akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check het Bredero Beroepscollege

vmbo basis & kader

Breng je talent
in praktijk

Techniek is overal en houdt veel meer in dan alleen maar zagen en timmeren. Je kunt bijvoorbeeld later technische tekeningen maken, tandtechnicus, goudsmid of meubelmaker worden. Er zijn zoveel mogelijkheden en techniek is heel erg cool!

Je maakt bij ons al direct vanaf de eerste klas kennis met onze verschillende beroepswerelden. Door ons unieke programma word je begeleid bij het maken van een keuze voor het vervolgonderwijs. We bieden vier profielen aan: Economie & Ondernemen, PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur) en Dienstverlening & Producten. Dit is een Intersectoraal programma waarbij er veel keuzes zijn uit allerlei verschillende beroepswerelden.

Ondernemen klinkt heel aantrekkelijk maar wat komt daar allemaal bij kijken? Bij ons ontdek je waar het echt om draait als je iets wilt verkopen. Van product tot opslag, van reclame tot verkoop, van website tot webshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2017

_ woensdag 18 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam.
_ zaterdag 21 januari, 10.00 - 13.00 uur
_ donderdag 2 februari, 18.30 - 20.30 uur

  • dinsdag 7 maart, 18.30 - 20.30 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Zeinab
Driouach


Saffana
Meziani

Filmpjes over onze school

Als je handig bent met je handen, moet je hier zijn!

De lessen en de docenten zijn leuk

De sfeer hier op school is erg leuk

Bij techniek leer ik heel veel

Adres

Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Werken in echte beroepenwerelden

Ontdek wat je leuk vindt

Van de redactie.
Wij hebben op onze school Beroepenwerelden. Dan vraag je je misschien af wat is dat precies.

Wij hebben op onze school Beroepenwerelden. Dan vraag je je misschien af wat is dat precies. Je gaat dan aan het werk in een echt restaurant of een kantoor of een winkel. Dat is wel leuk want dan kun je kijken of een beroep leuk voor jou is. Iedereen doet hier zijn best om ervoor te zorgen dat jij trots wordt op jezelf dus je bent echt bezig je talent te ontdekken. Verder doen wij veel aan techniek maar dat is juist heel leuk want we doen allerlei projecten en er zijn veel mooie spullen waarmee je gaat werken. Maar je kunt ook economie doen of dienstverlening en producten, heel veel dus.

Wij vinden het leuk dat je hier heel veel dingen doet en niet zoveel uit boeken hoeft te leren, en je wordt hier ook heel zelfstandig bijvoorbeeld met computers. Oh ja en we hebben een super goede kantine waar je heel veel verschillende dingen kan kopen, lekkere maar ook gezonde dingen. Dus kom gauw naar onze school want het is hier superleuk!!!

Wie kan je hier tegenkomen?

Celine Nagelkerke
Docent Beeldende Vorming
We gaan ervoor!
Ahmed Mahdi
Docent Lichamelijke Opvoeding
Wij zijn dé sportieve school.

Bekijk onze
verhalen

Open dagen

Ook bij ons langs geweest?

Onze eerste twee open dagen zijn achter de rug en ze waren beide zeer geslaagd. De huidige leerlingen van het Bredero Beroepscollege hebben hun best gedaan om jou een goede rondleiding te geven. Ook heb je van onze directeur een voorlichting over de school en de profielkeuzes kunnen horen en kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Zo kon je je haar laten vlechten en opgemaakt worden, een stopmotion filmpje maken en pizza of flensjes bakken in de keuken. En heb je ook nog een puzzel gemaakt in één van de technieklokalen? Wij hopen dat je het interessant vond bij ons op school en dat je ontdekt hebt dat we veel mogelijkheden hebben. In de eerste klas kun je al kennismaken met verschillende beroepen én je hoeft de keuze voor je definitieve beroepsrichting pas in het derde jaar te maken.

Van de redactie

Onze vakken

Techniek is echt cool!

