is dat precies. Je gaat dan aan het werk in een echt restaurant of een kantoor of een winkel. Dat is wel leuk want dan kun je kijken of een beroep leuk voor jou is. Iedereen doet hier zijn best om ervoor te zorgen dat jij trots wordt op jezelf dus je bent echt bezig je talent te ontdekken. Verder doen wij veel aan techniek maar dat is juist heel leuk want we doen allerlei projecten en er zijn veel mooie spullen waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus.

Wij vinden het leuk dat je hier heel veel dingen doet en niet zoveel uit boeken hoeft te leren, en je wordt hier ook heel zelfstandig bijvoorbeeld met computers. Oh ja en we hebben een super goede kantine waar je heel veel verschillende dingen kan kopen, lekkere maar ook gezonde dingen. Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!!!

Wie kan je hier tegenkomen?

Celine Nagelkerke
Docent Beeldende Vorming
We gaan ervoor!
Ahmed Mahdi
Docent Lichamelijke Opvoeding
Wij zijn dé sportieve school.

Bekijk onze
verhalen

Veel richtingen

Waarom ik techniek leuk vind

Ik heb voor deze school gekozen omdat je op deze school veel richtingen kunt kiezen, zoals Economie, BWI (bouwen, wonen & interieur) en PIE (produceren, installeren & energie). Hier heb je meer richtingen dan op andere scholen.

Dat vond ik fijn aan deze school. Ik heb ook voor deze school gekozen omdat je hier veel met techniek kunt doen. Ik vind het leuk om veel met mijn handen te werken en te zagen. Je kunt hier veel dingen ontwerpen en je kunt hier veel met machines werken. Doordat je veel met machines werkt en veel verschillende technieken leert, gaat de tijd erg snel.

We hebben al een keer onze initialen moeten zagen en schuren en daarna verven. Dat was een leuke opdracht. We hebben ook een keer een ijzeren naamplaatje gemaakt. Daar moesten we onze naam in stansen met een machine en letters. Ook hebben we een houten doosje gemaakt om je mobiele telefoon in te doen. Dat doosje kon je aan het stopcontact hangen, met je telefoon erin, zodat die niet ging vallen en je je telefoon makkelijk kunt opladen. Dat zijn leuke opdrachten.

Silencio

Op kamp

Begin van het schooljaar

Toen ik hier net op school kwam kende ik al drie kinderen, en met twee van de drie kwam ik in de klas. Dat scheelde al een beetje.
In één van de eerste weken gingen we kamp. We gingen vier dagen naar Heino. Daar sliepen we in een huis in stapelbedden. We gingen daar met de bus naar toe en hebben wel 2 uur in de bus gezeten. Toen we daar waren gingen we de kamers verdelen. Daarna werd het programma voor de dag uitgelegd. We gingen toen op het grote veld voetballen en basketballen op het basketbalveld. Ik ging voetballen met een jongen die ik kende van de kennismakingsdag. Toen schopten we de bal heel ver weg en de bal kwam in de bosjes. Daardoor kwamen we heel makkelijk weer in gesprek met andere kinderen van andere klassen, die ons gingen helpen met het zoeken van de bal. En die kinderen zijn nu nog steeds mijn beste vrienden. Het is alleen wel jammer dat ze in een andere klas zitten.

Eline Schreuder

Gezellig en leuk

Van alles over de school

Hallo allemaal! Ik ben een eersteklasser van het Bredero Beroepscollege. Ik zit hier pas een aantal weken op en ik vind het een geweldig leuke en gezellige school! Ik ga jullie er nu allerlei dingen over vertellen. Laten we beginnen met onze leuke kantine. Hier verkopen ze allerlei lekkere dingen en die zijn ook heel veel halal, dus daarom kan iedereen eten wat ze willen en dat is heel fijn.

We gaan verder met gym. Het leukste vind ik altijd het lijnspel waar we mee beginnen. Je krijgt dan halve of hele punten als je iemand van de andere kant afgooit of als je wint. Dat is echt een leuk begin van de les.

Dan gaan we door naar ons mooie dak! Ons dak is echt mooi! Op het dak van de school hebben wij ons schoolplein en daar is een groot voetbalveld. Ook is er een pingpongtafel waar we rondje om de tafel kunnen spelen en we hebben een bank en tafel waar we aan kunnen eten en drinken en chillen. Nou, dit is dus wel een hele leuk school. Ik hoop dat ik je volgend schooljaar ook hier zie!

Betül Ayik

Veel richtingen

Het Bredero Beroepscollege – een leuke school!

Hallo, ik ben Aya en ik ben 12 jaar oud. Ik heb voor het Bredero Beroepscollege gekozen omdat je hier veel richtingen hebt, zoals economie en zorg & welzijn. Later wil ik kiezen voor economie.

Wat deze school nou zo leuk maakt is de sfeer en de regels en de lessen. De lessen worden goed uitgelegd en we hebben ook steunlessen voor kinderen met leerachterstanden. We hebben ook een heel mooi en groot dak waar je je in de pauze kan vermaken. Ik hoop dat heel veel kinderen van groep 8 volgend jaar op onze school komen.