Bij techniek leer je zelf dingen maken. Je bent heel veel met je handen bezig en niet met boeken. Techniek is zo leuk omdat je met iets kleins begint en ook grote dingen maakt. Zo hebben we een keer een robot gemaakt. Deze kan licht geven met zijn ogen, en ook kan hij een beetje lopen, maar hij liep wel scheef :). We hebben bij techniek ook een 3D-printer. Die werkt met drie kleuren rolletjes plastic dat wordt gesmolten. Via de computer moet je een ontwerp maken en dat print je dan uit. En we hebben een keer van hout een bordspel gemaakt. We moesten dat spel zelf verzinnen. Mijn spel bestond uit allemaal kamertjes die die door soldaatjes moesten worden veroverd.

Anass Tyarsift

Natascha Looijen

Speciale dingen

Chillen op het dak

Het dak op onze school is niet net als andere daken. Want op onze school kun je op het dak chillen! Dat is iets speciaals aan onze school. Je kunt er verschillende dingen op doen zoals: tennissen, basketballen, voetballen en ook rustig je broodje zittend eten.

Saffana Meziani

Zeinab Driouach

Loopbaangesprek

Een gesprek met mijn coach

Bij ons heeft iedere leerling zijn eigen coach. Daarmee heb je ongeveer vier keer in een jaar een loopbaangesprek. Dat is een privégesprek waar verder niemand bij is. Tijdens zo’n gesprek krijg je veel vragen van je coach. Die vragen helpen je bij het ontdekken van je talenten en welke richting je op wilt voor je beroep. Aan het einde van het gesprek maak je een verslag ervan en dat lever je in bij je coach. Bij het volgende loopbaangesprek heb je dan een terugblik. Ik denk dat ik wil gaan koken omdat ik dat het beste kan en daar heb ik ook veel plezier in!

Terence Abeme

Talent-weken

Toetsen, vrije dagen en activiteiten

Iedere 8 weken is er bij ons een talentenweek. Het handige aan de talentenweek is dat je alle toetsen die je niet hebt gemaakt kan inhalen. Plus je kan cijfers ophalen. In de talentenweek zijn er veel vrije dagen maar je hebt ook veel activiteiten. De activiteiten die je leuk vindt kan je bekijken. Ook zijn er veel tussenuren. Je doet leuke dingen en je hebt ook altijd een loopbaangesprek. In dat gesprek beantwoord je allemaal vragen over wat je leuk vindt, je hobbies en wat je later wil worden.

Anass Tyarsift

Natascha Looijen

Kookruimte

Zelf pizza bakken

Wij hebben een kookruimte en daar maken we lekkere dingen. In de eerste klas mag je al meteen zelf koken. Ik heb bijvoorbeeld al amandelkoeken gebakken en zelf pizza’s gemaakt. Koken doen we één keer per week. Vierde klassers koken soms voor oude mensen.

Zarghona Waziri

Onze uitjes

Dit vinden wij allemaal erg leuk!

Op onze school hebben we vaak activiteiten buiten de lessen. Dat kunnen uitjes zijn of evenementen, bijvoorbeeld sportdagen, Amsterdam Dungeon en we hebben kamp voor eerste klassers. En iedereen van de eerste tot de vierde gaat naar Walibi aan het eind van het schooljaar, wat wij allemaal heel erg leuk vinden. En ook alle eerste klassers gaan naar de Jaap Edenbaan om te schaatsen.

Reda Zoubay

techniek of economie?

Les over beroepskeuzes

Hier op school hebben wij verschillende beroepswerelden. Dat zijn vakken waarin je les krijgt over verschillende beroepskeuzes. Je doet bijvoorbeeld aan techniek of iets wat te maken heeft met economie. Wij zelf vinden sommige beroepswerelden leuk en sommige ook niet, want het heeft toch meer met je beroepskeuze te maken.

Khaoula El Hankouri

facebook
twitter