Aya

Open dagen

Ook bij ons langs geweest?

Onze eerste twee open dagen zijn achter de rug en ze waren beide zeer geslaagd. De huidige leerlingen van het Bredero Beroepscollege hebben hun best gedaan om jou een goede rondleiding te geven. Ook heb je van onze directeur een voorlichting over de school en de profielkeuzes kunnen horen en kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Zo kon je je haar laten vlechten en opgemaakt worden, een stopmotion filmpje maken en pizza of flensjes bakken in de keuken. En heb je ook nog een puzzel gemaakt in één van de technieklokalen? Wij hopen dat je het interessant vond bij ons op school en dat je ontdekt hebt dat we veel mogelijkheden hebben. In de eerste klas kun je al kennismaken met verschillende beroepen én je hoeft de keuze voor je definitieve beroepsrichting pas in het derde jaar te maken.

Van de redactie

Onze vakken

Techniek is echt cool!

Bij techniek leer je zelf dingen maken. Je bent heel veel met je handen bezig en niet met boeken. Techniek is zo leuk omdat je met iets kleins begint en ook grote dingen maakt. Zo hebben we een keer een robot gemaakt. Deze kan licht geven met zijn ogen, en ook kan hij een beetje lopen, maar hij liep wel scheef :). We hebben bij techniek ook een 3D-printer. Die werkt met drie kleuren rolletjes plastic dat wordt gesmolten. Via de computer moet je een ontwerp maken en dat print je dan uit. En we hebben een keer van hout een bordspel gemaakt. We moesten dat spel zelf verzinnen. Mijn spel bestond uit allemaal kamertjes die die door soldaatjes moesten worden veroverd.

Anass Tyarsift

Natascha Looijen

Speciale dingen

Chillen op het dak

Het dak op onze school is niet net als andere daken. Want op onze school kun je op het dak chillen! Dat is iets speciaals aan onze school. Je kunt er verschillende dingen op doen zoals: tennissen, basketballen, voetballen en ook rustig je broodje zittend eten.

Saffana Meziani

Zeinab Driouach

Loopbaangesprek

Een gesprek met mijn coach

Bij ons heeft iedere leerling zijn eigen coach. Daarmee heb je ongeveer vier keer in een jaar een loopbaangesprek. Dat is een privégesprek waar verder niemand bij is. Tijdens zo’n gesprek krijg je veel vragen van je coach. Die vragen helpen je bij het ontdekken van je talenten en welke richting je op wilt voor je beroep. Aan het einde van het gesprek maak je een verslag ervan en dat lever je in bij je coach. Bij het volgende loopbaangesprek heb je dan een terugblik. Ik denk dat ik wil gaan koken omdat ik dat het beste kan en daar heb ik ook veel plezier in!

Terence Abeme

Talent-weken

Toetsen, vrije dagen en activiteiten

Iedere 8 weken is er bij ons een talentenweek. Het handige aan de talentenweek is dat je alle toetsen die je niet hebt gemaakt kan inhalen. Plus je kan cijfers ophalen. In de talentenweek zijn er veel vrije dagen maar je hebt ook veel activiteiten. De activiteiten die je leuk vindt kan je bekijken. Ook zijn er veel tussenuren. Je doet leuke dingen en je hebt ook altijd een loopbaangesprek. In dat gesprek beantwoord je allemaal vragen over wat je leuk vindt, je hobbies en wat je later wil worden.

Anass Tyarsift

Natascha Looijen

Kookruimte

Zelf pizza bakken

Wij hebben een kookruimte en daar maken we lekkere dingen. In de eerste klas mag je al meteen zelf koken. Ik heb bijvoorbeeld al amandelkoeken gebakken en zelf pizza’s gemaakt. Koken doen we één keer per week. Vierde klassers koken soms voor oude mensen.

Zarghona Waziri

Onze uitjes

Dit vinden wij allemaal erg leuk!

Op onze school hebben we vaak activiteiten buiten de lessen. Dat kunnen uitjes zijn of evenementen, bijvoorbeeld sportdagen, Amsterdam Dungeon en we hebben kamp voor eerste klassers. En iedereen van de eerste tot de vierde gaat naar Walibi aan het eind van het schooljaar, wat wij allemaal heel erg leuk vinden. En ook alle eerste klassers gaan naar de Jaap Edenbaan om te schaatsen.

Reda Zoubay

techniek of economie?

Les over beroepskeuzes

Hier op school hebben wij verschillende beroepswerelden. Dat zijn vakken waarin je les krijgt over verschillende beroepskeuzes. Je doet bijvoorbeeld aan techniek of iets wat te maken heeft met economie. Wij zelf vinden sommige beroepswerelden leuk en sommige ook niet, want het heeft toch meer met je beroepskeuze te maken.

Khaoula El Hankouri

facebook
twitter